Hürriyet Meydanı için ilk kazma vuruldu

Veliköy’de yapılacak olan Hürriyet Meydanı için dün ilk kazma vuruldu.

Çerkezköy 4.09.2012 21:15:00 0
Hürriyet Meydanı için ilk kazma vuruldu

 200 GÜNDE TAMAMLANACAK

Çerkezköy Haber -Belediye meclis üyeleri ile birlikte çalışmaları yerinde inceleyen Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, meydanın yapılacağı alanda yıkım çalışmalarının belediye ekipleri tarafından yapılacağını ve yıkımın ardından yüklenici firmaya yer tesliminin yapılacağını söyledi.

İşin yaklaşık maliyetinin yaklaşık 750 bin TL olduğunu ve yaklaşık 550 bin TL bedelle Koza Yapı isimli firmaya ihale edildiğini söyleyen Belindir, Hürriyet Meydanı projesinin yer tesliminin ardından 200 günde tamamlanacağını ifade etti.

 

5 BİN METREKARE ALAN ÜZERİNE YAPILACAK

Meydanın 5 bin metrekarelik alanda oluşturulacağını belirten Belindir, “Geçen sene proje çalışmalarına başladığımız Hürriyet Meydanı’nda kafe, dinlenme alanları, havuzlar gibi sosyal alanlar olacak. Ayrıca caminin gasilhanesi ve morgu da yenilenecek” dedi. Bu projeyi “Köyden kente geçiş projesi” olarak değerlendiren Belediye Başkanı Hanifi Belindir “Güzel görünümlü, vatandaşlarımızın rahat edebileceği bir alan olacağına inanıyorum” diye konuştu. Projenin daha önce hayata geçirilmesinin planlandığını ifade eden Belindir “İhale yapıldıktan sonra yüksek teklif veren firmalardan biri ihaleye itiraz etti. Bu nedende 2-3 aylık gecikme oldu. İhale Kamu İhale Kurumu tarafından yeniden değerlendirildi. Kamu İhale Kurumu’nun bizi halkı bulmasının ardından çalışmalara başladık” dedi.

 

Haber / Cem BÜLBÜL


0282 726 91 91
0282 747 65 10