Ayağa kalkmanın sırrı eğitimden geçer

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi, harçların kaldırılmasına ilişkin basın açıklaması yaptı.

Tekirdağ 4.09.2012 21:03:00 0
Ayağa kalkmanın sırrı eğitimden geçer

 MİLLİ EĞİTİM BÜTÇESİ 40 MİLYAR TL’YE ÇIKTI

Çerkezköy Haber - Milletçe ayağa kalkmanın sırrının eğitimden geçtiğini söyleyen Yemişçi, “AK Parti döneminde eğitime ayrılan bütçe, ailelere yapılan yardımlar, parasız dağıtılan kitaplar, yeni açılan üniversiteler, eğitimi şimdiye kadar olmayan bir destekle yeniden inşa edildi. İktidarı devraldığımızda 7,5 milyar TL olan Milli Eğitim Bakanlığı bütçesi, bugün 40 milyar TL’ye çıktı. Bu bütçe okullarımızın geliştirilmesinde ve öğrencilerimiz için harcandı. 170 bin yeni derslik inşa edildi” dedi.

 

KADEME KADEME YENİLİK GERÇEKLEŞTİRİYORUZ

AK Parti iktidarı süresince eğitim bütçesinin her zaman bir numara olduğunu söyleyen Yemişçi, “Eğitim bireyin tutum ve davranışlarının biçimlendirdiği ve geliştirdiği süreçlerin tümüdür. Eğitim ne kadar kaliteli olursa yetişen bireyin de topluma o kadar faydası olur. Öğrencilerimizin daha kaliteli ve daha verimli okuyabilmesi için kademe kademe yenilik gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

 

“BİR KANGREN DAHA ORTADAN KALDIRILDI”

Üniversite harçlarının kaldırılması konusunun da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla bakanlar kurulunda görüşülerek kanunlaştığını ifade eden Yemişçi, “Eğitim; bireye küçük yaştan itibaren verilmeyle başlar ve birey nasıl bir eğitim aldıysa, davranışları ve tutumu ona göre biçimlenir, bu da bireyin hayatını şekillendirmesinde en önemli faktördür. Ak Parti kısıtlı olan eğitim imkânlarını modernleştirmiş, geliştirmiş ve teknolojinin son imkânlarını eğitim sistemimize kazandırmıştır. Yıllardır süre gelen, devlet ile öğrenci arasında bir kangren olan üniversite harçları da artık eğitimin üzerindeki birçok kambur gibi kaldırılmıştır. Bizden önceki hükümetler buna bir çare bulamamış, her hangi bir çözüm de sunamamıştır. Halkımız; çiftçisiyle, memuruyla, yetimiyle, duluyla, işçisiyle, öğrencisiyle bize güvenmekte haklıdır. Son 10 yılda yaptıklarımız ortadadır ve yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır” dedi.

 

Haber / Türker ÖZKAN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10