Öğretmenlerin 'Özür Grubu Tayin' mağduriyeti

Milli Eğitim Bakanlığı'nın her sene öğretmenlere tanıdığı 'Özür Grubu Tayin' hakkının 71 ilde hiç açılmaması öğretmenleri mağdur etti. Eş durumu ve sağlık gibi sebeplerle tayin be

Çerkezköy 30.08.2012 00:14:00 0
Öğretmenlerin

Çerkezköy Haber - Eğitimde 'Özür Grubu Tayin' hakkının 71 ilde hiç açılmaması eş durumundan tayin bekleyen öğretmenleri mağdur etti. Öğretmenlerin ‘Norm kadro fazlası' sebebiyle sistem dışında tutulduğunu kaydeden Eğitim Birsen Çerkezköy Temsilcisi Ahmet Üzgün, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2012 Yılı Öğretmenlerin Özür Durumuna Bağlı Yer Değişikliği Kılavuzu’nda, 'sağlık ve eş durumu özrü ile genel ve özel hayatı etkileyen nedenlere bağlı olarak yer değiştirme başvurusunda bulunabilecekleri' ifadesinin yer aldığını söyledi.

 
TAYİN İSTEYEMEZ DURUMA GETİRDİ
Üzgün, öğretmenlerin özür grubu yer değiştirme başvurularını yaparken, başvuru modülünde 'Branşınıza ait boş kontenjan bulunmamaktadır' ifadesi ile karşılaştıklarını söyleyerek “Bu da ister eş durumu, ister sağlık, isterse de genel ve özel hayatı etkileyen özür durumundan tayin isteyen öğretmenleri özürleri de olsa tayin isteyemez duruma getirdi” diye konuştu. Sınıf öğretmenleri başta olmak üzere birçok branşta bu problemin görüldüğünü ifade eden Üzgün, “Genel ve özel hayatı etkileyen nedenlere bağlı özür durumunda, öğretmenin hayati tehlikede olduğu yetkili kurumlarca tespit edilmiş olmasına rağmen, bazı öğretmenler branşında kontenjan açılmadığından tayin isteyemiyor” ifadesini kullandı.
 
ÜCRETSİZ İZİN TEKLİF EDİYOR
Ahmet Üzgün, gelinen noktada 29 bin 103 sınıf öğretmeninin norm kadro fazlası olduğunu dile getirerek öğretmenlerin yaşadıkları mağduriyeti giderebilmek amacıyla genel merkezde eylem hazırlıklarının devam ettiği bilgisini verdi. “Bir yıldır, iki yıldır ailelerinden ayrı olanlar artık üçüncü yıl da tayin olmama durumunda kalacaklar” diyen Üzgün, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in aile durumundan ataması yapılmayan öğretmenlere ücretsiz izin teklif ettiğini öne sürdü.
 
YEREL BAZDA ÇALIŞMALARIMIZ OLACAK
“Biz mağdurun, mazlumun yanında olmayı kendimize ilke edindik” diyen Üzgün, “Hiç kimse evinden, ailesinden ayrı kalmasın. Bu yıl ilk defa böyle bir olayla karşılaşıyoruz. Öğretmenlerimizin haklarını sonuna kadar savunacağız ve onları mağdur ettirmeyeceğiz. Genel merkezden aldığımız talimatlar ışığında yerel bazda çalışmalarımız olacak” şeklinde konuştu.
 
HALA BELİRSİZLİK SÜRÜYOR
Eğitim Bir-Sen Çerkezköy Temsilcisi Ahmet Üzgün, uygulamaların eğitim sistemini çıkmaza sürüklediğini savunarak “Genel merkezimiz geçen Nisan ayından beri Bakanlık yetkilileriyle yaptığı görüşmelerde, atama ve yer değiştirme için sağlıklı bir takvimin işletilmesini istedi. Maalesef bu konuya Bakanlığın en üst yöneticilerinden tutun en alt yöneticilerine kadar herkes kulak tıkamış durumda. Şu ana kadar sayısızca bilgi notu, talep yazısı ve rapor sunduk. Okulların açılmasına kısa bir süre kalmasına rağmen Bakanlıkta hala bir belirsizlik, bir plansızlık sürmektedir” dedi. 
 

Haber / Pınar KORKMAZ

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10