“Teklif etmeyiz, bekleriz”

HAS Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ercan Erdoğan, partisinin kapatılması ve AK Parti saflarına geçip geçmeyecekleri yönündeki konularla ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Erdoğan, partisinin kapanmas?

Çerkezköy 5.09.2012 19:49:00 0
“Teklif etmeyiz, bekleriz”

Çerkezköy Haber -  19 Eylül tarihinde yapılacak genel kurul toplantısından çıkacak karar doğrultusunda genel başkanları Numan Kurtulmuş’un çizgisinden asla sapmayacaklarının altını çizen Başkan Erdoğan, “Kuruldan kapanmama kararı da çıkabilir. Fakat büyük ölçüde partimizin kapanması söz konusu. Sonuç bu şekilde olur ise, genel başkanımız ne derse o yolu izleyeceğiz. Çerkezköy ilçe yönetimi olarak genel başkanımızın çizgisinin dışına çıkmayacağız. Gelişmeleri takip ediyor ve gözlemliyoruz” şeklinde konuştu.

 

ÇERKEZKÖY’ÜN MENFAATLERİNİ GÖZETİRİZ

Partisinin kapanması durumunda Çerkezköy ilçe yönetimi ve şahsi olarak AK Parti saflarına geçip geçmeyecekleri yönündeki soruyu da yanıtlayan HAS Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ercan Erdoğan, “Bu konuda kamuoyunda böyle beklentiler ve söylemler var. Fakat şunun bilinmesinde yarar var, biz şu aşamada gelişmeleri gözlemliyoruz. Çerkezköy’de AK Parti saflarında bize ihtiyaç duyulduğu belirtilirse, biz de şahsım ve yönetimim olarak Çerkezköy’ün menfaatleri ışığında gelecek teklifleri kabul edebiliriz. Şunu da açıkça ifade edeyim, ‘Aman bize bir görev verilsin’ diye de girişimlerimiz olamaz. Bizim siyasette zaten bugüne kadar böyle bir beklentimiz olmadı ve olmayacaktır. Biz teklif etmeyiz, teklif bekleriz” dedi.

 

EN BÜYÜK ALTERNATİF KURTULMUŞ

“HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş’a, Başbakan Erdoğan’dan gelen teklifin AK Parti’nin çıkarları için mi yapıldı? Yoksa Erdoğan’a alternatif isim olarak mı düşünülüyor?” şeklindeki soruyu yanıtlayan Başkan Ercan Erdoğan, Türkiye’de liderlik vasfı olan isimlerin yok denecek kadar az olduğunu belirterek, Başbakan Erdoğan’a tek alternatif ismin Numan Kurtulmuş olduğunu söyledi.

 

ÇİZGİSİNDEN ÇIKMAYACAĞIZ

Başkan Erdoğan, “Türk siyasi kamuoyunda genel başkanımız Numan Kurtulmuş, benimsenmiş büyük bir liderdir. Partimizin kapatılması söz konusu ise, bu tamamen ülkemizin menfaatleri için alınan bir karardır. Genel başkanımıza yapılan teklif de bu yöndedir. Türkiye’de başkanlık noktasında Recep Tayyip Erdoğan’ın en büyük alternatif de Numan Kurtulmuş’tur. Ülkenin menfaatleri için büyük bir fedakarlık yaparak partisini dahi kapatacak duruma gelen bir liderin çizgisinden sapmayacağız” şeklinde açıklamada bulundu.

 

ÜLKE MENFAATLERİ İÇİN TEKLİF YAPILDI

İktidar partisinin yeni kurulmuş ve ilk seçimlerde yüzde 0.7 oy almış bir partiye ihtiyacının da olmadığını ifade eden HAS Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ercan Erdoğan, “Birlik noktasında Numan Kurtulmuş’a ülkemizin de menfaatleri düşünülerek teklif yapılmıştır. AK Parti’nin veya kişilerin menfaatleri düşünülmemiştir. Zaten bu yönde pazarlık dahi söz konusu olamaz” dedi.

 

Haber / Mustafa KOCABAŞFaik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10