Tek gayemiz eğitim ve öğretimi daha iyi hale getirmek

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, cumartesi günü Çorlu’yu ziyaret etti.

Çorlu 9.09.2012 23:26:00 0
Tek gayemiz eğitim ve öğretimi daha iyi hale getirmek

İlk olarak Çorlu Kaymakamlığı’nı ziyaret eden Yerlikaya, Çorlu Kaymakam Vekili Vali Yardımcısı Mustafa Işık tarafından karşılandı. Kaymakamlık makamına geçen Yerlikaya, ilçe ile ilgili yetkililerden bilgi aldı. Ziyarette konuşan Vali Yerlikaya, Tekirdağ’ın toplam nüfusunun 3’te 2’sinin Çorlu’da yaşadığını ve Çorlu’da sanayi ile ticaretin yoğun olduğunu belirterek “Çorlu dinamik nüfusa sahip ilçelerimizden biri” dedi.

 

 

BELEDİYENİN ÇALIŞMALARI HAKKINDA BİLGİ ALDI

Kaymakamlığın ardından Belediye Başkanlığını ziyaret eden Yerlikaya, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ve diğer belediye yetkilileri tarafından karşılandı. Başkanlık makamında yetkililerle sohbet eden Yerlikaya, belediyenin yürüttüğü çalışmalar hakkında da bilgi aldı. 2012-2013 eğitim öğretim yılının 17 Eylül’de açılacağını anımsatan Vali Yerlikaya, “Biz bu tarihten önce ilimiz genelindeki tüm eğitim yöneticileri, sendikalar, İl Genel Meclisi Başkanı ve Grup Temsilcileri bir araya gelip derslik ihtiyaçlarımızı, eğitim ve öğretimin kalitesini arttırmak için yapılabilecek çalışmalar ile nasıl daha iyi motive oluruz konularını konuşacağız. Çorlu ilçemizde okul kampus alanı oluşturabilmek için 2 adet 100 dönüm arsaya ihtiyacımız var. Belediyemizden bu konuda yardım bekliyoruz. Tek gayemiz ‘Tekirdağ il genelinde eğitim öğretim nasıl daha iyi olur’ gayesidir” dedi.
 
 

VATANDAŞLARDAN SEVGİ SELİ

Vali Yerlikaya Kaymakamlık ve belediyeyi ziyaretinin ardından vatandaşlarla bir araya geldi. Cumhuriyet Meydanı’nda vatandaşlara kendisini tanıtan Yerlikaya, vatandaşlarla sohbet etti. Vali Yerlikaya çocuklarla yakından ilgilendi. Yerlikaya’nın adını sorduğu bir çocuktan “Polat Alemdar” cevabı alması Vali Yerlikaya ile birlikte herkesi güldürdü. Çocuğun gerçek isminin “Yusuf” olduğunu öğrenince “Senin adın Yusuf'muş. Benim oğlumun da adı Yusuf. Sen ismini değiştirmişsin. Polat Alemdar diyorsun, bizi korkuttun” diyerek espri yaptı. Yerlikaya, küçük Yusuf ile birlikte fotoğraf çektirdi. Herkesi kucaklayan Yerlikaya, vatandaşlarla Çorlu’da yapılan hizmetler ve sorunlara ilişkin sohbet etti.
 
 
 
 

VERGİ DAİRESİNİ DE ZİYARET ETTİ

Vali yardımcısı Çorlu Kaymakam Vekili Mustafa Işık, İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Albay Kazım Rıfkı Ayan, İl Genel Meclisi Başkanı Avukat Orhan Perçinlioğlu ve Çorlu il genel meclis üyeleri ile birlikte Çorlu Asker Alma Bölge Başkanı Personel Albay Akbulut Kaya’ya da iade-i ziyarette bulunan Vali Yerlikaya, buradaki ziyaretin ardından inşaatı tamamlanan ve hizmete açılan Çorlu vergi Dairesi binasında incelemelerde bulunarak Vergi Dairesi binası ve çalışmaları hakkında Tekirdağ Vergi Dairesi Başkanı Abdulkayyum Karayel ve Çorlu Vergi Dairesi Müdürü Ali Çakır’dan bilgi aldı.
 
 

AÇILIŞ VE ÖDÜL TÖRENİNE DE KATILDI

Tüm gün mesaisini Çorlu’ya ayıran Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, beraberindekilerle birlikte Çorlu İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğünü de ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı. Vali Yerlikaya daha sonra Çorlu Ticaret Borsası Hizmet Binası Açılış Töreni’ne ve Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen Çorlu TSO 2012 Yılı Ödül Töreni’ne katıldı.
 
 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10