“Anlayana sivrisinek saz”

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem dün saat 18.30’da AK Parti İlçe Teşkilatı’nda basın açıklaması yaparak kendisini eleştiren CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Metin Dönmez’e cevap v

Çerkezköy 4.09.2012 15:09:00 0
“Anlayana sivrisinek saz”

 BELDEN AŞAĞI VURMAYA ÇALIŞTI

Çerkezköy Haber - Çerkezköy Belediyesi tarafından yaptırılan taksi durağı mobolarına ucube benzetmesi yapan Metin Dönmez’e Twitter üzerinden cevap verdiğini söyleyen Ertem “Bu cevabım basına yansıdı. Daha sonra Metin Dönmez de bir basın açıklaması düzenleyerek cevap verdi. Kendisi konunun özünden çıkarak başka konuları işin içine katmaya ve belden aşağı vurmaya çalıştı” dedi.

 

ELEŞTRİ DEĞİL AŞAĞILAMA

Taksi durakları ve muhtarlıklar mobolarının kendi yönetim anlayışı içinde Çerkezköy Belediyesi kararı ile yapılan bir uygulama olduğunu kaydeden Ertem, “Bana göre Çerkezköy’e yakışan bir çalışma oldu. Tabi ki Metin Dönmez’in bu çalışmayı beğenmeme hakkı var. Fakat hiç kimsenin Çerkezköy Belediyesi’nin aldığı karar doğrultusunda yapılan bir çalışmayı aşağılamaya hakkı yoktur. CHP İlçe Başkanının yaptığı eleştiri değil bir aşağılamadır” diye konuştu.

 

BU DURUMA EN ÇOK ‘ORDU’ SEVİNMİŞTİR

Terbiyenin aynı zamanda eleştiri ile aşağılanmayı ayırt edebilmek anlamına geldiğini söyleyen Başkan Ertem, “Metin Dönmez’in uzun zamandır belediye ile bir tartışması olmamıştı. Mustafa Ordu, CHP’ye belediyenin bütün kararlarına uyduğu ve eleştiri yapmadığı için CHP’ye demediğini bırakmıyordu. Şuanki duruma en çok sevinen Mustafa Ordu’dur. Sonunda aynı safı bulmuşlar. Kendilerine hayırlı olsun. Birlik ve beraberlikleri devam etsin” dedi.

 

BAŞKA BİR HİZMET GÖREMEZ

Metin Dönmez’in açıklamalarını, tipik bir ‘Mustafa Ordu açıklaması’ olarak niteleyen Ertem, “Ortada mobolarla ilgili bir tartışma varken, kendisi bizim hizmetlerimizle ilgili açıklama yapmaya başladı. Bizim hizmet yapmadığımızı söylemiş. Şunu iddia ediyorum. Metin Dönmez, bu açıklamamı okuduğunda her neredeyse dönüp bir etrafına baksın. Bizim 8 yıllık dönemimiz dışında yapılmış başka bir hizmet göremeyecektir” ifadelerini kullandı.

 

KOMİSYON OLUŞTURUP GELSİNLER

Metin Dönmez’in Atatürk Viyadüğü’nün eksik yapıldığı, projenin değiştirildiği, yapılan çalışmanın ihtiyacı karşılamadığı ve trafik sorununu daha da büyüttüğü iddialarına da cevap veren Ali Ertem, “Projede değişiklik yok. Bu konunun defalarca konuşulmasına da gerek yok. Kendi partisinin belediye meclisinde grubu var. Üç meclis üyesi seçsinler ve yanlarına 2 de bilirkişi alsınlar, bir komisyon oluştursunlar. Dosyaları açalım ve komisyonla birlikte inceleyelim. İhale dosyasındaki proje ile yapılan projeyi karşılaştıralım. Eğer bir şey çıkarsa benim için istediğini söyleyebilir. Köprünün boyu ile ilgili bir değişiklik yok. Bilindiği üzere köprü demiryolunun üzerinden geçiyor. Projeyi hazırladık ve Devlet Demiryolları’na gönderdik. İlk projede 7.5 metre olan yüksekliğin yetersiz olduğu, yüksekliğin en az 11,5 metre olması gerektiği bildirildi. Biz de bu doğrultuda yeni proje hazırladık. İhaleye çıktık. Köprü, önceki projeye kıyasla biraz daha dik olmak zorunda kaldı. Temellerdeki kazık sayısı arttı. Kirişlerin ebadı değişti. Fakat köprünün boyunda değişiklik söz konusu dahi olmadı. Devlet demiryollarının ihalesinde ne yapıldı ise o uygulandı” dedi.

