Hızla o ortamdan uzaklaşın

Eşler arasındaki şiddet, babalar ve anneler ile çocukları arasındaki şiddet ve kardeşler arası şiddet gibi aile içi şiddet olaylarındaki artışlar günümüz toplumunda büyük bir sorun olarak gör?

Çerkezköy 29.08.2012 01:16:00 0
Hızla o ortamdan uzaklaşın

Toplumda sosyal bir konu olan ve son yıllarda sayısı oldukça artan aile içi kavgaların en önemli sebeplerinin ekonomik sıkıntı, işsizlik, kıskançlık, uyuşturucu bağımlılığı ve alkol olduğu belirtiliyor.

 
Son günlerde Çerkezköy’de yaşanan aile içi şiddet olaylarındaki artışa bakıldığında sebeplerinin yukarıda belirtilen beş ana sebep olduğu görülüyor. Olayların emniyet güçlerine yansımasıyla birlikte resmi kayıtlarda görülen aile içi şiddet olaylarındaki artışları geçen her gün toplumda kanayan bir yara olarak değerlendiriliyor.
 
EŞLERİN KAVGASINDAKİ NEDENLER
Aile içinde eşlerin kavgalarındaki başlıca sebeplerin kıskançlık ve işsizliğe bağlı ekonomik sıkıntıların olduğu gösteriliyor. Kıskançlık konusunda sanal alemin de olumsuz yönde etkisinin olduğu söyleniyor. Bu sebeplere dayalı tarafların bir birlerine ağır hakaretlere varan sözlü şiddet uyguladıkları gözleniyor. Ayrıca bu şiddetin zaman, zaman fiziki şiddete de dönüştüğü görülüyor.
 
 
BABA VE ANNELERE KARŞI ŞİDDET
Baba, anne ile çocukları arasındaki kavgalar ve kardeş kavgalarının sebeplerine bakıldığında ise, alkol ve uyuşturucu bağımlılığının önde gelen sebepler olduğu görülüyor. Yapılan bu tespit çerçevesinde özellikle baba ve anne – oğul kavgalarında çocukların uyguladıkları şiddetlerin uyuşturucu bağımlılığı ve buna dayalı ekonomik sıkıntılar dikkat çekiyor.
 
RUHSAL BOZUKLUĞA DAYANIYOR
Aile içi şiddet olayları ile ilgili görüşlerini aldığımız Özel Çerkezköy Hastanesi Psikologu Dr. Meltem Keser, önemli açıklamalarda bulundu. Aşırı şiddet olaylarının tamamen kişilerin o anlık depresyon ve anksiyete yani ruhsal bozukluklara dayalı olduğunu ifade eden Keser “Kişiler bu ruh halleriyle anında şiddete başvuruyorlar. Ve ortaya çıkan tabloda haliyle üzücü oluyor” şeklinde konuştu.
 
 
ORTAMDAN UZAKLAŞIN
Aşırı şiddet olaylarının önüne geçilmesi veya yaşanmaması için de tavsiyelerde bulunan Psikolog Dr. Meltem Keser, “Kişiler yaşadıkları o andaki ortamda çok öfkelenebiliyorlar. Bu öfkelerini gidermek için kişiler kısa sürede o ortamdan hızlı bir şekilde uzaklaşmalılar. Daha sonra sakin bir ruh halleriyle sorunlarını karşılıklı olarak düzgün bir dille anlatabilirler. Yani öfkenin yerine getirilen sakin ve durgunlaşmış bir ruh hali olası şiddetleri engellemeye yetecektir” dedi.
 

Haber / Mustafa KOCABAŞ

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10