Tek yumrukla bitirilir

Bayramın ikinci günü Gaziantep’te yaşanan hain saldırıda 9 vatandaşımızın canice öldürülmesi, ardından Şemdinli’de yaşanan kaza sonrası verilen 10 şehit haberleriyle sarsılan Çerkezk

Çerkezköy 22.08.2012 23:49:00 0
Tek yumrukla bitirilir

Fatma SOYDAN: Teröre lanet olsun. Hiçbir anlam veremiyorum. Terör Türkiye’de nasıl biter? Bilemiyorum. Ama bu sorunun muhatabı büyüklerimiz, idarecilerimiz. Benim Kürt komşularım var, yıllardır hiçbir sorun yaşamıyoruz. Kardeş gibiyiz. Aslında sorun yok Siyasi parti liderleri kendi aralarında birlik olup, birlikte hareket ederek terörü bitirebilirler. Devlet terör konusunda çok taviz veriyor. Bunun gözden geçirilmesi gerekiyor.

Nevin AVCIOĞLU: Biz Çerkezköy’de Kürt vatandaşlarımızla kardeşçe yaşıyoruz. Bunun kime ne zararı var? Benim asker olacak oğlum var inanın göndermek içimden gelmiyor. Garibanın evlatları şehit düşüyor, zenginin çocukları keyif çatıyor. Ne istiyorlar bunu da anlamıyorum. Biz Türk vatandaşıyız, bizden fazla değiller ama bizle böyle düşünmüyoruz. Kardeşçe yaşamak istiyoruz. Bizim hiçbir sorunumuz yok. Hükümetimiz önce içimizdeki hainleri temizlesin. Yaşamlarını yitirenlerin hepsi evlatlarımız. Asıl ayrımcılığı yapanlar onlar.

 
 
Serkan DALYAN: Vurmak, kırmak, dökmek en son çare olmalıdır. Kan dökmek çözüm getirmez. Kalkan başlar kesilmelidir. Ne istiyorlar? Gerekiyorsa, bu ülkeyi bölmek isteyenler yok edilmelidir. Bugüne kadar herkes üzerine düşen görevi yapsaydı, bu durumlara gelmezdik. Büyüklerimiz tam olarak bu konuda görevlerini yerine getirmiyorlar. Şehit olan her Mehmetçik kardeşimin bir sayıdan ibaret olarak anılması beni derinden üzüyor. Kahrediyor. Artık bu terör bitirilmelidir.
 
 
Mikail BUDAKLI: Terör nasıl biter bilemem. Fakat bir şekilde bitirilmelidir. Güneydoğuya yatırımlar arttırılmalıdır. İş alanları açılmalıdır. Masum insanlar katlediliyor. Bu ülkenin siyasetçileri, idarecileri artık dış güçlerin oyunlarına gelmemelidirler. Türkiye asla bölünemez. İnsanda Allah korkusu olmalı. Bunların içinde ne Allah korkusu var, ne de insanlıkları. Terör bu ülkeden yok edilmelidir. Bunun içinde ne gerekiyorsa yapılmalıdır.
 
 
Veysel ÖZTÜRKAN: Terörü nasıl bitireceğimizi zaten büyüklerimiz biliyor. Türkiye’de terör çıkarlar için yapılıyor. Türkiye’nin büyümesinin engellenmesi için yapılıyor. Bu da dış güçler tarafından yaptırılıyor. Gaziantep olayı büyük bir acımız oldu. Hükümet Suriye’den gelenlerin yardımına koşacağına, kendi vatandaşının yardımına koşsun. Ülkemizde o kadar yardıma muhtaç insan varken, bu yanlıştan dönsün. Terörün bitmesi için birlik şart.
 
 
Nasır DEMİR: Bıktık bu sorundan, artık çözsünler. Bu olaylar artık durdurulsun. Kan akıtılmasın. Bu sorun siyasi yollarla çözülür. Silahlar susturulsun. Artık bıktık, cenazeleri görmekten içimiz acıyor. Türkiye’yi bölmeye hiçbir kimsenin gücü yetmez. Türkiye ve Türk Milleti sağduyusu ile teröre karşı mücadelesini sürdürecek ve bir gün kurtulacaktır bu lanetten. Siyasi liderlerimiz kenetlenmeli ve teröre karşı birlikte mücadele vermelidirler.
 