 

5.2 MİLYON TL’YE MAL OLDU

Derenin ıslahının yapılmadığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyleyen başkan Ertem, “Derenin ıslahı da yapıldı. Fakat 50 metre eksik yapıldı. Çerkezköy Belediyesi’nin bütçesine göre merkez ile İstasyon Mahallesi’ni birbirine bağlamayı düşündük. Bunu da en uygun fiyatla yapmayı hedefledik. Proje belediyemize, ıslah çalışmaları ile birlikte toplam 5.2 milyon TL’ye mal oldu. Modern ve daha güzel bir viyadük yapmak istedik. Fakat bütçemiz bunun için yeterli değildi. Bir saat beklenen söz konusu güzergahta şimdi insanlar yarım dakikada karşı tarafa geçebiliyor. Bölgede iddia edildiği gibi bir trafik sorunu kalmamıştır” diye konuştu. .

 

AYNI SÖZLERİ SÖYLEYEBİLECEK Mİ?

Cengiz Topel Caddesi’nin ihaleye uygun yapılmadığı şeklindeki iddialara da cevap veren Belediye Başkanı Ali Ertem, “Kendisinden önceki ilçe başkanı da bu konu hakkında açıklama yapmıştı. Cumhuriyet savcıları dosyaları inceleyecektir. İhalede kimseye rant sağlanmamıştır. Karayollarının fiyatlarını alıp karşılaştırma yapabilirler” dedi. Çalışmaların estetikten yoksun olduğuna dair iddialara da cevap veren Ertem, “Saat kulelerinin yerine ve köşem kahvesinin meydan düzenlenmesine baksınlar. Burada taksi durağını da estetik olsun diye saat kulesi tipinde yaptık. Kimse ‘Bunlar ucubedir’ şeklinde açıklama yapma hakkına sahip değildir” diyerek “Bu uygulamaların bir CHP belediyesinin yapmış olması durumunda Metin Dönmez aynı sözleri söyleye bilecek mi?” sorusunu sordu. 

 

EN ŞEFFAF İHALE OLACAK

Otopark konusunu Mustafa Ordu’nun da sürekli gündeme getirdiğini ifade eden Ertem, “Türkiye’nin her tarafında, ihtiyaç olan her yerde ücretli otopark uygulaması var. Uygulama kararının altında kendi meclis üyelerinin oyu da var. Amacımız bu uygulama ile oraya gündüz vakitleri geçici park edenlerin lüzumsuz yere yer işgal etmelerini engellemek. Orada oturanlardan herhangi bir ücret almayacağız. Parkomat uygulaması kimseyi rahatsız edecek bir durum değil. Fakat her ne hikmetse iki başkan da bu durumdan rahatsız oluyor. Metin Dönmez “Kim rant edecek’ diye sormuş. İhalemiz ülkenin her yerinden firmaların katılabileceği en şeffaf ihalelerden biri olacaktır. Rant varsa gelsin kendi de ihaleyi izlesin” dedi.

