Kent Konseyi çalışmalarını sürdürüyor

Yaz tatili dolayısıyla çalışmalarına bir süre ara veren Çerkezköy Kent Konseyi, önceki gün Turkuaz Restaurant’ta yapılan Koordinasyon Kurulu Toplantısı ile çalışmalarına kaldığı yerden de

Çerkezköy 5.09.2012 19:43:00 0
Kent Konseyi çalışmalarını sürdürüyor

 Çerkezköy Haber - Çerkezköy Kent Konseyi Koordinasyon Kurulu Toplantısı önceki gün saat 17.30’da Turkuaz Restaurant’ta gerçekleştirildi.

 

ÜYELER TOPLANTILARA HAZIRLIKLI GELECEK

Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Ahmet Gayretli başkanlığında yapılan Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda söz alan Engelliler Meclisi Başkanı Ayşe Doğan, bütün koordinasyon kurulu üyelerine toplantının gününün ve saatinin önceden tespit edilerek bildirilmesinin faydalı olacağını belirterek, konunun görüşülmek üzere gündem maddelerine eklenmesini talep etti. Koordinasyon Kurulu toplantılarının 2 ayda 1 yapıldığını söyleyen Gayretli, bundan sonraki süreçte toplantı tarihlerinin en az 10 gün önceden üyelere bildirileceğini ifade etti. Toplantıya katılacak olan üyeler kendi alanları ile ilgili çalışmalar yaparak hazırlıklı bir şekilde toplantılara katılacak.

 

OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA KATILACAKLAR

Çerkezköy Kent Konseyi Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nın ilk gündem maddesinde Trakya Kent Konseyleri Birliği 8. Olağan Genel Kurul Toplantısı hakkında bilgilendirmede bulunuldu. Söz konusu toplantının 8-9 Eylül’de Trakya Üniversitesi İpsala Meslek Yüksek Okulu’nda saat 10.00’da yapılacağını ifade eden Gayretli, toplantıya yürütme kurulundan daha önceki toplantılara hiç katılmamış 1 kişi ile çalışma kurulundan belirlenecek 1 kişinin katılmasını önerdi. Trakya Kent Konseyleri Birliği 8. Olağan Genel Kurul Toplantısı’na Ahmet Gayretli ile birlikte Kültür Sanat ve Sosyal Etkinlikler Çalışma Grubu Başkanı Şenol Sinan Ekinci ve Çocuk Meclisi Başkanı Necmi Akman’ın katılmasına karar verildi.

 

TÜRKİYE KENT KONSEYLERİ 14-15 EYLÜL’DE TOPLANACAK

Türkiye Kent Konseyleri Platformu Toplantısı’nın ise 14-15 Eylül tarihlerinde Silivri’de gerçekleştirileceğini kaydeden Kent Konseyi Başkanı Gayretli, “Bu toplantıya Yürütme Kurulu Kent Konseyi Genel Sekreteri’nin gitmesini öneriyorum” dedi. Gayretli’nin önerisi diğer üyeler tarafından da kabul edildi.    

 

İHALE TEKRAR YAPILACAK

Toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise Kent Konseyi ile Çerkezköy Belediyesi’nin ortak çalışmaları sonucu yapılmasına karar verilen Kent Konseyi Binası konusu görüşüldü. Kent Konseyi Binası’nın yerinin belirlendiğini ve ihalesinin dahi yapıldığını söyleyen Gayretli, “Evrak eksikliğinden dolayı ihale iptal edildi. İhale tekrar yapılacak. Kent Konseyimiz en kısa zamanda yeni binasına kavuşacak. Geç olsun ama güç olmasın” dedi. 

  

ÖLÜMCÜL RİSK OLUŞTURACAK

İlgili gündem maddesinin karara bağlanmasının ardından ‘Atık Bertaraf ve Enerji Üretimi Tesisi Yeri’ konusu görüşüldü. Konuya ilişkin Trakya Kent Konseyleri Birliği tarafından yapılan açıklama hakkında üyeleri bilgilendiren Gayretli “Büyük bir planlama hatası yapıldı ve bu hatadan en kısa zamanda dönülmesi gerekiyor. Tesisin planlanan kapasitesi göz önüne alındığında hizmet alanındaki yerleşim yerleri ve sanayi kuruluşlarından yüklenen atıkların getirilmesi binlerce kamyonluk  bir trafik riski oluşturacak. Tesisin bacalarından ve depolanmak için bekletilen çöplerden gelen pis koku ve zehirli sızıntılar, çok daha ölümcül risk oluşturacaktır.” dedi.

 

TESİS GEREKLİ FAKAT YERİ İYİ BELİRLENMELİ

Her belediyenin atık bertaraf tesisi kurması gerektiğini söyleyen Gayretli, “Biz bu konunun tarafı değiliz. Fakat bu sistemle doğanın daha iyi korunacağını biliyoruz. Çorlu’da bu tesisin yapılmasına karar verilmiş. Tesis için yapılan 1/5000’lik plan değişikliğinin onaylanması beklenmeden yapımına başlanmış. Atık Bertaraf ve Enerji Üretim Tesisi yapılması gereken bir çalışma fakat tesisin yapılacağı yer iyi belirlenmeli” dedi.

 

ASIL TOPLANTI 25 EYLÜL’DE

Yapılan toplantının hazırlık amaçlı gerçekleştirildiğini söyleyen Gayretli, “Asıl Koordinasyon Kurulu Toplantısı 25 Eylül Salı günü saat 17.30’da müsait olması halinde Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilecek. Bu toplantıya tüm üyelerimiz hazırlıklı bir şekilde gelecekler” diye konuştu. Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Ahmet Gayretli’nin başkanlık ettiği toplantıya, Engelliler Meclisi Başkanı Ayşe Doğan, Kadın Meclisi Başkanı Aynur Düzgünel, Çevre ve Sağlık Çalışma Grubu Başkanı Emine Yasavul, Kültür Sanat Sosyal Faaliyetler Çalışma Grubu Başkanı Şenol Sinan Ekinci, İmar Planlama-Şehircilik-Trafik-Ulaşım Çalışma Grubu Başkanı Dilek Yalçın ile Yürütme Kurulu üyeleri Sakine Arslan ve Kenan Tatlı katıldı. 

 

Haber / Ahmet KARDEŞ - Pınar KORKMAZ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10