Tokatlılar “Buluşma Pikniği”nde bir araya geldi

Kapaklı Tokatlılar Derneği tarafından Kazak Gölü’nde 1. Buluşma Pikniği düzenlendi. Yüzlerce davetlinin katılımı ile gerçekleşen piknikte konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Toka

Çerkezköy 2.09.2012 22:47:00 0
Tokatlılar “Buluşma Pikniği”nde bir araya geldi

Çerkezköy Haber - Kapaklı Tokatlılar Derneği tarafından dün 11.00-19-00 saatleri arasında düzenlenen 1. Buluşma Pikniği’nde Tokat’ın yöresel yemeklerinin tadına bakan davetliler, Tokatlı sanatçı Eryılmaz’ın şarkıları ile doyasıya eğlendi.

 
KATILIM YOĞUN OLDU
Kazak Gölü’nde Kapaklı Tokatlılar Derneği tarafından düzenlenen 1. Buluşma Pikniği’ne Tokatlı AK Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Habip Bilgin, Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı Adem Sekmen, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Metin Dönmez, İl Genel Meclis Başkanvekili Sami İkizler, İl Genel Meclis Üyeleri M. Zeki Gürcün, Hasan Karaca ve Ercan Çorbacı, AK Parti Kapaklı Belde Başkanı Ali Osman Orhan, CHP Kapaklı Belde Başkanı Kenan Seçkin, Kapaklı Belediye Meclis Üyesi İrfan Demir, Kapaklı Samsunlular Derneği Başkanı Mehmet Aktürk, İlahiyatçı-Yazar Ömer Döngeloğlu, Gümüşhacıköy İlçesi ve Köyleri Dayanışma Derneği Başkanı Hayati Çakan, AK Parti İlçe ve Belde Yönetimi, CHP İlçe ve Belde Yönetimi ve çok sayıda vatandaş katıldı.    
 
ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ
Piknikte açılış konuşmasını yapan Kapaklı Tokatlılar Dernek Başkanı Fahrettin Bayırlı, Kapaklı ve Çerkezköy’de çok sayıda Tokatlının yaşadığını ifade ederek, “İş bulma ümidi ile memleketinden koparak Çerkezköy ve Kapaklı’ya gelen hemşerilerimize yardımcı olmak, örf ve ananelerimizi yaşatmak ve tanıtmak için dernek olarak elimizden geleni yapıyoruz. Bugün düzenlediğimiz 1. Buluşma Pikniği de bu çalışmalarımızdan birisidir” dedi ve pikniğe katılan herkese teşekkür etti.
 
YÖRESEL YEMEKLER HAZIRLANMALI
Anadolu’nun birçok yerinden gelerek Çerkezköy’de bir araya gelen ve faaliyetlerde bulunan derneklerin, bu tür pikniklerde davetlilere kendi yöresel tatlarını ikram etmeleri gerektiğini söyleyen Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, “Böylece kendi folklor ve kültürünüzü diğer vatandaşlarımıza çok daha iyi tanıtabilirsiniz” diye konuştu. İlk defa bir dernek pikniğinde o şehrin kendine has yöresel yemeklerini tattığını söyleyen Ertem, “Madımak, Bat ve Katmer yedik. Hepsi de çok güzeldi” dedi. 
 
 
BARIŞ İÇİNDE YAŞAYALIM
Tokat’ın kendisi için büyük önem arz eden illerden biri olduğunu ifade eden Başkan Ertem, “Tokat İmam Hatip Lisesi’nde 4 yıl yatılı okudum. Birçok arkadaşlıklar edindim. Tokat ili, hayatımın şekillenmesinde önemli payı olan bir il. Bu nedenle Tokat’a minnet duyuyorum” dedi. Tokatlılarla birlikte uzun yıllar bir arada yaşadığını söyleyen Ertem, “Sizlerin, manevi değerlerinizi yaşatmak için gösterdiğiniz gayretin farkındayım ve bunu yürekten takdir ediyorum” dedi ve Çerkezköy’deki herkesin barış içerisinde, kardeşçe yaşamalarını temenni etti. Ertem konuşmasının sonunda, bir sonraki piknikte Tokat’ın yerel halk oyunlarını da izlemek istediklerini ifade etti.   
 
 
DAVETLİLER DOYASIYA EĞLENDİ
Kapaklı Tokatlılar Dernek Başkanı Fahrettin Bayırlı, katılımından ve desteklerinden dolayı Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’e bir teşekkür plaketi ve çiçek takdim etti. Konuşmaların ardından sahneye Tokatlı Sanatçı Eryılmaz çıktı. Davetliler Eryılmaz’ın seslendirdiği birbirinden güzel şarkılarla doya sıya eğlenirken, Dernek Başkanı Bayırlı daha sonra yerel sanatçı Eryılmaz’a da bir plaket ve çiçek takdim etti.
 
KİRLİLİK DİKKATLERDEN KAÇMADI
Birçok hemşeri derneğinin piknik organizasyonu için tercih ettiği, Çerkezköy merkez ve beldelerinde yaşayan vatandaşların da hafta sonlarında dinlenmek ve piknik yapmak için akın ettiği Kazak Gölü’nün kirliliği ise dikkatlerden kaçmadı. Konuyla ilgili açıklama yapan Kapaklı Belediyesi yetkilileri Kazak Gölü çevre düzenleme çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu, gölün temizleme çalışmalarının da hızla devam ettiğini ifade etti.
 

Haber / Ahmet KARDEŞ - Mustafa KOCABAŞ   

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10