Türk öğrenciler Almanya yolcusu

Kızılpınar Belediyesi’nin Kardeş Belediye ve Kardeş Okul projeleri kapsamında Almanya’da Remseck Am Neckar Belediyesi ile temaslarda bulunmasıyla Wilhem-Kel ve Realschule Remseck okullarından Kızılpınar’a gelen

Çerkezköy 6.09.2012 20:54:00 0
Türk öğrenciler Almanya yolcusu

 Çerkezköy Haber - 2011-2012 eğitim öğretim yılı Mayıs ayında, Kızılpınar Belediyesi’nin Kardeş Okul Projesi kapsamında Wilhem-Kel ve Realschule Remseck okullarından gelen 18 öğrenciyi evlerinde misafir eden Türk öğrenciler, 22-26 Ekim tarihleri arasında iade-i ziyarette bulunacaklar.

 
İADE-İ ZİYARETTE BULUNACAKLAR
 Kızılpınar Belediyesi’nin, Kardeş Belediye ve Kardeş Okul kapsamında Almanya’da Remseck Am Neckar Belediyesi ile temaslarda bulunmasıyla Wilhem-Kel ve Realschule Remseck okulları kardeş okul seçildi. 2011-2012 eğitim öğretim yılı Mayıs ayında bu okullardan 18 öğrenci ve 2 öğretmen Kızılpınar’a gelerek burada 1 hafta ağırlandı. Türk öğrenciler, bu kez Alman öğrencilerin evlerine konuk olacak.
 

AYNI SICAKLIKLA KARŞILANACAĞIZ

 Almanya’da Türkiye’yi yanlış tanıtan Türkler olduğu gibi Türkiye’de de Almanları yanlış tanıtan Almanlar olduğunu belirten Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, “Remseck Am Neckar Belediye Başkanı Karl-Heinz Schlumberger, bu söylentilere kulak asmadan ülkemize gelerek Türk misafirperverliğini gördü. Buradan oraya gidecek olan öğrencilerin de aynı sıcaklıkla karşılanacağından şüphem yok” dedi.
 

HER ZAMAN DESTEKÇİSİ OLACAĞIZ

Almanya’ya gidecek öğrencilerin yol masraflarının Belediye tarafından karşılanacağını kaydeden Başkan Faruk Korkmaz, “Almanya’ya 17 öğrenci, 3 öğretmen göndereceğiz. Gidecek öğrencilerin belirlenmesi için önümüzdeki hafta velilerle toplantı yaparak onlardan izin belgelerini alacağız. İzinlerin alınmasının ardından ayrıntılar için, gidecek öğretmen ve öğrencilerimizle bir araya geleceğiz” dedi. İki ülke arasında yürütülen bu çalışmalar kapsamında öğrencilerin insanlara, insan oldukları için değer vermeleri gerektiğini öğreneceklerini ifade eden Korkmaz, Belediye olarak bu tür projelerin her zaman destekçisi olacaklarını dile getirdi.
 

Haber / Pınar KORKMAZ

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10