Personel sıkıntımız yok

Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Kocabıçak, kendisine hayırlı olsun ziyaretinde bulunan AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı ve Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Teşkilatına iade-i ziyarett

Çerkezköy 29.08.2012 03:16:00 0
Personel sıkıntımız yok

Çerkezköy Haber - Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Murat Kocabıçak iade-i ziyaretlerine başladı.

 
PERSONEL SIKINTIMIZ YOK
Dün saat 12.00’da AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nı ziyaret eden İlçe Emniyet Müdürü Murat Kocabıçak, “Vatandaşın genelinde emniyetimiz personel sayısının yetersiz olduğuna dair bir kanı var. Buradan açık bir şekilde ifade etmek istiyorum ki bizim böyle bir sıkıntımız yok” dedi.
 
AMİR VE MEMUR SAYISI DAHA DA ARTACAK
Çerkezköy İlçe Emniyet Teşkilatı’nın personel sayısının geçen yıla oranla yüzde 19-20 artış gösterdiğini söyleyen Murat Kocabıçak, “Tekirdağ genelinde personel sayısında en fazla artış Çerkezköy’de gerçekleşti. İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamalara göre önümüzdeki dönemde yapılacak olan takviyelerle hem amir sayısında hem de memur sayısında artış olacak” diye konuştu. Kocabıçak, bazı bölgelerde de olması gerekenden fazla personel bulunduğunu ifade etti.
 
GÖNÜLLERDEKİ SAYIYA AZ KALDI
Personel sayısının az olduğu fikrinin nasıl oluştuğuna anlam veremediğini söyleyen Murat Kocabıçak, geçen yıla oranla yüzde 20 daha fazla personel ile çalışmaya devam ettiklerini belirterek, “Vatandaşın polis merkezinde fazla bekletilmemesi, ekiplerimizin olay yerine en kısa sürede ulaşarak olaya müdahil olabilmeleri için gerekli olan personel sayısına sahibiz. Bu sayı daha da artacak. Gönüllerdeki sayıya ulaşmamıza az kaldı” dedi.
 
İHBAR EDİN
Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak sokaktaki vatandaşla, ilçedeki STK’larla, diğer kurum ve kuruluşlarla iyi ilişkiler kurarak Çerkezköy’e en iyi hizmeti verme gayretinde olduklarını söyleyen Kocabıçak, “Eğer bir yerde bir kötülük varsa ve vatandaş bunu bize bildirmiyorsa, yarın öbür gün aynı kötülüğe kendisi maruz kalabilir. Bu nedenle vatandaşlarımızdan şüphelendikleri her durumdan bizleri haberdar etmelerini bekliyoruz” dedi. 
 
ÇATIK KAŞLI BİR KURUMUZ
Dünyada ve Türkiye’de suç oranının her geçen gün arttığına dikkat çeken Kocabıçak, Çerkezköy’de ve Tekirdağ’da bu oranları aşağılara çekmek için elerlinden geleni yapacaklarını söyledi. Bunun için vatandaşlarla daha sıkı ilişkiler kurulması gerektiğini ifade eden Kocabıçak, “Halkın ayağına kadar gideceğiz. Dertlerini dinleyeceğiz. Emniyet teşkilatına yardımcı olmalarını isteyeceğiz. Teşkilat olarak her sokağa bir polis dikmemiz mümkün değil. Biz suç ve suçlularla mücadele ettiğimiz için yapı olarak çatık kaşlı bir kurumuz. Fakat kapalı bir kurum değiliz. Kapımız her zaman vatandaşa açık” ifadelerini kullandı.
 
