Duyarsızlara KAPAK olsun

Kızılpınar’da baba mesleği kahvehanecilik esnaflığını 10 yıldır yürüten Zafer Tosun, örnek bir davranış sergileyerek, engelli vatandaşlar için topladığı binlerce pet şişe kapağı

Çerkezköy 31.08.2012 01:43:00 0
Duyarsızlara KAPAK olsun

Çerkezköy Haber - Kızılpınar Namık Kemal Mahallesi Arda Sokak üzerinde faaliyet gösteren Zafer Kıraathanesi işletmecisi Zafer Tosun, 10-11 aylık süreçte yürüme engelli vatandaşların ihtiyacı olan tekerlekli sandalye alınması için topladığı 4 torba dolusu yaklaşık 20 bin adet pet şişe kapağını Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi yöneticisi Sakine Arslan’a teslim etti.

 
KALBEN SEVİYORUM
Bu tür konulara çok duyarlı olduğunu söyleyen Tosun “Çünkü bu benim kalpten ve vicdanımdan gelen bir sesin çalışması. İnsanlara yardımcı olmaktan büyük keyif alıyorum. Yardım etmeyi, kalben seviyorum. Az da olsa engelli vatandaşlarımıza yardımcı olabildiysem ne mutlu bana” dedi.
 
ULAŞIM YARDIMI DA YAPACAK
Tosun ayrıca, engelli vatandaşlara ulaşım konusunda da yardımcı olabileceğini belirterek, “Hastalık, ölüm gibi acil durumlarda ve önemli ihtiyaç hallerinde engelli vatandaşlarımıza ulaşımda yardımcı olmak istiyorum. Dernek yöneticilerimiz beni haberdar etsinler, servis aracımla gelir ve ulaşım ihtiyacını karşılarım” şeklinde konuştu.
 
MÜŞTERİ VE ÇOCUKLARA TEŞEKKÜR ETTİ
Kapakların toplanmasında vatandaşların, kahvehane müşterilerinin ve çocukların da büyük katkısının olduğunu belirten Zafer Tosun, “Bana destek olan ve duyarlı olan tüm vatandaşlarımıza, kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Umarım benim bu davranışım tüm esnaflarımız adına da örnek olur ve engelli vatandaşlarımıza yardımlarımız devam eder” dedi.
 
BAŞKANDAN ULAŞIM DESTEĞİ SÖZÜ
Ulaşım konusunda Kızılpınar CHP eski belde başkanı Birol Öztürk de aynı duyguyu paylaşarak, ulaşımda yardımcı olacağının sözünü verdi. Başkan Öztürk, “Ulaşım konusunda elimden geleni yapmak için söz veriyorum. Zafer Tosun’un bu davranışının tüm esnaflarımıza örnek olmasını diliyorum” dedi.
 
ÖRNEK BİR DAVRANIŞ
Kapakları teslim alan Sakatlar Derneği Yöneticisi Sakine Arslan, Zafer Tosun’a duyarlılığından dolayı teşekkür ederek, ulaşım konusunda da yapacağı yardımın son derece faydalı olacağını ve örnek bir davranış olduğunu söyledi.
 
ÜYELERE GEZİ TURLARI
Arslan ayrıca, bugün dernek üyelerine yönelik Kumbağ’a günü birlik gezi düzenleyeceklerini, gelecek hafta da Minyatür Kent’e bir başka gezi daha düzenleyeceklerini söyledi. Kumbağ gezisinde ulaşımı Çerkezköy Belediyesi’nin karşılayacağı belirtildi.
 
 

Haber / Mustafa KOCABAŞ

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10