800 TL’lik kontör dolandırıcılığı

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün, vatandaşların cep telefonlarına mesaj yollayarak ‘Hiçbir emniyet mensubu, hiçbir vatandaşından, sebebi ne olursa olsun kontör talebinde bulunamaz’ şeklinde uyarılarda

Çerkezköy 4.09.2012 20:58:00 0
800 TL’lik kontör dolandırıcılığı

 800 TL’LİK KONTÖR GÖNDERDİ

Çerkezköy Haber - Edinilen bilgiye göre, H.Ö isimli fabrika işçisine kimliği henüz belirlenemeyen ve kendisini emniyet amiri olarak tanıtan kişiden telefon geldi. Telefonda kendisine, ‘Terör örgütü telefon numaranızı kopyalamış, bunun için yapılacak soruşturmada kontör masrafı olacak, kontör yüklemeniz gerekiyor’ şeklinde talepte bulunulmasının ardından iş yerinden izin alan H.Ö. telefon abone merkezine giderek, kendisine daha önce verilen telefon numarasına 800 TL’lik kontör yükledi.

 

AİLESİ POLİSE BİLDİRDİ

Bu arada konuyu duyan H.Ö’nün ailesinin durumu Çerkezköy polisine bildirmesi üzerine harekete geçen asayiş büro amirliği ekipleri, banka şubelerine bilgi verdi. Yapılan takip sonucu H.Ö’yü bir bankanın önünde bulan polis ekibi H.Ö’nün olası daha fazla kontör yüklemesine engel oldu. İfade için polis merkezine götürülen H.Ö. dolandırıldığını anlayarak, gelen telefon ile kendisini araya şahıs ve numara hakkında bilgi verdi. 

 

EMNİYET YETKİLİLERİ YİNE UYARDI

Olayla ilgili soruşturma başlatan emniyet yetkilileri vatandaşları bir kez daha uyararak, tanımadıkları kişilerden gelen telefon ve mesajlarda benzer taleplere hiçbir şekilde itibar etmemelerini istedi.

 

Haber / Mustafa KOCABAŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10