Velileri okul telaşı sardı

Okul kıyafeti satışları başladı. Okul kıyafetleri 75-110 TL arasında değişiyor. Yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala okul masrafları ile ilgili masraf kalemleri de

Çerkezköy 4.09.2012 14:49:00 0
Velileri okul telaşı sardı

  Çerkezköy Haber - 2012-2013 eğitim öğretim döneminin başlamasına sayılı günler kala, triko esnafı okul kıyafeti satışlarına başladı.

 

OKULLAR, KIYAFETLERİ KENDİLERİ BELİRLİYOR

Bütün okul kıyafetlerini kendilerinin ürettiğini ifade eden Yaşar Giyim sahibi Yaşar Yılmaz, “Çerkezköy Merkez, belde ve köyleri, Saray, Çatalca, Silivri ve Hallaçlı’ya ve İstanbul’un bazı semtlerine de toptancılık yapıyoruz. Toplam 48 okulun kıyafetlerini bünyemizde barındırıyoruz. Satışlarımız oldukça iyi” dedi. İlkokul ve Ortaokul kıyafetlerinin ortalama 90 TL’ye, lise kıyafetlerinin ise 100 ila 110 TL’ye satıldığını belirten Yaşar Yılmaz, “Kaliteli ve zengin ürün çeşidimizle hizmet vermeye çalışıyoruz” diye konuştu. Her okulun öğrencilerinin giyeceği kıyafetin renk ve modelini kendilerinin belirlediğini söyleyen Yılmaz, “Okullar üreticilere renk ve model taleplerini iletir. Üreticiler de bu kapsamda kıyafetleri hazırlar ve satışa sunar” ifadelerini kullandı.
 

 

SATIŞLAR BU HAFTA DAHA DA ARTACAK

Vize Giyim sahibi Atilla Dinç ise 1981’den bu yana okul kıyafeti sattıklarını belirterek, “Çerkezköy, Kızılpınar, Karaağaç, Veliköy, Kapaklı, Vize ve Saray’daki yaklaşık 40 okulun kıyafetleri mağazamızda mevcut. İlkokul kıyafetleri ortalama 70-80 TL, Ortaokul kıyafetleri 90, lise kıyafetleri de 100 TL’ye satışa sunuluyor” dedi. Okul kıyafeti fiyatlarının yaklaşık 2 yıldır hiç artmadığını aksine fiyatlarda düşüş olduğunu söyleyen Dinç, “Çoğu vatandaş henüz tatilden dönmedi. Buna rağmen satışlar iyi. 10 Eylül’de 1. sınıflar, 17 Eylül’de de ortaokul ve liseler eğitim öğretime başlayacak. Bu çerçevede satışların bu hafta itibari ile daha da artacağını düşünüyorum” diye konuştu.


 

ÜRÜN YETİŞTİREMİYORUZ

Okul kıyafeti satışlarının çok yoğun olduğunu ifade eden Egem Giyim sahibi Selim Arıkök, “İşlerimiz çok iyi gidiyor. Talep her zamankinden çok daha fazla olduğu için ürün yetiştiremiyoruz. Çerkezköy, Kapaklı, Kızılpınar, Karaağaç, Veliköy, Hallaçlı, köy okulları olmak üzere yaklaşık 35 okulun kıyafetleri mağazamızda mevcut. İlkokul ve Ortaokul kıyafetlerinin ortalama fiyatı 80 TL, lise kıyafetlerinin ortalama fiyatı ise 90 TL civarında değişiyor. Elimizden geldiğince halkımıza yardımcı olmaya, kaliteli ve uygun fiyatlarla hizmet vermeye gayret ediyoruz” diye konuştu.  


 

Haber / Ahmet KARDEŞ - Pınar KORKMAZ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10