 
Yakup ASLANTAŞ: Önce hükümet içindeki terörü bitirmelidir. Dokunulmazlıklar kaldırılsın. Öpüşenler yargılanmalı. Askerlerimizi içeri aldılar. Onları neden almıyorlar? Onları da alsınlar ya! Gaziantep olayını şiddetle kınıyorum. Benim çocuğum Güneydoğu’ya gidiyorsa, başbakanın da, bakanın da, vekilin de, zenginin de çocukları oraya gönderilmelidir. Parmak acısını yaşamalıdırlar. Ülkemizin terör sorunu halkla çözülür. Birlik ve beraberlik içinde olunarak çözülür.
 
 
Nevzat GÜZEL: Asıl konuşulacak insanlar evlat acısını yaşayan annelerimiz, babalarımız, bacılarımız, çocuklarımızdır. Her iki tarafın da anneleri ağlıyor. Terör bitmez. Hangi ülke anarşiyi, terörü bitirdi ki, biz bitirelim. Vatandaş olarak çok büyük acı içindeyim. Terörün biteceğini bilsem Ankara’ya, Hakkari’ye kadar yürürdüm. Ama bitmez. Terörü besleyen, Türkiye’yi istemeyen o kadar çok güç var ki, bulara rağmen mücadelemizi birlik içinde sürdürmeliyiz.
 
 
Ali MEYDANLI: Bir kere şunu açıkça belirteyim, siyasi parti liderlerimiz terör için bir birlerine yaklaşmalıdır. Ama bugüne kadar bunu göremedik. Üçünün bir araya gelmesi gerekmiyor mu? Terör olaylarının tek sorumlusu bizim liderlerimiz, büyüklerimiz, idarecilerimizdir. Birlik olup çekici bir noktaya vuramıyorlar. Ayrı, ayrı noktalara çekiç vurulmaz. Türkiye kaos ortamına sürüklenmeye çalışılıyor. İşte bunun için çok dikkatli olmalıyız.
 
 
Mesut KANLIBAY: Bu ülkede Kürt vatandaşlarımız da bizim haklarımıza sahipler. Bu ülke için dedelerimiz birlikte savaştı. Hizmet istiyorlarsa hizmet gitsin, haklarıdır. Bu ülkede eşitlik olmalı. Bunlar yapılıyorsa araya nifak sokanlardan mutlaka hesap sorulmalıdır. Ne gerekiyorsa yapılmalıdır. Doğudan, Batıya insanlara devlet eşit yaklaşmalı. Koruyucu sistemi mutlaka kaldırılmalı. Hükümetin teröre karşı tutumunu başarısız görüyorum.
 
 
Rafet KILIÇASLAN: Teröre karşı hatta her suça karşı idam olsun. Olağanüstü bir uygulama başlatılmalı. Tüm haklara sahip olanlar bu ülkeyi bölmeye çalışıyorlar. Hükümet teröre karşı başarısız ve çok zayıf kalıyor. Artık bundan böyle hükümetimiz, devletimiz, halkımız birlik ve beraberlik içinde bir bütün olarak teröre karşı birlik içinde hareket etmeli. Türkiye Cumhuriyeti Devleti üç beş çapulcuya pabuç bırakacak bir ülke asla değildir. 
 
 
Muhsin KURU: Terör nasıl biter? Sorusuna yanıt vermeden önce bir kere zengin çocukları doğuya gitmeli, gönderilmelidir. Bakın o zaman zenginler terörün bitmesi için nasıl harekete geçiyor. Garibanın çocukları şehit ediliyor, milletin vergileriyle vekiller teröristlerle öpüşüyor, pkk ile birlik oluyorlar ve çocuklarımızı öldürtüyorlar, sonra da biz terörün bitmesini bekliyoruz. Hükümet ile muhalefet bir türlü bir araya gelemiyor. Her zaman ki gibi icraat yok, hep aynı sözlerle kuru gürültü var.
 
 
Cüneyt ÇAY: İlk önce içerdeki terör bitirilmeli ki, sonra dağdaki, sokaktaki terör bitirilsin. Terörün gelir kaynakları engellenmeli. Hükümet teröre karşı mücadelesinde başarısız. Bence başarı yok. Çok karışık bir tutum içinde olan bir hükümetimiz var. Terörü yapanlara karşı artık ibret olsun diye kötü bir şeyler yapılması gerekiyor. Türk Milleti yıllardır teröre verdiği şehitlerinin acısını sonsuza kadar unutmayacaktır.
 
