Ordu Dönmez’i topa tuttu

MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu geçtiğimiz günlerde açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Metin Dönmez’e cevap verdi.

Çerkezköy 4.09.2012 20:57:00 0
Ordu Dönmez’i topa tuttu

 METİN DÖNMEZ’E SESLENDİ

Dün saat 17.15’te Çerkezköy İlçe Teşkilatında basın toplantısı düzenleyen Mustafa Ordu, Dönmez’in kendisi için sarf ettiği sözlere açıklık getirdi. Dönmez’in 15 gün önce Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’in makamına giderek ayağının dibinde MHP’nin ağır muhalefet yaptığı şeklinde söylemlerde bulunduğunu söyleyen Ordu “Biz kendisine “Senin makamın yok mu? Ali Ertem’in dizinin dibinde AK Parti İlçe Başkanı adına mı yoksa Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı olarak mı bizlere cevap veriyorsun” dediğimiz zaman ikinci bir açıklama yaparak AK Parti’yi tiyatronun içine katarak AK Parti’ye cevap vermiş ve MHP’yi muhatap almadığını açıklamıştır” dedi.

 

“SİYASET MAKAMINI MEYHANE MASASI ZANNEDİYOR”

Milliyetçi Hareket Partisi’nin hiçbir zaman sen-ben davasında olmadığını ve bundan sonra da olmayacağını belirten Ordu “MHP’nin ve İlçe Başkanı Mustafa Ordu’nun ana konusu Çerkezköy halkına hizmettir. Bu konuda mevzubahis Çerkezköy halkına hizmet ise gerisi teferruattır. MHP İlçe Teşkilatı olarak Metin Dönmez bizim muhatabımız değildir. Kendisi siyasi parti makamlarını ve kendi oturduğu makamı akşam oturduğu meyhane masaları zannediyor. Akşam sarhoştum söyledim, sabahleyin ben caydım lafları ile kimse siyaset yapamaz” diye konuştu

 

“O MASADAKİLER İLE HER GECE SEN DE Mİ İÇKİ İÇİYORDUN?”

CHP İlçe Başkanı Dönmez’in Demokratik Sol Parti İlçe Teşkilatını “İçeride içki içiliyor” diyerek kapı dışarı attığını öne süren Mustafa Ordu, Dönmez’in bu konuda açıklama yapmasını beklediğini ifade ederek “Aç kaldığı zaman DSP’nin kapısını çalan, daha sonra Kapaklı’ya gidip Demokratik Sol Partili Belediyenin ekmeğini yiyen Metin Dönmez, CHP İlçe Başkanı olduktan sonra mı DSP’nin eşyalarını gecenin bir yarısında dışarıya atıyor? 6 aylık kirasının peşin ödendiği halde kiracısını neden dışarı attığının sorulması üzerine Dönmez ‘orada içki içiyorlar’ diye konuşuyormuş. Metin Dönmez onlar içki içerken o masada  senin ne işin vardı? O masadakilerle sen de mi her gece içki içiyordun?” dedi.

 

“BİZLER KARDAN ADAM DEĞİLİZ”

MHP İlçe Teşkilatının ve kendisinin kardan adam olmadığını söyleyen Ordu “MHP’nin güneş vurduğu zaman eriyecek ne makamı vardır, ne de ilçe başkanı vardır. Çerkezköy’deki diğer ilçe teşkilatlarının güneş vurduğu zaman eriyeceklerini biliyoruz” diye konuştu.

 

“PROJE YOKSA O KÖPRÜYÜ HEPSİNİN BAŞINA YIKACAĞIZ”

Metin Dönmez’in Çerkezköy Belediyesi’nin yapacağı Otopark ile ilgi sözlerini anımsatan Ordu “CHP İlçe Başkanı Metin Dönmez ile görüştüğümüzde kendisi bana ‘Yapılacak otopark ile ilgili mahkemeye gitme’ dedi. Nedenini sorduğumda ‘bırak ihaleye çıkarsınlar, millet kavga etsin. AK Partililer ile kafa göz kırsınlar, bizler de oradan siyasi rant sağlayalım’ dedi.  CHP İlçe Başkanının Cengiz Topel Caddesi’ne bağlanan köprünün ihale şartlarına ve projeye göre yapılmadığına dair beyanatı var. Bu konuyla ilgili yetkili makamları göreve çağırıyorum. Eğer ihaleye çıkan köprü proje standartlarına göre yapılmamış ise ve Metin Dönmez evraklarla Cumhuriyet Savcılığına gitmemişse MHP İlçe Başkanı olarak en kısa zamanda Çerkezköy Belediyesi’ne yazı yazıp projeyi isteyeceğiz. Eğer o proje yoksa o köprüyü hepsinin başına yıkacağız. Eğer Metin Dönmez’in bildiği bir şey varsa şartnameyi alıp suç duyurusunda bulunsun. Eğer suç duyurusunda bulunmazsa MHP olarak iftiradan dolayı Metin Dönmez hakkında suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

 

METİN DÖNMEZ ALTI OKA TAKILIP GİTTİ

2009 yerel seçimleri öncesinde Metin Dönmez’in adaylık için MHP’ye başvurduğunu öne süren Ordu “Yanıma gelip MHP’den Çerkezköy Belediye Başkan Adayı olmak istedi. Ama o zaman sokaklarda gezen vatandaşlarımız beni arayarak Metin Dönmez ile bu işin olamayacağını söylediler. O zaman ben Metin Dönmez’i altıncı yoldan gönderdim. Ama o altı oka takılıp gitti” dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10