Zafer Bayramına coşkulu kutlama

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya ve eşi Hatice Nur Yerlikaya tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramının 90.yıldönümü dolayısıyla “Zafer Bayramı Resepsiyonu” düzenlendi.

Tekirdağ 31.08.2012 21:09:00 0
Zafer Bayramına coşkulu kutlama

Çerkezköy Haber - Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya ve eşi Hatice Nur Yerlikaya tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 90.yıldönümü dolayısıyla “Zafer Bayramı Resepsiyonu” düzenlendi.

 

EN ÖNEMLİ GÜNLERDEN BİRİ

Anadolu Turizm Otelcilik ve Meslek Lisesi’nde düzenlenen resepsiyonda konuşan Vali Yerlikaya, 30 Ağustos’un Türk milletinin tarihindeki en önemli günlerden biri olduğunu vurgulayarak “Büyük zafer bundan 90 yıl önce büyük komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, onun silah arkadaşları, onun dava arkadaşları, onunla beraber olmuş onunla et kemik olmuş ona inanan milletiyle birlikte, azim, kararlılık ve ibadet aşkıyla düşmanı defetmiş ve bu güzel vatanı kurtarmıştır” dedi.

 

TARİHİN EN BÜYÜK SAVAŞINI VERDİ

Türk milletinin bağımsız yaşama inancı ve hür müstakil olma mizacının bu zaferin kazanılmasındaki en önemli etken olduğunu vurgulayan Yerlikaya, “Bize geçmişten bugüne ve geleceğe bu vatanı sevmek bu vatan uğruna ölmek şehit olmak, gazi olmak bu duruşu inancımızda ve bizi biz yapan bütün değerlerimizde bulduk. Bugün büyük zaferin 74 milyon tarafından, bütün yurdumuzda, bütün şehirlerimizde, bütün ilçelerimizde büyük bir mutlulukla kutlandığını görüyoruz. Gelecek nesillerimize evlatlarımıza Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, onun dava arkadaşlarının, silah arkadaşlarının, o gün hangi koşullar içerisinde bu vatanı kurtardığını, modern Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmak noktasında ne kadar azimle çalıştıklarını, ülke içinde ve ülke dışında hangi sıkıntılardan geçtiklerini, bunu ebeveyn olarak yaşayan bizler bizden sonraki nesillere aktarmak için çok tarihi bir misyon çok tarihi bir görev taşımak zorundayız” diye konuştu.

 

YAVRULARIMIZA DA AKTARMAMIZ LAZIM

Vali Yerlikaya “Biz geçmişimizle övünüyoruz iftihar ediyoruz. Biz Cumhuriyetimizi kuran bize emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ona inanan bütün arkadaşlarını seviyoruz, sayıyoruz, rahmetle anıyoruz. Ama aynı heyecanı hep birlikte yüreğimizde hissederken onu en güzel şekilde yetiştirdiğimiz yavrularımıza da aktarmamız lazım” dedi.

 

TERÖRLE BÜYÜK BİR BAŞARIYLA MÜCADELE ETMELİYİZ

Bugün içerde ve dışarıda bu ülkenin birliğini, beraberliğini, bağımsızlığını, güçlü ilk 10’a giren bir ülke olmasını engelleyen bazı mihrakların olduğunu ifade eden Yerlikaya “Geçmişte ve bugün farklılıklar bizim zenginliğimizdir. Duruşuyla insanları seven, insan haklarına saygı gösteren, örfüne anneannesine sahip çıkan, gelişmeye kapalı olmayan bir duruş sergileyen bizler bugün maalesef bizim kardeşliğimize birliğimize ve beraberliğimize dinamit koyan onu parçalamaya yeltenen terörle mücadele ediyoruz. Bugün geçmişi şanlı zaferler ile parlayan Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ve Gazi Mustafa Kemal, milletini kurtardı, yurdunu kurtardı. Ama bugünde bu ülkenin birlik ve beraberliğini kurtarmak, bu bütünlüğü bu kardeşliği bozmamak noktasında terörle büyük bir başarıyla mücadele etmekteyiz. Biz inşallah yine başta silahlı kuvvetlerimiz olmak üzere polisimiz, istihbaratımız ve bizlerin hayır duaları ve gayretleri ile bu musibetin de üstesinden geleceğiz” diye konuştu. Yerlikaya tüm milletin ve Türk Silahlı Kuvvetler mensuplarının Zafer Bayramı'nı kutladı.

 

ZAFER BAYRAMI PASTASINI HEP BİRLİKTE KESTİLER

Vali Yerlikaya’nın konuşmasının ardından Kadriye Nazif Gölge Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri ve müzisyen Tuğçem Aslan seslendirdikleri şarkılarla geceye renk kattı. Gecede, Zafer Bayramı pastası da Vali Yerlikaya, eşi Hatice Nur Yerlikaya, şehit aileleri, gaziler, protokol üyeleri ve huzurevi sakinleri tarafından kesildi. Düzenlenen Zafer Bayramı resepsiyonuna MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ömer Faruk Küçük, eşi Fatma Küçük, Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, eşi Münevver Dalgıç, daire müdürleri, askeri erkan, belde başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, şehit aileleri, gaziler, sporcular, sanatçılar, yazarlar, iş adamları, huzurevi sakinleri ve vatandaşlar katıldı.

Haber / Cem BÜLBÜL 


0282 726 91 91
0282 747 65 10