Azmettim, başardım

Çerkezköy’ün ilk kadın çaycısı olan İlkim Çay Evi sahibi Sevgi Öztürk, 15 yıldır bu işi yaptığını belirtti. İşe başladığı ilk yıllarda birçok zorlukla karşı karÅ

Çerkezköy 28.08.2012 09:22:00 0
Azmettim, başardım

Çerkezköy Haber - Birçok erkeğin kahvehanelerde, parklarda ya da evinde oturduğu şu günlerde İlkim Çay Evi sahibi Sevgi Öztürk, çalışma azmi ile herkesin takdirini kazandı.

 

 

1 TÜP 6 BARDAKLA İŞE BAŞLADIM

Evli ve bir kız annesi olan İlkim Çay Evi sahibi Sevgi Öztürk, daha önce 10 yıl bir sendikada sekreterlik yaptığını belirterek, “Teksif’ten sonra 5 yıl Narin Tekstil’de çalıştım. Daha sonra çalıştığım işyerinde bir takım sorunlar yaşayınca küçük bir dükkan tuttum. 1 tüp ve 6 bardak alarak çay yapıp satmaya karar verdim” dedi.
 
MÜŞTERİLERİ OTURTACAK TABUREM YOKTU
İşyeri açma fikrine eşi de dahil olmak üzere birçok insanın karşı çıktığını söyleyen Öztürk, “Bu işi yapmaya 1 günde karar verdim. İlk 15 gün yaptığım çayı kimse içmeye gelmedi. Çünkü insanların aklında ‘Bir kadın bu işi tek başına yapamaz’ düşüncesi vardı. Eşim ve dükkan sahibi bana bu işten vazgeçmemi söylüyorlardı fakat ben pes etmedim. Azmettim ve başardım. Bu saçma ön yargıyı yendim. İnsanlar zamanla dükkanıma gelmeye ve çayımı içmeye başladı. Müşterilerimi oturtacak taburem dahi olmadığı için insanlar çayını ayakta içmek zorunda kalıyordu. O günlerden bu günlere gelebilmiş olmak benim için büyük bir mutluluk” dedi.
 
 
KIZIM, EN BÜYÜK DESTEKÇİM OLDU
En büyük destekçisinin kızı Hicran olduğunu ifade eden Sevgi Öztürk, “6 yıl önce kiraya çıktığım bu dükkanı kredi kullanarak satın aldım. 15 yıldır bu işi yapıyor, alnımın teri ile ekmeğimi kazanıyorum” dedi. İlkim Çay Evi’nde müşterilerine sıcak-soğuk içecek çeşitlerinin yanı sıra, çorba, menemen ve tost çeşitleri de sunduğunu söyleyen Öztürk, “Kızım Tekirdağ’da bir kafede ‘Pizza Tost’ diye bir ürün yediğini ve çok farklı olduğunu, çok beğendiğini söyledi. Haftaya Tekirdağ’a giderek söz konusu kafenin sahibi ile anlaşma yapacağım ve pizza tostu Çerkezköylülerin damak zevkine sunacağım” diye konuştu.
 
ESNAF LOKANTASI AÇACAĞIM
Çerkezköy’ün ilk kadın çaycısı olduğunu belirten Sevgi Öztürk, farklı sektörlerde de şansını denemek istediğini belirterek, “Son 2 aydır emlakçılık da yapıyorum. 2 ay sonra bir Emlakçı dükkanı açacağım. Bundan sonraki hedefim ise yeni yapılmakta olan Çerkezköy Adliye Sarayı’nın karşısına bir Esnaf Lokantası açmaktır” dedi.
 
ÇAYA DAVET ETTİ  
15 yıl önce işyeri açmaya karar verdiğinde hiçbir devlet kurumunun kendisine destek vermediğini söyleyen Sevgi Öztürk, “KOSGEB’den işyeri açma sertifikası aldım. Fakat maddi anlamda bir desteklerini görmedim. Bana işyerini açmamı, işe başlamamı daha sonra destek verebileceklerini söylediler. Esnaf ve Sanatkarlar Odası ise iki kredi sorunu bulunmayan kefil ve ipotek karşılığında kredi verebileceklerini söyledi. Bu şartlar altında zaten bütün bankalar kredi veriyorlar. Bu kurumların girişimcilere karşı biraz daha esnek olması gerekir” diye konuştu. Sevgi Öztürk, tüm Çerkezköylüleri Atatürk Caddesi üzerinde, Özel Çerkezköy Hastanesi karşısında faaliyet gösteren İlkim Çay Evi’nde çayını içmeye davet etti.
 

Haber / Ahmet KARDEŞ - Pınar KORKMAZ

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10