Başkan yardımcılarının ücretleri belirlendi

Karaağaç Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ilk oturumu dün yapıldı. Gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlandığı toplantıda Belediye Başkan Yardımcısına n

Çerkezköy 4.09.2012 21:15:00 0
Başkan yardımcılarının ücretleri belirlendi

 Çerkezköy Haber - Karaağaç Belediye Meclisi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ilk oturumu dün saat 10.00’da Karaağaç Belediye Başkanı Özkan Yücel başkanlığında gerçekleştirildi.

 

ÖNERGELER GÜNDEME ALINDI

Toplantıya, mazeret bildiren Sait Torun dışındaki tüm meclis üyeleri eksiksiz olarak katıldı. Saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından meclise sunulan önergelerin gündeme alınıp alınmaması konusu görüşüldü. AK Partili Meclis Üyesi Aytekin Odunci ve Çetin Özhan’ın verdiği önergeler oy birliği ile gündeme alındı.

 

BAŞKAN YARDIMCISININ ÜCRETİ BELİRLENDİ

Önergelerin gündeme alınmasının ardından Belediye Başkan yardımcısının ücreti görüşüldü. Belediye Başkan Yardımcısına norm kadroda belirtildiği üzere 3/2 oranında maaş verilmesi Ahmer Aşar’ın red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi. Alınan karar neticesinde Karaağaç Belediyesi’nde Ercan Çelik, Sait Torun ve Ahmet Aşer dönüşümlü olarak üç ay arayla Başkan Yardımcılığı görevinde bulunacaklar. Özkan Yücel tarafından belediye başkan yardımcılığına atanan 4 isimden biri olan Ahmet Aşar ise belediye başkan yardımcılığından istifa etti. Belediye başkan yardımcısına ödenecek maaşın tespit edilmesinin ardından 579 ada 8 parselde bulunan yeşil alanın Kapukaya Vinç ve Taşımacılık Limited Şirketi’ne kiraya verilmesi konusu görüşüldü. Yapılan görüşmenin ardından ilgili gündem maddesi oy birliği ile İmar Komisyonu’na havale edildi.

 

ENCÜMENE HAVALE EDİLDİ 

Meclis toplantısını bir sonraki gündem maddesinde de Halkalı-Kapıkule demiryolu projelerine göre hazırlanan 1/5000 ölçekli revizyon nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli revizyon uygulama imar planları ile ilgili Zekeriya Kabuk tarafından yapılan itiraz dilekçesi görüşüldü. Zekeriya Kabuk’un revizyon imar planına vermiş olduğu itiraz dilekçesi oy birliği ile imar komisyonuna havale edildi. İlgili gündem maddesinin görüşülmesinin ardından 726 ada 10 parsel, 727 ada 2 parsel ve 654 ada 3 parselde bulunan Belediye hisselerinin talep sahiplerine satışı görüşülürken, satış kararının Valilik onayından sonra Encümene havale edilmesine oy birliği ile karar verildi.

 

AHMET AŞAR GÜNDEM MADDELERİNE RED VERDİ 

Toplantıda daha sonra Merkez Camii Derneği Başkanı Mehman Deniz’in vermiş olduğu dilekçeye istinaden Merkez Camii’nin iç ve dış güvenliğinin sağlanması amacıyla kamera sisteminin belediye tarafından karşılanması talebi görüşüldü. İlgili gündem maddesini görüşen meclis, dilekçeyi Plan ve Bütçe komisyonuna havale etti. Toplantının bir sonraki gündem maddesinde de belediyeye ait 1 nolu dükkan ve aile çay bahçesinin 10 yıllığına kiraya verilmesi konusu karara bağlandı. Meclis üyesi Aytekin Odunci’nin vermiş olduğu dilekçede Gazi Osman Paşa Mahallesi İnönü Caddesi numara 2’de bulunan Karaağaç Belediyesi’ne ait Çay Bahçesinin 10 yıllığına kiralanması konusu Yılmaz Mert ve Ahmet Aşar’ın red oyuna karşılık oy çokluğu ile imar komisyonuna havale edilirken, Karaağaç Gençlikspor Başkanı Cihangir Yıldız’ın vermiş olduğu dilekçeye istinaden Fatih Mahallesinde bulunan 1 nolu işyerinin 10 yıllığına kiraya verilmesi ile ilgili talep de Ahmet Aşar’ın red oyuna karşılık oy çokluğu ile imar komisyonuna havale edildi.

 

AMERİKA’YA GİDECEKLER

Dilekçelerin görüşülüp komisyonlara havale edilmesinin ardından Amerika’da yapılacak Belediyecilik Şehircilik seminerine katılacak meclis üyelerinin belirlenmesine geçildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Dr.Özkan Yücel “Amerika’nın Newyork şehrinde Brooklyn Belediyesi’nin davetlisi olarak Belediyecilik şehircilik konulu toplantı ve inceleme tetkik gezisi 12 Ekim- 21 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek. Bu geziye katılacak olan Belediye Başkanı, Belediye meclis üyeleri ve personelimiz harcırah, yol ve yevmiyeleri 6245 sayılı harcırah kanununa göre belediye bütçesinden karşılanacak” dedi. Amerika’daki geziye Yıldırım Büyükbaş, Şahin Salgar ve Çetin Özkan katılmak istedi. Düzenlenecek olan toplantı ve inceleme tetkik gezisine Belediye Meclis üyeleri ve Belirlenen belediye personellerinin katılması ve harcırah, yol ve yevmiyelerinin Belediye bütçesinden karşılanması Ahmet Aşar’ın red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.

 

ÖNERGELER KOMİSYONLARA HAVALE EDİLDİ

Toplantıda son olarak, gündem maddeleri arasına eklenen dilekçeler görüşüldü. Aytekin Odunci tarafından verilen dilekçede yer alan Mimar Sinan Mahallesi’nde dereye yakın alan ile Gazi Osman Paşa Mahallesi’nde Sağlık Ocağı’nın yanında bulunan yeşil alanın 10 yıllığına kiraya verilmesi talebi Yılmaz Mert ve Ahmet Aşar’ın red oyuna karşılık oy çokluğu ile imar komisyonuna havale edildi. Meclis Üyesi Çetin Özhan tarafından sunulan dilekçede yer alan 2013-2013 yılı eğitim-öğretim yılının açılması ile birlikte okulların genel bakımı ile bütçeden uygun ödenek verilmesi talebi de karara bağlandı. Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Yücel, okullara 30 bin TL ödenek ayırdıklarını ve bu ödeneğin dolduğunu ancak plan ve bütçe komisyonunun bu konuyu görüşmesinin ardından okullara yardımda bulunacaklarını söyledi. İlgili gündem maddesi de oy birliği ile plan ve bütçe komisyonuna havale edildi.

 

İKİNCİ OTURUM CUMA GÜNÜ

Gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından Karaağaç Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ilk oturumu sona erdi. İkinci oturum Cuma günü saat 10.00’da yapılacak.

 

Haber/ Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10