“Kaymağı Ertem yedi, cefayı MHP ya da CHP çekecek”

Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu, Çerkezköy’deki binaların yaklaşık yüzde 40’ına iskan verilmediğini iddia ederek, bu vatandaşların mağduriyetinin giderilmes

Çerkezköy 28.08.2012 10:02:00 0
“Kaymağı Ertem yedi, cefayı MHP ya da CHP çekecek”

Çerkezköy Haber - Tekirdağ’ın Büyükşehir Belediyesi olması durumunda iskân alamayan vatandaşların mağdur olacağını ifade eden MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu, MHP İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Mümin Kolar ile birlikte dün saat 14.00’da İnşaat Mühendisleri Odası Çerkezköy temsilciliği’ni ziyaret etti.

 
NE YAPILMASI GEREKİYORSA YAPILSIN
Ordu, gerçekleştirdiği ziyarette genel seçimlerin yaklaştığını ve yakında Büyükşehir Belediyesi olacağımızı hatırlatarak, “Çerkezköy’de ne yazık ki çarpık kentleşme var. Bunun yanında ilçemizdeki binaların yaklaşık yüzde 40’ına iskan verilmiyor. Bu vatandaşlarımız şu anda diğer abonelere göre daha fazla elektrik ve su faturası ödüyor. Biz Büyükşehir Belediyesi olunca bu vatandaşların mağduriyeti daha da artacak. Ali Ertem kendi yaşadığı binaya ve bazı binalara nasıl iskan verdiyse mağdur duruma düşecek vatandaşlarımıza da versin. Ne yapılması gerekiyorsa yapılsın” diye konuştu.
 
ELİMİZDEN GELENİ YAPARIZ
MHP İlçe Teşkilatı olarak bu konuyu çözüme kavuşturmak için kolları sıvadıklarını kaydeden Mustafa Ordu, İnşaat Mühendisleri Odası Çerkezköy Temsilcisi İlker Börekçi’ye “Biz bu konuda gerekli araştırmalarımızı yaptık, raporlarımızı hazırladık. İlçe teşkilatımız içinde imardan anlayan birçok arkadaşımız olsa da sizlerin düşünceleri bizim ayrı önem taşıyor. İskan alamayan vatandaşlarımızın ileride büyük sıkıntılar yaşamaması amacıyla neler yapabiliriz, nasıl bir yol izlemeliyiz?” sorularını sordu. Bu konunun daha çok mimarlar ve şehir planlamacılarının uzmanlık alanı olduğunu söyleyen Börekçi, bu konuda bir hazırlıklarının olmadığını fakat ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.
 
ÇOĞU MÜTEAHHİTLERİN HATASI
İlker Börekçi, binaları sadece statik olarak incelediklerini, iskan konusunda söz sahibi olmadıklarını belirterek “İskan konusunda Belediye Meclisi karar alıp incelemelerde bulunuyor. İskan verilmeyen binaların eksiklerini belirleyip gerekli cezaları keserek buralara yapı kullanma izni verebilirler. Bina statik olarak iyi durumdaysa, deprem anında zarar görmeyecekse cezai işlem uygulandıktan sonra buralara iskan verilebilir. Yapı denetim konusunda izin verilmemesinde Belediye’den çok müteahhitlerin suçu var. Binalar yapıldıktan sonra sigorta, yapı denetim harçları yatırılmıyor. Bu kapsamda söz konusu binalara da iskan verilmiyor.” dedi.
 
HALKIN MENFAATİ İÇİN UĞRAŞIYORUZ
Seçimlerden sonra gelecek başkanın bu konu yüzünden sıkıntılar yaşayacağını kaydeden Ordu, “Yağı, kaymağı Ali Ertem yedi,  MHP ya da CHP yönetime geldiğinde cefasını çekecek. Oy kaygısıyla eksiği olan binalara gerekli yaptırımları uygulanmıyor. Biz gerekli açıklamaları yapınca suçlu duruma düşürülüyoruz. Halkın cebine girince bize cephe alıyorlar. Ama biz halkın menfaati için uğraşıyoruz. Ali Ertem’e gerekeni yapması konusunda sesleniyorum. Eğer o yapmazsa ben gerekli kurumlara raporlarımı göndereceğim” açıklamasını yaptı.
 

Haber / Pınar KORKMAZ

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10