Ertem ve meclis üyeleri İspanya yolcusu

1 norm kadroda unvan, 3 norm kadroda da derece değişikliği yapılan ve 2 sürekli işçi kadrosunun da iptal edildiği Çerkezköy Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda, farklı 9 parselde bulunan b

Çerkezköy 4.09.2012 14:51:00 0
Ertem ve meclis üyeleri İspanya yolcusu

 Çerkezköy Haber- Çerkezköy Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın 1. Oturumu dün saat 15.00’da Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

İSPANYA GEZİSİ ERTELENDİ

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem başkanlığında gerçekleşen Meclis Toplantısı’nda açılış ve yoklamanın ardından Tredaş’ın trafo yerlerinin belirlenmesi hakkındaki yazısının görüşülmek üzere gündem maddelerine eklenmesi oybirliği ile kabul edildi. İlgili dilekçenin gündemin maddelerine eklenmesinin ardından Doğu-Batı Trakya Belediyeler Birliği Trakyakent’in İspanya Teknik programına katılacak meclis üyelerinin belirlenmesine geçildi. Trakyakent tarafından gönderilen yazıda 13-16 Eylül tarihleri arasında düzenlenmesi planlanan gezinin 17-21 Eylül tarihleri arasında düzenleneceği belirtildi.

GEZİYE ERTEM DE KATILACAK

Trakyakent’in Tekirdağ merkezli bir dernek olduğunu belirten Ali Ertem, “Tekirdağ Belediyelerinin de içerisinde olduğu bu organizasyonda meclis üyesi arkadaşlarımız hem İspanya’nın tarihi ve doğal zenginliklerini görme şansını yakalamış olacak hem de belediyecilik hizmetleri açısından İspanya’dan ne gibi örnekler alınabileceğini inceleyecek” dedi. Demokrat Parti’den Ahmet Avcı ve Aydın Kırıklar, Cumhuriyet Halk Partisi’nden Reşat Ziya Pekdoğan, Mehmet Yıldırım, Faruk Bal ve Halil Demirkıran, AK Parti’den de Türkay Karakaş, Vehbi Demirtaş, Nuran Yeşil, Hasan İşcan, Aynur Düzgünel ve Zafer Erdağ’ın katılacağı İspanya gezisine Belediye Başkanı Ali Ertem de katılacak. DP’den 2, CHP’den 4 ve Ak Parti’den 6 meclis üyesinin 17-21 Eylül tarihlerinde İspanya gezisine katılmaları meclis tarafından oybirliği ile kabul edildi.

BELEDİYEYE 5 MİLYON 705 BİN TL EK ÖDENEK

İlgili gündem maddesinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 23.08.2012 gün ve 1671 sayılı 5 milyon 705 bin TL’lik ek ödenek yazısı görüşüldü. Başkan Ali Ertem, yılbaşında belirlenen bütçenin harcandığını ve dolayısı ile bütçenin arttırılması gerektiğini ifade etti. Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün bütçe artırımına yönelik ek ödenek talebi görüşülmek üzere oybirliği ile Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

4 KADRODA UNVAN VE DERECE DEĞİŞİKLİĞİ YAPILDI

Toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise Belediye münhal kadrosunda bulunan 1 kadroda unvan, 3 kadroda da derece değişikliği yapılması konusu görüşüldü. Buna göre münhal kadroda bulunan 8 dereceli mühendis kadrosu kaldırılarak yerine 8 dereceli Şehir Plancısı kadrosu açılacak. 7 dereceli 2 şoför kadrosu kaldırılacak ve 2 adet 11 dereceli şoför kadrosu açılacak. 5 dereceli memur kadrosu da kaldırılacak ve yerine 11 dereceli memur kadrosu açılacak. İlgili gündem maddesi meclis tarafından oybirliği ile kabul edildi.  

2 KADRO İPTAL EDİLDİ

İlgili gündem maddesinin karara bağlanmasının ardından Belediye ve bağlı kurumları ile Mahalli İdari Birlikleri Norm Kadro İlke Standartlarına Dair Yönetmelik hükümleri gereğince norm fazlası sürekli işçi kadrosu ve normda yer verilmeyen memur kadrolarının iptal edilmesi konusu görüşüldü. Sürekli işçi norm kadrosunda bulunan 2 sürekli işçi kadrosunun iptali ve 1 Zabıta Komiser Yardımcısı kadrosunun iptali meclis tarafından oybirliği ile kabul edildi.


BELEDİYE HİSSELERİ SATILDI

Çerkezköy Belediye Başkanlığı Veteriner İşleri Müdürlüğü Çalışma Yönetmeliği’nin görüşülmek üzere Bütçe Komisyonu’na havale edildiği toplantıda, İstasyon Mahallesi 14 parselde bulunan 7928/40733 oranındaki hisse, 852 ada 15 parseldeki 8219/40803 oranındaki hisse, 852 ada 16 parseldeki 4456/23663 oranındaki hisse ve 852 ada 17 parseldeki 5717/54276 oranındaki belediye hissesinin diğer malik Hüseyin Koluaçık’a, İstasyon Mahallesi 1026 ada 6 parseldeki 440/897 oranındaki belediye hissesinin de diğer malik Fırat Bekçi’ye satılması meclis tarafından oybirliği ile kabul edildi. 

TALEPLER KOMİSYONLARA HAVALE EDİLDİ

Toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün kat İrtifakı Harcı’nın yeniden düzenlenmesine ilişkin talebi görüşülmek üzere Tarife Komisyonu’na havale edilirken, Ayten Erdemli isimli vatandaşın 882 ada 5 parselde bulunan arazisi plan tadilatı talebi de görüşülmek üzere İmar Komisyonu’na gönderildi. İsmet Özdeliormanlı ve ortakları adına Kemalettin Nalcı tarafından meclise sunulan 239 ada 54-55-56 ve 57 nolu parsellerde plan tadilatı yapılması talebi de görüşülmek üzere İmar Komisyonu’na havale edildi.  

TREDAŞ, YER TALEP ETTİ

Toplantının son gündem maddesinde ise Tredaş’ın trafo yeri talebi görüşüldü. Tredaş’ın ilçede elektrik hatlarını yeraltına alma çalışmalarına başladığını söyleyen Ali Ertem, “Çalışmalar kapsamında mevcut trafolar da yenilenecek. Tredaş yeni trafolar için belediyemizden 4 yer istedi. Bunlardan biri Hükümet Binası yanında, diğer 3’ü ise farklı noktalarda park alanları içerisinde yer alıyor” dedi. İlgili gündem maddesi de görüşülmek üzere İmar Komisyonu’na havale edildi. Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı 2. oturumu 6 Eylül’de saat 15.00’da yapılacak.

Haber / Ahmet KARDEŞ - Pınar KORKMAZ


0282 726 91 91
0282 747 65 10