Balıklar tezgahları süslüyor

Deniz balıklarının tezgâhlardaki yerlerini alması balık pazarlarındaki hareketliliğin artmasını sağladı. Satışlardan memnun olan Çerkezköylü balıkçılar fiyatların havaların soğumasıy

Çerkezköy 6.09.2012 20:53:00 0
Balıklar tezgahları süslüyor

 Çerkezköy Haber – Balık sezonunun açılmasıyla birlikte Çerkezköy’de balık satışları da artmaya başladı.

 

PALAMUT 7-10 TL

Av sezonunun başlamasıyla ''Vira Bismillah'' diyerek denize açılan Çerkezköylü balıkçılar, dün yine ağları dolu döndü. Bolca istavritin ve hamsinin yanında palamutla yüzleri gülen balıkçılar, yeni av sezonundan umutlu olduklarını söylediler. Balık halindeki esnaf Hamsi’nin 5 TL, İstavrit’in 10 TL, Uskumru’nun 10 TL, Somon’un kilosunun 25 TL, Levrek’in tanesinin 5 TL ve Palamut’un ise tanesinin 7-10 TL arası satıldığını belirtti.
 

SATIŞLAR MUTLU EDİYOR

Satışlardan memnun olan balıkçılar, havaların soğuması ile fiyatların daha da düşeceğini söyledi. Balıkçılar “Satışlarımızda sezonun açılması ile birlikte hareketlilik var. Halktan da gerçekten iyi talep var. Havaların soğuması ile daha iyi olacak. Palamut bolluğu yaşıyoruz. Daha fazla palamut çıkacağı söyleniyor. Palamut fiyatları gayet normal. Satışlardan dolayı bizim de yüzümüz gülmeye devam ediyor” dedi.
 
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10