Vali Yerlikaya’dan ilk ziyaret Hayrabolu’ya

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Hayrabolu’da bir dizi ziyarette bulundu.

Hayrabolu 28.08.2012 07:56:00 0
Vali Yerlikaya’dan ilk ziyaret Hayrabolu’ya

TARIM ARAZİSİ BAKIMINDAN ZENGİN

Çerkezköy Haber - İlk olarak Hayrabolu Kaymakamlığı’nı ziyaret eden Yerlikaya, Kaymakam Vekili Vali Yardımcısı Doç. Dr. M. Turhan Çuhadar tarafından karşılandı. Yetkililerden Hayrabolu hakkında bilgiler alan Yerlikaya, “Hayrabolu ziyaretimiz ilçe ziyaretlerinin ilki. Temiz ve huzurlu bir ilçe. Tarım arazisi bakımından çok zengin” dedi.

 

 
TARIM MAKİNELERİ ÜRETİMİNDE İLK 5’TEYİZ
Daha sonra Hayrabolu Belediyesi’ni ziyaret eden Vali Yerlikaya, Belediye önünde açılan "Belgelerle Hayrabolu Sergisi"ni gezdi. Başkanlık makamında yetkililerle bir süre sohbet eden Yerlikaya, Başkan Hasan İrtem ve yetkililerden ilçede yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Kültür Park’ta yapılan ve TRT Anadolu kanalında canlı yayınlanan "Çiftçiler Yarışıyor-Harman Yeri" programına da katılan Yerlikaya, burada yarışmalar için hazırlanan direksiyonu tersine dönen traktörü kullandı. Göreve başladığı günden bugüne kadar ilk kez Hayrabolu’yu ziyaret ettiğini söyleyen Yerlikaya “Belediyemiz çok güzel bir program tertiplemiş. Her kesime yönelik etkinlikler var. Çiftçiler yarışıyor programı da bunlardan biri. Hayrabolu hem yörenin tarımsal potansiyeli, hem de tarım makinelerinin üretiminde son derece önemli bir ilçemiz. Tekirdağımız tarım makineleri üretiminde Türkiye'de ilk beş içerisinde yer alıyor, Hayrabolu'nun da bunda büyük bir payı var” dedi.
 
 
TRAKTÖR TALİHLİSİNE ANAHTAR TESLİMİ
Canlı yayın yapan '' Çiftçiler Yarışıyor'' programında, Çiftçiler için verilen traktör çekilişine katılan Vali Yerlikaya, çekilişte traktör kazanan çiftçiye traktörün anahtarını teslim ederek hatıra fotoğrafı çektirdi. Programa katılan diğer yarışmacılara çeşitli hediyeler verildi. Yerlikaya, daha sonra Hayrabolu Göleti Belediye Motokros Parkuru’nda düzenlenen Türkiye Motokros Şampiyonası 3. ayak yarışmalarını izledi. Trap Atış Alanı’ndaki atışları da izleyen Yerlikaya, atışlarında dereceye giren sporculara da ödüllerini verdi. Ödül töreninin ardından trap atışı yapan ve atışlarında başarılı olan Vali Yerlikaya, katılımcılar tarafından alkışlandı.
 
 
VATANDAŞLARLA SOHBET ETTİ
Hayrabolu Belediye parkında vatandaşlara kendini tanıtarak onlarla yakından ilgilenen Vali Yerlikaya, vatandaşlarla birlikte çay içip sohbet etti. Ziyarete Vali Yardımcısı Doç.Dr. M. Turan Çuhadar, İl Jandarma Komutanı Albay Kazım Rıfkı Ayan ve İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz da katıldı.
 
 
 
 
 
 

Haber / Sevim BOZKURT

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10