MYO için ek ödenek

Veliköy Belediye Meclisi’nin Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı dün saat 10.00’da Hanifi Belindir başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya Gökhan Gök dışında tüm meclis üyeleri eksik

Çerkezköy 4.09.2012 21:12:00 0
MYO için ek ödenek

 GÜNDEME ALINDI

Çerkezköy Haber - Açılış, yoklama ve saygı duruşunda bulunulmasının ardından toplantıya katılmayan meclis katibi Gökhan Gök’ün yerine katip üye seçimi yapıldı. Katip üyeliğe oy birliği ile Ramazan Çetinkaya seçildi. Meclis toplantısında gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu idari binası için bütçe tertibi yapılması konusu oy birliği ile gündeme eklendi. Konuyla ilgili meclisi bilgilendiren Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, idari binanın kısa bir süre sonra ihaleye çıkarılacağını ve bu nedenle bütçe konusunun gündeme alınması gerektiğini söyledi.

 

TARİFELER GÖRÜŞÜLDÜ

Toplantıda bir önceki meclis karar özetinin okunmasının ardından Atıksu Altyapı Evsel Katı Atık Bertaraf Tesisleri tarifelerinin görüşülmesine geçildi. Konuyla ilgili Çerkezköy Belediyesi’nden alınan emsal hakkında meclis bilgilendirilirken, konu oy birliği ile Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Tarifelerle ilgili Çerkezköy Belediyesi’nden emsal aldıklarını belirten Başkan Hanifi Belindir “Tekirdağ’ın büyükşehir olması gündemde. Fiyatların aynı olması amacıyla Çerkezköy Belediyesi’nin uyguladığı tarifeleri istedik. Ama bize uymayanları düzenleyebiliriz” dedi.

 

3 MİLYON TL EK BÜTÇE

Meclis toplantısının son gündem maddesinde de Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu idari binası için bütçe tertibi konusu görüşüldü. Konuyla ilgili bilgi veren Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, idari bina için yaklaşık 3 milyon TL gibi bir rakam tahmin ettiklerini ve bunun için de ek bütçe yapılması gerektiğini belirtti. İdari binanın önümüzdeki günlerde ihaleye çıkarılacağını belirten Belindir, ihale öncesinde bütçe tertibinin yapılması gerektiğini söyledi. İlgili gündem maddesi görüşülmek üzere Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

 

YAŞANANLAR BİZİ ÜZÜYOR

Gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından konuşan Başkan Belindir, geçtiğimiz günlerde Şırnak Beytüşşebap’ta meydana gelen çatışmada şehit düşen Mehmetçiklere Allah’tan rahmet dilerken, ailelerine ve Türk milletine de başsağlığı diledi. Yaşanan olayların kendilerini üzdüğünü belirten Belindir “Yaşananlar ülkemizin birlik ve bütünlüğü ile ilgili bizi üzüyor. Büyüklerimizin bu konuda gereken önlemleri alacağını düşünüyoruz” ifadesini kullandı.

 

ELİMİZ KOLUMUZ BAĞLI

Tekirdağ büyükşehir olacağından dolayı yetkilerinin sınırlandırıldığını söyleyen Başkan Belindir “Bu nedenle gündemlerimiz eskisi kadar yoğun değil. Ekim ayında inşallah büyükşehir konucu netleşir. Şu anda gelen genelgeden dolayı elimiz kolumuz bağlı bekliyoruz” diye konuştu.

 

EĞİTİM ÖĞRETİME BAŞLAYACAK

Veliköy Belediyesi tarafından yaptırılan okul ile ilgili de bilgi veren Belindir, yeni okulun 2012-2013 eğitim öğretim yılında eğitime başlayacağını ve hem ilkokul hem de ortaokul olarak eğitim vereceğini söyledi.

 

YAPIYORUZ AMA KORUYAMIYORUZ

Belediye Meclis Üyesi Sedet Göral’ın belediye ilan panolarında reklamları bulunan firmaların bedelini ödeyip ödemediğini sorması üzerine Başkan Belindir, bu konuda gerekli tespitlerin yapılması talimatını verdi. Belediye tarafından yapılan bazı duraklara zarar verildiğini belirten Belindir “Biz yapıyoruz ama koruyamıyoruz. Vatandaşlarımızın bu konuda duyarlı olması lazım” dedi. Toplantıda Bütçe Komisyonunun 11 Eylül Salı Günü saat 14.00’da toplanarak havale edilen konuları görüşmesi kararlaştırıldı.

 

Haber / Gülveren VATANSEVER


0282 726 91 91
0282 747 65 10