kadın, hayatın her alanında olmalı

AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Nuran Yeşil ve yönetimi Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Kocabıçak’ın eşi Komiser Hatice Kocabıçak’ı ziyaret etti. Ziyarette KocabıÃ?

Çerkezköy 31.08.2012 21:06:00 0
kadın, hayatın her alanında olmalı

Çerkezköy Haber - AK Parti Çerkezköy İlçe Kadın Kolları Başkanı Nuran Yeşil ve yönetimi dün saat 13.00’da Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Kocabıçak’ın eşi Komiser Hatice Kocabıçak’a nezaket ziyaretinde bulundu.

 

BEREKETİN TEMSİLİ HEDİYE EDİLDİ

AK Parti Çerkezköy İlçe Kadın Kolları Başkanı Nuran Yeşil ve yönetimi, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne yaklaşık bir ay önce atanan ve özel kalem, muhabere, bilgi-işlem, pasaport büro amiri olan Komiser Hatice Kocabıçak’a gerçekleştirdikleri nezaket ziyaretinde Kocabıçak’a evlerde bereketin temsili olan fil minyatürü hediye etti. Hediyeyi çok beğendiğini kaydeden Kocabıçak, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 

BİZLER İNSAN YETİŞTİRİYORUZ

Kadınların sosyal hayatta aktif olduklarını görmekten mutluluk duyduğunu belirten Kocabıçak, “Koca gün çalıştıktan sonra eve döndüğümüzde çocuklarımızla ilgilenirken aynı zamanda ev hanımlığı yapıyoruz. Bu yüzden eskiden birçok kadın kendini eve kapatarak iş hayatına girmiyordu. Şimdi ise işimizi arka plana atmıyoruz. Bu bağlamda Çerkezköy’ün görev yaptığım diğer yerlere göre şöyle bir artısı var: Çalışan kadın için her türlü kolaylık var. Gerek kreş olsun gerek bakıcı olsun tüm ihtiyaçlar kolayca karşılanabiliyor. Hayatın her yerinde kadın olmalı. Çünkü bizler insan yetiştiriyoruz.” dedi.

 

AİLE İÇİ ŞİDDET SON BULMALI

Görev yaptığı diğer illerde ‘Aile İçi Şiddet’ ile ilgili çalışmalar yürüttüğüne değinen Komiser Hatice Kocabıçak, Ekim ayında kadınlara yönelik kursların başlaması ile birlikte Çerkezköy’de de bu konuda çalışmalara başlayacağını ve kadınları haklarını korumaları konusunda bilgilendirmek için çaba sarf edeceğini belirtti. Bununla birlikte Kocabıçak, İlçe Kadın Kolları ile, çalışacağı mahalleler konusunda iletişim halinde olmak istediğini ifade etti. Bu konuda her türlü desteği sağlayacaklarını söyleyen İlçe Kadın Kolları Başkanı Yeşil, “Maalesef son günlerde kadına gösterilen şiddet artıyor ve kadınlarımız bu duruma sessiz kalıyor. Onları bilinçlendirmek için yapılacak her türlü çalışmada en büyük destekçiniz oluruz. Aile içi şiddet artık son bulmalı” ifadelerini kullandı.

 

DAİMA YANLARINDA OLDUK VE OLACAĞIZ

Hükümetin kadınları sosyalleştirmek, ayakları üzerinde durmasına destek olmak için çalıştığını söyleyen Nuran Yeşil, “Çalışan kadınların doğum sebebiyle işlerinden ayrılmamaları için süt ve doğum izinleri uzatıldı. Bunun yanında KOSGEB, girişimcilik kurslarına katılan erkek kursiyerlerine 25 bin TL hibe verirken kadınlara 30 bin TL hibe desteği veriyor. Bu örnekler daha da arttırılabilir. Bizler yanımıza gelen, yardımımıza ihtiyacı olan herkesin her zaman yanında olduk ve olacağız” dedi.

 

Haber / Pınar KORKMAZ - Ahmet KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10