Trakya’nın yetenekleri hünerlerini sergiledi

Yayınlandığı her ülkede büyük ilgi gören, Türkiye’de Acun Ilıcalı’nın yönettiği ve jüri üyeliğini yaptığı reyting rekorları kıran yetenek yarışması “Yetenek Sizsi

Çerkezköy 31.08.2012 02:26:00 0
Trakya’nın yetenekleri hünerlerini sergiledi
Çerkezköy Haber - Acun Ilıcalı’nın hazırlayıp sunduğu “Yetenek Sizsiniz Türkiye” adlı yarışmanın yeni sezon Tekirdağ elemeleri, dün 12.30-19.00 saatleri arasında Çerkezköy Golden Palas Otel’de gerçekleştirildi.
 
 
ACUN MEDYA ÇERKEZKÖY’DE
Ünlü televizyon yapımcısı Acun Ilıcalı’nın sahibi olduğu Acun Medya tarafından hazırlanan ve Star TV’de yayınlanacak olan O Ses Türkiye ve Yetenek Sissiniz Türkiye yarışmalarının ön elemeleri için, Acun Medya ekibi adına Çerkezköy’e gelen Günçağ Kırım, Çağrı Fazıloğlu ve Kameraman Mustafa Çetinkaya’dan oluşan prodüksiyon ekibi, Çerkezköy’e gelerek yetenek avına çıktı. Kimi yarışmacılar birbirinden başarılı performanslara imza atarken, kimisi de heyecanına yenik düştü.
 
2 HAFTA İÇİNDE GERİ DÖNÜŞ YAPILACAK
Ön elemeyi geçen yarışmacılara iki hafta içinde geri dönüş yapılacağı ve ikinci ön eleme için Mersin’e davet edileceği belirtilirken, ön elemeyi geçemeyen yarışmacılara geri dönüş yapılmayacağı ifade edildi. Yarışmacılardan çoğu seslendirdikleri şarkılarla O Ses Türkiye yarışmasına başvuruda bulunurken, şarkı dışında yetenek göstererek yarışmaya başvuran kişi sayısı ise yok denecek kadar azdı. 
 
 
İLK PERFORMANSI SERGİLEDİ
Yarışmanın ilk performansını sergileyen Hamide Akdeniz, içeride hiç heyecanlanmadığını belirterek, “Evimde şarkı söyler gibiydim. Yarışmaya arkadaşlarımın yönlendirmesi sonucu başvurdum. Zaten yarışmayı yayınlanmaya başladığı ilk günden beri takip ediyordum. Umarım kendimi yeterince ifade edebilmişimdir” şeklinde konuştu.
 
İŞİ BİLEN ANLAR
O Ses Türkiye yarışmasından kendisini aradıklarını ve buradaki elemelere davet edildiğini söyleyen Mehmet Güloğlu, “Geçen sene bu yarışmanın İstanbul elemelerine katılmıştım. 24 yaşındayım ve çok küçük yaşlardan beri müzik hayatının içindeyim. Kendi grubumuz ve bestelerimiz var. Grup olarak çok prova alamadığımız için yarışmaya tek başıma katıldım. İçeride çok rahattım. Nev’in Zor parçasının nakarat kısmını seslendirdim. prodüksiyon ekibinden biri bana ‘Hayatımda yaptığım en kısa mülakat bu oldu’ dedi. Ben de ona ‘Bu işi bilen performans kısa olsa da iyi olanla kötü olanı anlayabilir’ dedim. Kendime güveniyorum.” diye konuştu.
 
BU SEFER OLACAK
Geçen sene İstanbul’da O Ses Türkiye elemelerine katılarak ilk aşamayı başarıyla geçtiğini fakat sonraki etaplarda elendiğini kaydeden Mert Can Türkeri de, “Bu kez yarışma için geçtiğimiz yıla oranla kendimi daha hazır hissediyorum. İçeride şarkı söylerken çok rahattım, hiç heyecanlanmadım. Tan’ın seslendirdiği Elbet şarkısı ile performansımı sergiledim. Kendime güveniyorum. Bu sefer olacak.” ifadelerini kullandı.
 