EĞİTİM SEVİYESİ ARTTI
Teşkilat olarak personellerini, ‘Güç kullanman gerekiyorsa kullan, fakat gücünüzü asla gereksiz şekillerde kullanmayın’ şeklinde yönlendirdiklerini belirten Murat Kocabıçak, “Teşkilatımızdaki personelin eğitim seviyesi yükseldi. Üniversite mezunu personel sayısı arttı. Bu durum bizim halkla olan ilişkilerimizi olumlu yönde etkileyecektir. Orantısız güç kullanan personelleri uyarıyor ve haklarında gerekli yasal mevzuatı uyguluyoruz. Bunu yapmazsak yaşanacak kötü bir olay önce İlçe Polis Teşkilatımıza, sonra İl Teşkilatımıza ve en nihayetinde tüm Polis teşkilatımıza mal edilir. Yaptığınız 99 güzel hareket bir kötü hareketle unutulur gider” dedi.
 
YENİ BİR POLİS MERKEZİNE İHTİYAÇ VAR
Çerkezköy’ün mevcut polis merkezinin yetersiz kaldığını ve lojmandan bağımsız güzel bir Polis Merkezi’ne ihtiyacı olduğunu söyleyen Kocabıçak, “İlçe nüfusu her yıl yüzde 8-10 artıyor. Bu doğrultuda yapılacak şehir planlamalarına güvenlik planlamaları da dahil edilmelidir. Kısa sürede ilçe nüfusunun 300-400 bini bulacağından söz ediliyor. Bu çerçevede polis merkezinin dönüştürülmesi çalışmalarına başlanılması gerekir” diye konuştu. 
 
ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPTIK
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ da teşkilat olarak her zaman Emniyet Müdürlüğü’ne yardımcı olmaya hazır olduklarını belirterek, “Bundan önceki dönemlerde Emniyet Teşkilatımızın personel sıkıntısı vardı. Biz de gerekli yerlerle görüşerek bu sıkıntının giderilmesi doğrultusunda üzerimize düşeni yaptık. Bundan sonra da Emniyet Teşkilatımızın yanında olmaya devam edeceğiz” dedi. Ziyarette AK Parti İl Genel Meclis Üyeleri Hasan Karaca ve Abdurrahman Çiçek, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce, Belediye Meclis Üyeleri Hasan İşcan ve Mikail Ünlü ile AK Parti İlçe Yönetim Kurulu üyeleri de hazır bulundu.  
 
HER TÜRLÜ ARAÇ, GEREÇ VE TEÇHİZATA SAHİBİZ
AK Parti’ye yaptığı ziyaretin ardından saat 15.00’da da MHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı’na iadeyi ziyarette bulunan Murat Kocabıçak, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu ve yönetim üyeleri tarafından karşılandı. Toplumun huzuru, can güvenliği, refahı için çalıştıklarını ifade eden Kocabıçak, “Tekirdağ merkez ve ilçeleri içinde en çok personel ataması yapılan ilçe Çerkezköy. Önümüzdeki dönem içinde personel atamaları devam edecek. Yaşanan ya da yaşanabilecek her türlü olaya hakim olacak personel, araç, gereç ve teçhizata sahibiz.” diye konuştu.
 
CAN GÜVENLİĞİ HER ŞEYDEN ÖNCE GELİR
Can güvenliğinin her şeyden önce geldiğini kaydeden MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu da, emniyetle her zaman iletişim halinde olacaklarını ve her türlü desteği vereceklerini söyleyerek, “Vatandaşlar önce kendilerini güvende hissetsin ki kendilerine hareket alanı yaratsınlar. Çerkezköy nüfusunun büyük bir bölümünü işçi sınıfı oluşturuyor. Kimi gece 12.00’da işe giderken kimi gece geç saatlerde işinden evine dönüyor. Bu kapsamda emniyete büyük sorumluluklar düşüyor. Sizin görevinizi layıkıyla yerine getireceğinizden hiç şüphemiz yok. Bu konuda her zaman İlçe Teşkilatı olarak yanınızdayız” ifadelerini kullandı. Seçimlere kısa bir süre kaldığını belirten Ordu “İnşallah seçim sürecini hiçbir rahatsızlık olmadan atlatırız” dedi.
 
 

Haber / Ahmet KARDEŞ - Pınar KORKMAZ

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10