Güvenlik görevlisine danıştı, dolandırılmaktan kurtuldu

Son günlerde cep telefonuyla vatandaşları, çeşitli konularda tehditle korkutarak, verdikleri banka hesap numaralarına para yatırmalarını isteyen kimliği belirsiz dolandırıcılar, Çerkezköy’e dadandı.

Çerkezköy 5.09.2012 19:39:00 0
Güvenlik görevlisine danıştı, dolandırılmaktan kurtuldu

 Çerkezköy Haber - Önceki gün fabrika işçisi bir vatandaşı 800 TL dolandıran şahıslar dün de yine bir fabrika işçisini dolandırmak istedi. İş yerinden izin alarak banka şubesine giden Bedri E. bankanın güvenlik görevlisinden yardım isteyince, son anda dolandırılmaktan kurtuldu.  

 

ARAYIP TEHDİT ETTİLER

Banka şubesine gelen Çerkezköy polisi, Bedri E.’den kendisini arayan numarayı alarak soruşturma başlattı. Bedri E., polise verdiği ifadesinde, tanımadığı bir kişinin yaklaşık 10 kez kendisini aradığını belirterek, “Cep telefon numaramın terör örgütü tarafından kopyalandığını ve bu yüzden başımın dertte olduğu söylediler. Ayrıca bana bir sürü küfürler ve tehditler savurdular. Banka şubesine geldim, güvenlik görevlisinden yardım istedim ve o da beni uyardı” dedi. 

 

İTİBAR ETMEYİN

Bankanın güvenlik görevlisi Oktay K. ise, önceki gün de bir vatandaşın geldiğini belirterek, vatandaşların bu konuda daha duyarlı olması gerektiğini söyledi. Yetkililer, vatandaşların tanımadıkları kimliği belirsiz kişilerin bu tür söylemlerine kesinlikle itibar etmemelerini istedi.

 

Haber / Mustafa KOCABAŞ 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10