HEYECANDAN SESİM TİTREDİ
Yarışmaya Muratlı’dan katılan 16 yaşındaki Merve Ak, heyecandan sesinin titrediğini belirterek, “İlk olarak ‘Ağladın Ya’ adlı şarkıyı söyledim. Çok heyecanlandığım için şarkının sözlerini karıştırdım. Daha sonra başka bir şarkı söylememi istediler. Bu kez ‘Bir Elmanın Yarısı’ adlı şarkıyı söylemek istedim fakat yine heyecandan sesim titredi. 15 dakika dinlenmemi ve daha sonra tekrar performansımı gösterebileceğimi söylediler. Bu kez ‘Yerine Sevemem’ adlı şarkıyı seslendirdim ve hiçbir sorun yaşamadım” dedi. 
 
KÜÇÜK YARIŞMACILAR İLGİ ODAĞI OLDU
Programın en küçük yarışmacıları olan 13 yaşındaki Gaye Kocabaş ve Arda Ecevit yaptıkları taklitler ve söyledikleri şarkılarla ilgi odağı oldu. Nurullah Narin İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi olan Kocabaş ve Ecevit, “Okulda bizim bir tiyatro topluluğumuz var. Bu konuda birçok etkinliğe katıldık. Gruptaki diğer arkadaşlarımız buraya gelmeye cesaret edemedi ama biz ettik. Zaten önemli olan yarışmayı kazanmak değil yarışırken eğlenmek.” dedi. Gaye Kocabaş, Hürrem Sultan taklidi ve Sezen Aksu’nun El Gibi şarkısı ile performansını sergilerken Arda Ecevit, Halil Sezai ile Kadir İnanır taklitlerini yaparak Bob Marley’in A Lalala Long şarkısını söyledi.
 
BEAT BOX PERFORMANSI SERGİLEDİ
Sergilediği beat box performansı ile beğeni kazandığını belirten 22 yaşındaki Aykut İnal, “Hem Ayna’nın Gittiğin Yağmurla Gel şarkısını seslendirdim hem de beat box yaptım. Bir yarışma programına ilk defa katılmama rağmen oldukça sakindim. Seçileceğimden eminim.” ifadelerini kullandı.
 
BABA SEVGİSİNE HASRET BÜYÜDÜM
O Ses Türkiye yarışması elemelerinde babasına yazdığı Diz Çökeyim bestesini seslendiren Hasan Evren Penez, çocukluğundan bu yana baba sevgisine hasret olduğunu söyledi. Bu bestesinin sosyal paylaşım sitelerindeki izlenme sayısının 5 binin üzerinde olduğunu ifade eden Penez, “Birçok rap bestem var. Türkiye’nin birçok yerinde programlara katıldım. Şarkılarımın birçoğu sosyal paylaşım sitelerinde yoğun ilgi görüyor. Jürinin de beğenisini kazanacağımdan şüphem yok. Geçen sene Tekirdağ Golden Yat’ta yine rap bir bestemle yarışmaya katılmıştım. Benim hayatım müzik. Hiçbir zaman vazgeçmeyeceğim.” dedi.
 
 
TÜM DİNLEYENLERİN BEĞENİSİNİ TOPLADI
Orhan Ölmez’den Seni Seviyorum şarkısını seslendirirken sergilediği performansla dinleyen herkesin beğenisini toplayan Faruk Küçükgacel, “Tekirdağ Güzel Sanatlar Lisesi Müzik bölümü mezunuyum. Yetenek Sizsiniz yarışması için başvurdum. Yarışmaya katılmayı hiç düşünmemiştim. Biraz ailemin ve arkadaşlarımın zoruyla katıldım ama çevremden aldığım olumlu tepkilerden sonra iyi ki katılmışım diyorum. Umarım jüriyi de etkilemeyi başarırım.” diyerek performansını beğendiğini dile getirdi.
 
