Dedelerinizden kalan mirasa sahip çıkın

DLG - ÖÇP Tarım ve Teknoloji Günleri Fuarı Tekirdağ Karaevli köyünde açıldı.

Tekirdağ 31.08.2012 20:49:00 0
Dedelerinizden kalan mirasa sahip çıkın

Çerkezköy Haber - DLG - ÖÇP Tarım ve Teknoloji Günleri Fuarı Tekirdağ Karaevli köyünde açıldı. 

 

TARIM VE TEKNOLOJİ GÜNLERİ AÇILDI

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, fuar açılışında gerçekleştirdiği konuşmada dünyadaki küreselleşmeyle bütün piyasaların küreselleştiğini belirterek “Artık tüm dünya devletlerinde herkes ekran üzerinde an be an ürün fiyatlarını yakından izliyor. Önceden ürün fiyatları konuşulurken şimdi sadece girdilerle rakamları konuşuyoruz” dedi.

 

SAHİP ÇIKIN

Dünyanın ilk 4 zengininin, blok, tek tapu olarak yekün verimli tarım arazilerini son 10 yıldan beri topladığını ifade eden Yerlikaya, “Bizim şehrimizin yüzölçümünün yani 6 bin 313 kilometre karenin yüzde 56.6'sı tarım arazisi. Toplam gayri safi üretimimiz içerisinde yüzde 15'e tekabül ediyor. Şu anda ve bundan sonraki yıllarda çok stratejik öneme sahip bu ülkenin Avrupa’ya açılan bir penceresi, en yakını olan en güzel arazilere sahipsiniz, kıymetini biliyorsunuz ama aklımızı döndürecek rakamlardan kaçının burayı elinizden çıkarmayın en güzel şekilde en verimli şekilde üretim yapın” dedi.

 

YENİLİKLERDEN YARARLANALIM

Yerlikaya “Yeniliklerden yararlanalım, Türkiye'nin geri kalan bölgelerine örnek oluyoruz, örnek olmaya devam edelim. Ama bu araziler bizim olmaya devam etsin. Her zenginimiz, Tekirdağ'a gelen her sanayicimize tarımsal hayvancılık ürünle ilgili yatırım yapacak olan sanayicimize, büyük ölçekli çiftçilik yapmaya gelene kapımız açık. Beraber yapalım, hiçbir şey yapamıyorsak ortak olarak yapalım” diyerek konuşmasını tamamladı. Konuşmanın ardından Yerlikaya ve protokol üyeleri tarafından fuarın açılış kurdelesi kesildi. Tekirdağ Belediyesi Mehteran Takımı’nın da renk kattığı törende, katılımcılar stantları gezerek yetkililerden bilgi aldı.

 

2 EYLÜL’E KADAR AÇIK KALACAK

Açılışa AK Parti Tekirdağ Milletvekili T.Ziyaeddin Akbulut, Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, 8.Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Ömer Faruk Küçük, Belediye Başkanı Adem Dalgıç, İl Genel Sekreteri Mustafa Yel, İl Jandarma Komutanı Albay Kazım Rıfkı Ayan, İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz ile yurtiçi ve yurt dışından çok sayıda davetli katıldı. Tarım ve Teknoloji Günleri Fuarı 2 Eylül’e kadar ziyarete açık kalacak.

 

Haber / Gökhan TEKER

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10