 
İlkay ÇAY: Türkiye Cumhuriyeti Devleti bdp’den önce ABD ile bağlantılarını kesmeli. Çünkü ABD’nin silahlarıyla, gücüyle ülkemizde terör estiriliyor. Başbakanımız Suriyelileri bıraksın, kendi vatandaşının, halkının, ülkesinin sorunlarına baksın. Ülkemizde o kadar yardıma muhtaç insan var ki, sayısı belli değil. Dışarıyla savaşmayı, dalaşmayı bıraksın. Bu ülkede birlik ve bütünlük asla bozulamaz.
 
 
Miraç CAN: Bana göre terör Türkiye’de bitmez. Daha doğrusu bitirmezler. Çünkü ülkemiz dünya üzerinde çok önemli bir noktada yer alıyor. Bunun için bitmez. Bir örgüt gider, bir örgüt çıkar getirilir. Bunlar yani terör örgütü ve yandaşları, satranç tahtasının üzerine sürülen piyonlar. Bu piyonlar rahatlıkla silinebilir. Devletimiz bunların dokunulmazlıklarını kaldırmalıdır.
 
 
Tayfun DURMUŞ: Terör aslında içimizde yaşatılıyor. Önce bu lanet olası teröre bu yönde bakmalıyız. Büyük acı duyduğum ve lanetlediğim Gaziantep olayının dış güç destekli yapıldığına inanıyorum. Hükümetimizin çok büyük yanlışlarının olduğunu ve teröre karşı varlık gösteremediğini söyleyebilirim. Derin devlet olayı halen devam ediyor. Terör karşısında hükümetimizin başarılı olması için birlik ve beraberlik içinde olmalıyız. Hükümetimiz bunu oluşturmalı.
 
 
M. Ali EŞGİ: Ülkemizde terör insanlık ve kardeşlikle biter. Bazı insanlarımız batı insanının terörü desteklediğini düşünüyor. Bu çok yanlış. Benim birçok Kürt arkadaşım, dostum var. Hepsi ile de kardeş gibiyiz. Hükümetimiz doğuya her alanda daha fazla yatırımlar yapmalı. Askeri gücümüzü daha çok etkinleştirmeli ve teröre karşı daha güçlü mücadele vermeliyiz.
 
 
Abdullah TOKAY: Venezüella’da yaşayan bir Türk genci olarak, Türkiye’deki terör olaylarından büyük üzüntü duyuyorum. Bu terör yabancı güçlerin destekleriyle yapılıyor. Hükümetimiz doğuya yatırımlarını güçlendirmelidir. Teröre karşı başarıyı elde edemeyen hükümetimizin daha etkili olması gerekiyor. Ne gerekiyorsa yapmalı. Birlik, beraberlik ve bir bütün olarak hareket etmek doğru bir seçim olacaktır.
 
 
Ebru ÖZDEMİR: Terör nasıl gitmeli? Sorusunu açık ve net olarak yanıtlamak gerekirse, bu hükümet biran önce gitmelidir. Her gün şehit haberleriyle yıkılıyoruz. Başbakanın, ‘Teröristlere düşman gözüyle bakmamalıyız’ sözlerine tepkiliyim. Terörün bitirilmesinde biz gençler halen umutluyuz. Umarım gelecek 10 yıl içinde ülkemiz refaha kavuşur.
 
 
Hüseyin ÖZTÜRK: Ne acıdır ki, ülkemizde teröre karşı mücadelede birliktelik yok. İktidar ve muhalefet birlik olmalıdır. Söylenenler her zaman lafta kalıyor. Birlikte hareket edilmeli. Bu sorun hepimizin sorunu. Bizi bölmek isteyenlere karşı kurtuluş savaşı ruhunu yaşamalıyız. Terörün oluşmasında cehaletin rolü de çok büyük. Bu noktada eğitimde çok büyük önem taşıyor.
 
 
Ezgi YAMAN ÖZTÜRK: Ülke olarak teröre karşı biraz daha bilinçlenmeli ve bu yönde hareket etmeliyiz. Bu noktada eğitim çok önemli. Gençlerimiz teröre karşı çok daha iyi bilinçlenmeli. İşte o zaman yapılan yanlışlar daha iyi görülecek. Eğitimdeki sistem böyle olmamalıydı. Bilinçli bir toplumla terör bitirilecektir.
 
 
Umut BAYRAM: Terör olayları canımızı çok acıtıyor. Geçen yıl 13 arkadaşımın şehit olduğu Diyarbakır’da ben de askerdim. Bu acılar çok çabuk unutuluyor. Bizim çok güvendiğimiz büyüklerimiz bu terör lanetini nasıl bitireceklerse bitirsinler. Hükümetin müdahalesi çok daha iyi olabilir.
 
