“Malkara hep kazanıyor”

Malkara Hep Kazanıyor Projesi kapsamında ilk bilgilendirme toplantısı önceki gün Malkara Belediye Meclis Odası’nda yapıldı.

Malkara 31.08.2012 01:04:00 0
“Malkara hep kazanıyor”

YAPILAN VE YAPILACAK ÇALIŞMALAR ANLATILDI

Çerkezköy Haber - Malkara belediyesi personelinin katıldığı toplantıda sunum yapan Çevre Mühendisi Lebriz Kuşçu, proje kapsamında yapılan ve yapılacak çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Ayrıca bu proje ile Malkara'da üretilen ambalaj ve elektronik atıkların (eski televizyon, bilgisayar, radyo, monitör gibi), ömrünü tamamlamış lastiklerin, bitkisel yağların ve sanayi yağlarının, atık pillerin geri kazanımı geri dönüşümü ve yeniden kullanımının sağlanması gerektiği, plastiğin, elektronik atık gibi birçok atık grubunun aynı çöp konteynırında buluşması daha sonra vahşi depolama alanlarında yakılarak yok edilmesi hem sağlıklı yaşam koşullarını tehdit etmekte, havayı, toprağı geri döndürülemez bir şekilde kirletmekte hem de enerji kaybına neden olduğu, bu proje ile yapılması düşünülen ayrıştırma ve dönüştürme işlemleri çevresel sürdürülebilirlik unsurunun göstergesi olduğu ifade edildi.
 
TOPLANTILAR DEVAM EDECEK
Projenin amaçları arasında atıkların geri kazanılması konusunda halkın çevre bilincini artırmak ve atıkların geri kazanılması faaliyetlerine aktif katılımlarını sağlayarak alışkanlık kazandırmanın yer aldığını belirtilirken, “Bu proje ile; İlköğretim Okulu Öğrencileri, ambalaj atıkların, bitkisel yağların, kullanılmış pillerin, elektronik atıkların geri dönüşümü konusunda bilgilendirilecek ve bu konuda bilinçlenmeleri sağlanacaktır. öğrenciler kendi evlerinde ailelerine geri dönüşüm konusunda öncülük edeceklerdir. Proje kapsamında bu toplantılar devam edecektir” denildi. 
 

 

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10