 

ANLAYANA SİVRİSİNEK SAZ, ANLAMAYANA DAVUL ZURNA AZ

Çerkezköy Belediyesi’nin sosyal çalışmalarını eleştiren Metin Dönmez’in, yapılan çalışmalardan bihaber olduğunu savunan Ali Ertem, “Gerek fakir vatandaşlarımıza, gerek engelli vatandaşlarımıza nakdi yardımda bulunuyoruz. Akülü araçlar hediye ediyoruz. İhtiyaç sahiplerine düzenli maaş bağlıyoruz. Engellilerimiz için, içerisinde ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bir hizmet binası inşa ediyoruz. Asker ailelerine yardımlarımız devam ediyor” dedi. Kültürel çalışmalar bakımından CHP zihniyetinin kültür anlayışını kabul edemediğini söyleyen Ertem, “Konserler düzenledik, tiyatro oyunları organize ettik. Sergiler açtık. Anlayana sivrisinek saz anlamayana davul zurna az” ifadelerini kullandı.

 

8 SENEDE TÜM YOLLAR YAPILDI

Trakya’daki altyapısı tamamlanan bütün il ve ilçe belediyeleri içerisinde Çerkezköy’ün en önde gelen belediyelerden olduğunu söyleyen Ali Ertem, “Biz asfaltlama çalışmalarına göreve ilk geldiğimizde başladık. 2004’den önce yüzde 65 stabilize yol vardı. 8 senede altyapı çalışmaları, doğalgaz çalışmaları, yağmur suyu hatları ile birlikte asfaltlanmayan yol bırakmadık. Zaman içerisinde çalışmalardan dolayı yollar bozuldu fakat hemen tamir ettik. Öztrak Caddesi’nde asfaltlama çalışmaları devam ediyor. TREDAŞ da elektrik hatlarını yeraltına alıyor. Önümüzdeki hafta buradaki kaldırımların kaplama ihalesini yapacağız ve kaldırımların kaplamasını gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

 

O YORUMLARLA DEVAM ET

 

CHP’li Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü’nün bir açıklaması üzerine kendisinin de bir açıklama yaptığını ve Metin Dönmez’in de bu açıklamayı haddini aşan bir konuşma olarak değerlendirdiğini söyleyen Ertem, “Çerkezköy’den utandığını söyleyen birine karşı bir açıklama yaptım. Emre Köprülü beni aradı ve sözlerinin yanlış anlaşıldığını belirterek benden özür diledi. Metin Dönmez, AK Parti yönetiminin sonunun geldiğini, bunu anlamak için yorumlara bakmamız gerektiğini söylemiş. Ben oradaki yorumların nereden geldiğini biliyorum. O yorumlarla devam etsin. Biz vatandaşla her zaman beraberiz. Vatandaşımız yaptıklarımızı görüyor” dedi. 

 

DURMAK YOK HİZMETE DEVAM

Çerkezköy’e hizmet vermenin kendisi için en büyük onur olduğunu söyleyen Ali Ertem, “Bir kez daha seçilmek için hizmet vermiyoruz. En büyük jüri halktır. O gün geldiğinde halk gereken kararı verecektir. İnşallah Metin Dönmez bu açıklamalardan ne demek istediğimi anlar. Bir ilçe başkanı ile polemik yapmam. Fakat, onur kırıcı ve aşağılayıcı cevaplar karşısında gereken açıklamayı yaparım. Çerkezköy’e AK Parti olarak ne hizmet yaparız gayesindeyiz. Durmak yok. Hizmet devam edecek” dedi.

 

TERÖR MUSİBETİNİ DEF EDECEĞİZ

Beytüşşebap’tan gelen şehit haberlerinin diğer şehit haberlerinde olduğu gibi kendisini çok üzdüğünü belirten Ertem “Bir kez daha üzüldük. Terörü lanetliyoruz. Allah’tan şehitlerimize rahmet, ailelerine de baş sağlığı diliyorum. Onların yeri cennettir. Onların cennetten yaptıkları dualar sayesinde milletimiz terör belasından kurtulacaktır. İnşallah hükümetimizin istikrarlı çalışmaları neticesinde devlet millet el ele vererek terör musibetini ülkemizden def edeceğiz” dedi.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10