 
Sinan BİLGİN: Hükümetimiz teröre karşı daha iyi mücadele vermeli. Yani yetersiz görüyorum. Teröre karşı elinden geleni yapmıyor. 18 yaşındayım ve askere gideceğim. Açıkçası içimden gitmekte gelmiyor. Bunu korkudan söylemiyorum. Asla da korkmuyorum. Bu ülkede parası olan çok rahat askerlik yapıyor. Terör için büyüklerimiz artık laf yerine icraat yapsınlar.
 
 
Senem KAVAK: Türkiye’de terör bitmez. Çünkü dış güçler böyle istiyor. Terörü destekleyenler Türkiye’nin büyümesini, gelişmesini istemiyor. Sürekli çatışma ortamı yaşatmak istiyorlar. Sağ – Sol, Alevi – Suni ayrımcılıklarında olduğu gibi terörde ülkemizin bölünmesi için yapılıyor. Hükümetimiz ve tüm liderlerimizin artık bitirilmesi için terörü net ve kesin olarak masaya yatırmaları gerekiyor.
 
 
Recep KAVAK: Biz Türk toplumu olarak içimizde insanlığımızı taşıyan bir milletiz. Acılarımız çok büyük. Fakat vatanımız için her şeyimizi feda ederiz. Önceden vekil seçilecek kişinin her şeyi incelenirdi. Şimdi ise böyle bir şey yok. Eğer bu ülkede vekiller terörist ile öpüşüp bayramlaşıyorsa, ne söyleyebiliriz ki? Son sözü söyleyecek. Ülkemiz nereye sürükleniyor, bilmiyorum.
 
 
Osman TOP: Terör Türkiye’de biter ama 10 yıl sonra. Biz bu olaya terör gözüyle bakıyoruz. Bu olay Kürtlerin kimlik savaşı. Bunun örneklerini İspanya’da, İngiltere’de gördük. Doğu insanı ayrılmak istiyor. İşte bu anlamda insanlar çok cahil. İnsanlar boş yere canlarından oluyor. Biz de toplum olarak bir sorun yok. Hükümeti normalde başarılı buluyorum. Çünkü en azından geçmişte yapılmayan bir şeyleri denedi. Gelecekte ne olur bilemem.
 
 
Seyit YILDIZ: Terör istenirse bitirilir. Zaten terörün nedeni belli. Dış güçlerin ülkemize bulaştırdığı lanet olası bir bela. Bu aslında Kürt sorunu değil. Ben de Kürt’üm. Biz bu ülkede hepimiz kardeşiz. Bu bir ABD’nin oyunudur. Biz yıllardır kardeş gibi yaşıyoruz. Hükümet halkına daha açık olmalıdır. Bu çok daha yararlı olacaktır.
 
 
Ali ZÜMBÜL: Terörün her türlü şeklini lanetliyorum. Çerkezköy’de, Kürdü, Türkü, Lazı Çerkezi, Zazası yıllarca kardeşçe yaşıyor. Terörün bitmesi için bana göre çaba gösteriliyor. Ama verilen mücadele yetersiz. Gaziantep olaylarından çok etkilendim ve büyük üzüntü duyuyorum. Şu anda günahsız insanlarımızın cenaze törenlerini izliyor ve üzülüyorum.
 

Ahmet AZCAN: Terör dış güçlerin ülkemiz üzerinde yıllarca oynadığı bir oyundur. Önceki hükümetler teröre karşı daha iyi tedbirler alıyor ve mücadele ediyordu. 2002 yılında önlenen terör şimdi daha çok patlak veriyor. Hükümetimiz başarısız. Bu şartlar altında terör bitirilemez. Hükümetimiz çok katı önlemler almalı. Sadece lanetlemek olmaz. Muhalefet partilerinden de güç alarak birlikte hareketle teröre büyük darbeler vurmalıyız.

 
Mehmet KAN: Bu kafayla gidilirse terör Türkiye’de kesinlikle bitmez. Ne olduğu belirsiz bir hiç uğruna insanlarımız öldürülüyor. İçimiz acıyor, yüreğimiz titriyor. Hükümet bu büyük sorunu masaya yatırmalı ve silahla terörün bitirilmeyeceğini anlamalı. Türkiye Cumhuriyeti Devletini hiçbir güç bölemez. Zaten öyle bir güçte yok. 
 

Haber / Mustafa KOCABAŞ - Cem BÜLBÜL 

 

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10