30 Ağustos azim ve inancın eseridir

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 90. yıldönümü Tekirdağ’da da etkinliklerle kutlandı.

Tekirdağ 31.08.2012 00:20:00 0
30 Ağustos azim ve inancın eseridir

ÇELENKLER ATATÜRK ANITI’NA SUNULDU

Çerkezköy Haber - Valilik önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayan bayram kutlama programında Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ömer Faruk Küçük, Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı eşliğinde Türk bayrağı göndere çekildi. Çelenk sunma törenine; Vali Yerlikaya, AK Parti Tekirdağ Milletvekili T. Ziyaeddin Akbulut, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ömer Faruk Küçük, Belediye Başkanı Adem Dalgıç, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, kamu kurum ve kuruluşlarının daire amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
 
 
 
TEBRİKLERİ KABUL ETTİLER
Çelenk programının ardından Vali Yerlikaya, beraberinde Milletvekili Ziyaeddin Akbulut, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ömer Faruk Küçük ve Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç ile birlikte 30 Ağustos Zafer Bayramı tebriklerini kabul etti.
 
 
 
ŞEHİTLİĞİ ZİYARET ETTİLER
Çorlu’da düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı tören ve etkinlikleri de Atatürk Meydanı’nda düzenlenen çelenk töreni ile başladı. Kaymakamlık, 5. Kolordu Komutanlığı ve Çorlu Belediye Başkanlığı çelenklerinin Atatürk Anıtı'na sunulmasının ardından Kaymakamlık makamında gerçekleştirilen tebrikat töreninde Çorlu Kaymakam Vekili Mustafa Işık, 5. Kolordu, Garnizon Komutanı Korgeneral Nazım Altıntaş ve Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan tebrikleri kabul etti. Daha sonra Omurtak Caddesi’nde 30 Ağustos resmi geçit törenleri düzenlendi. Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapılmasının ardından tören birlikleri şeref tribünü ve halkın huzurunda geçit töreni düzenledi. Törenin ardından yenileme çalışmaları tamamlanan Çorlu Şehitliği ziyaret edildi.
 
 
 
TÜRK ORDUSUNUN EN ŞANLI ZAFERLERİNDEN BİRİ
30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Hayrabolu’da da tören düzenlendi. Hükümet binası önünde çelenklerin Atatürk anıtı’na sunulması ile başlayan törenler Alpullu Caddesi’nde devam etti. İlçe Kaymakam Vekili Vali Yardımcısı Doç. Dr. M. Turan Çuhadar, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Ali Ekiyor ve Belediye Başkanı Hasan İrtem’in askeri birlikler ve vatandaşların bayramını kutlamasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Topçu Üsteğmen Bayram Albayrak, “Bugün asil Türk milleti ve onun bağrından çıkan kahraman Türk ordusunun en şanlı zaferlerinden biri olan 30 Ağustos Zaferi’nin 90’ıncı yıldönümüdür. Bu zafer; Ulu Önder Atatürk'ün önderliğinde, çelikleşmiş bir milli birlik ve beraberlik ruhu içerisinde, dünyanın en güçlü ordularına karşı elde edilen, hürriyet ve bağımsızlık aşkı ile yanan bir milletin, sarsılmaz azim ve inancın zaferidir” dedi.
 
 
 
TÜRK VARLIĞINA KASTEDENLERİ TARİHE GÖMDÜ
30 Ağustos zaferinin, Türk ulusu için tarihte bir dönüm noktası olduğunu belirten Albayrak “Düşmanları ve onların ülke içindeki işbirlikçileri tarafından yok edilmeye ve paylaşılmaya karar verilerek toprakları işgal edilmiş, ordularının elinden silahları alınıp askerleri terhis edilmiş, yıllardır devam eden savaşlarda bütün kaynakları harcanmış ve yetişmiş insan gücünü kaybetmiş bir imparatorluğun yıkıntılarından, ulu önder, Başkomutan Mustafa Kemal, bir milli devlet ve kahraman bir ordu çıkarmayı başararak 30 Ağustos 1922 de Anadolu'daki yüzlerce yıllık Türk varlığına kastedenleri tarihe gömmüştür” dedi. Kutlamalar, şiirlerin okunmasının ardından askeri araçları geçit töreni ile son buldu. Törende bazı vatandaşlar Türk Bayrakları dağıtırken, bazı vatandaşlarda giydikleri Türk Bayraklı ve Atatürk posterli tişörtlerle törene renk kattı. 30 Ağustos Zafer Bayramı Tekirdağ’ın diğer ilçelerinde de törenle kutlandı.
 
 
 

Haber / Sevim BOZKURT

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10