EN KÖTÜ HALİMLE BİLE SEÇİLİRİM
Türk Dili ve Edebiyatı son sınıf öğrencisi olan Mustafa Tunç, “ Şarkımı söylerken olduğumdan daha kötüydüm ama beni en kötü halimle bile beğeneceklerinden eminim. Kendime çok güveniyorum. Çok küçük yaşlardan beri bu yeteneğimin farkındaydım ve sürekli bu konuda kendimi geliştirmeye çalıştım. İleride de bu alanda çalışmalar yapmayı istiyorum.” dedi
 
MÜZİKLE İÇ İÇE BÜYÜDÜM
Adnan Menderes Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümünden mezun olan 23 yaşındaki Mustafa Can Türkeri, kardeşinin geçen sene O Ses Türkiye yarışmasına katıldığını ve bu sene ondan cesaret alarak yarışmaya katılmaya karar verdiğini dile getirdi. Yaklaşık 13 yıldır bağlama çaldığını ve Arif Sağ’dan saz derleri aldığını söyleyen Türkeri, “İçeride ben de kardeşim gibi Tan’ın bir parçasını seslendirdim. Küçüklüğümden beri müzikle iç içe büyüdüğüm için hiç heyecanlanmadım. Karşımdakiler üzerinde iyi bir izlenim yarattığıma inanıyorum ve diyorum ki zafer benim.” şeklinde konuştu.
 
ISRAR ÜZERİNE KATILDIM
Harun Kolçak’tan Gitme Seviyorum şarkısı ile yarışmaya katılan Torgal Aşkın, “Yarışmaya Çerkezköy’den katılıyorum. Arkadaşlarımın ısrarı üzerine buraya başvurmaya karar verdim. Jüri karşısına ilk çıktığımda heyecanlıydım ama şarkıma başlar başlamaz tüm heyecanımı üzerimden attım. Şarkımı kendimden emin bir şekilde seslendirdim ve bunu karşımdakilere hissettirdim. Umarım beni tercih ederler.” dedi.
 
ASIL PERFORMANSIM BU DEĞİLDİ
Saray’da ikamet eden ve Vize’de öğrenim hayatını sürdüren Samet Şahin, içeride asıl performansını sergileyemediğini belirterek, “Murat Boz’dan Sallana Sallana şarkısını seslendirdim. Şarkımı söylerken kalbim yerinden çıkacak gibi çarpıyordu. Bu da sesime yansıdı. Oysa şarkıma çok iyi bir başlangıç yapmıştım. Umarım beni seçerler. Bu etabı atlatabilirsem diğer aşamalarda daha başarılı ve sakin olacağım.” şeklinde konuştu.
 
ALBÜM ÇALIŞMALARIM VAR
Uzun bir süre müzik eğitimi aldığını ve albüm çalışmaları içinde olduğunu kaydeden Muhammet Şen, yarışmaya ilk defa başvurduğunu ve bu konuda en büyük destekçisinin ailesi olduğunu belirtti. Piyanist olduğunu ifade eden Şen, “Birçok bestem var. Şan eğitimi aldım ve bu konuda profesyonel isimlerle çalıştım. Orhan Gencebay’ın müzisyenlerinden Rahmi Yılmaz ve Samsunlu ünlü Türk Halk Müziği ses sanatçılarımızdan Hüseyin Şimşek ile birlikte albüm çalışmalarım var. Müzikle beraber yaşadığım için içeride hiç heyecanlanmadım. İbrahim Tatlıses’in en güzel parçalarından biri olan Yalnızım isimli şarkıyı söyledim.” dedi.
 
HEYECANIMI PERFORMANSIMA YANSITMADIM
Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi 3. sınıf öğrencisi olan 17 yaşındaki Ozan Mert Ertürk, “Tekirdağ’da da elemelere katılmıştım. Orada hiç detone olmamıştım ama özel sebeplerden diğer etaplara katılamadım. Şansımı bir de burada denemek istedim. Şarkımı söylerken heyecanlandım ama bu heyecanı performansıma yansıtmadım. Başarılı olduğumu düşünüyorum. Yaklaşık 15 gün içinde bana döneceklerini söylediler.” ifadelerini kullandı.
 
MÜZİĞE YATKINLIĞIM VARDI
Tekstil sektöründe çalıştığını ama müziğe hep bir yatkınlığının olduğunu kaydeden Hasan Uygun, “33 yaşındayım. Yıllardır müzikle uğraşıyorum. İçeride Mustafa Yıldızdoğan’ın Bizim Memleket şarkısını seslendirdim. Yarışmaya ilk defa katılıyorum. Ben kendimi beğendim umarım jüri de beğenir” dedi.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ - Pınar KORKMAZ - Faik Onur KAYA

0282 726 91 91
0282 747 65 10