Ezber bozan Vali Çerkezköy’de

Atandığı Tekirdağ Valiliği görevine bayram arifesinde başlayan ve alışılmışın tersine bürokrasi ile makamlarda görüşmeyip sokakta halkla bütünleşen Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya dün ilk kez

Çerkezköy 10.09.2012 13:43:00 0
Ezber bozan Vali Çerkezköy’de

 

 

 

İLK ZİYARET KAYMAKAMLIĞA

İlk olarak saat 12.00’da Çerkezköy Kaymakamlığını ziyaret eden Yerlikaya, hükümet konağı önünde Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan,Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Kazım Rıfkı Ayan, Çevre ve Orman İl Müdürü Mehmet Ceyhan, İL Genel Meclis Üyeleri Abdurrahman Çiçek, Hasan Karaca, Sami İkizler, Ercan Çorbacı, Çerkezköy Tapu Müdürü Raziye Muslu, Çerkezköy Vergi Dairesi Müdürü Hacı Şimşek,Çerkezköy Mal Müdürü İlhami Taşkın, Çerkerzköy PTT Müdürü Ali Arslan ve kurum müdürleri tarafından çiçekle karşılandı.

 

ALİ ERTEM’İ ZİYARET ETTİ

Karşılamanın ardından Çerkezköy Kaymakamlığı makamına geçen Vali Yerlikaya, burada Kaymakam Bayhan ve beraberindekilerle birlikte bir süre sohbet etti. Yaklaşık yarım saat süren ziyaretin ardından Kaymakamlıktan ayrılan Vali Yerlikaya, beraberindekilerle birlikte Çerkezköy Belediyesi’ni ziyaret etti. Belediye önünde Belediye Başkanı Ali Ertem, Belediye Başkan Yardımcıları Habip Bilgin, Dr. Gökhan İnce ve belediye birim amirleri tarafından karşılanan Vali Yerlikaya daha sonra belediye başkanlığı makamına geçti.

 

ERTEM’E BÜTÇEYİ SORDU

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Belediye Başkanı Ali Ertem’e belediyenin yatırım bütçesini sordu. Belediye ile ilgili Yerlikaya’ya bilgi veren Belediye Başkanı Ali Ertem, belediyenin yatırım bütçesinin 43 milyon TL olarak öngörüldüğünü, geçtiğimiz ayda da ek bütçe yapıldığını belirtti. Tahmini bütçenin gerçekleşme oranının her yıl yaklaşık yüzde 90’larda olduğunu ifade eden Ertem “Bütçemizin 15 milyon TL’si yatırıma ayrıldı. Altyapı konusunda sıkıntılarımız vardı ama bunları tamamladık” dedi.

 

YERLİKAYA’YA BRİFİNG VERDİ

Belediyenin 5 milyon TL’lik su gelirinin olduğunu söyleyen Ertem, “Suda tahsilat oranımız yüzde 70’ler civarında. Kayıp kaçak oranımız da yüzde 30’lar seviyesinde. Su gelirlerimiz masraflarımızı ancak karşılıyor” diye konuştu. Çerkezköy’ün çoğunlukla düşük gelir grubunda insanların yaşadığı bir yer olduğunu ifade eden Ertem “Çerkezköy’de sanayinin yanında esnaflarımız da var. Ticaret hacmimiz iyi” diye konuştu. Altyapıyı hızla tamamladıklarını belirten Belediye Başkanı Ali Ertem “Çerkezköy’de yaklaşık 30 bin doğalgaz abonemiz var. Belediye olarak su konusunda akıllı sayaç dönemini başlattık ve su abonelerimizin yaklaşık yüzde 65’i akıllı su sayacı kullanıyor” dedi.

 

EN BÜYÜK HİZMET BÜYÜKŞEHİR PEYASIDIR

Tekirdağ Merkez, Çorlu ve Çerkezköy’ün en fazla derslik ihtiyacı olan bölgeler olduğunu ifade eden Yerlikaya, “Cumartesi günü Çorlu ziyaretimde de dile getirdim. Her ilçeden 2 tane yüzer dönümlük kampus arazisi istiyorum. Oraları inceleyeceğiz,olursa tahsisi ile ilgili işlemleri yapıp çalışmaya başlayacağız. Bizim il genelinde bin 500 dersliğe daha ihtiyacımız var” dedi. Tekirdağ’ın kısa bir süre sonra büyükşehir olacağını anımsatan Vali Ali Yerlikaya “2012 yılında Tekirdağ’da 33 belediyenin toplam geliri 153 milyon TL. Büyükşehir olursak bu rakam 326 milyon TL’ye çıkacak. Sanayicilerin yüzde 5’lik vergilerini de eklediğimde yaklaşık 500 milyon TL’lik bir gelir olacak. 2014 yılında Tekirdağ büyükşehir ve alt belediyelere gelecek olan para 5 yılda 2.5 milyar TL. Bu şehre yapılacak en büyük hizmet büyükşehir peyasıdır. Buraya kaynak yağacak” ifadelerini kullandı.

 

BİN 500 DERSLİĞE İHTİYACIMIZ VAR

Tekirdağ’daki derslik ihtiyacının karşılanması için arsa tahsislerinin biran önce yapılması gerektiğini belirten Yerlikaya “Hangi belediye daha önce kampus arazisi ayırırsa çalışmalara oradan başlayacağız. İlk başlatan belediyeyi de ilan edeceğiz. Bu belediyeler arasında da hizmet rekabeti yaratacak” dedi. Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem de kampus arazilerini temin etmeye çalışacaklarını ifade etti.

 

VATANDAŞLARLA BÜTÜNLEŞTİ

Belediye ziyaretinin ardından Vali Yerlikaya belediyenin yanındaki meydanda vatandaşlarla bir araya geldi. Vatandaşlarla tek tek tokalaşan Vali Yerlikaya’ya Çerkezköylüler de yoğun ilgi gösterdi. Göreve geldiği günden itibaren vatandaşa sıcak ve samimi yaklaşımı ile dikkat çeken, Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Çerkezköy ziyaretinde de vatandaşla bütünleşti. Belediyeyi ziyareti çıkışında 7’den 70’e her yaştan vatandaşla samimi sohbetler yapan Vali Ali Yerlikaya’ya, Çerkezköylü vatandaşların yaklaşımı da aynı şekilde sıcak ve samimi oldu.

 

YERLİKAYA’YA, “BABACAN VALİ” DEDİLER

Belediye hizmet binası çıkışında bir anda Tekirdağ Valisini aralarında gören vatandaşlar, bu durumdan oldukça memnun kaldı. “Babacan Vali” yakıştırmasıyla memnuniyetlerinin mesajını vermeye çalışan Çerkezköylü vatandaşlarla tek tek sohbet eden ve sorunlarını dinleyen Vali Ali Yerlikaya, “Sizlerden dualar bekliyoruz. Elimden geldiğince Çerkezköy’e sık sık gelmeye çalışacağım. Sorunlarınızı, sıkıntılarınızı hep birlikte aşmaya çalışacağız” dedi.

 

4 KIZ ÇOCUĞU ANNESİNE EĞİTİM YARDIMI

İlk olarak 4 çocuk annesi olan Nurten Kaya isimli vatandaşla sohbet eden Yerlikaya, Anne Nurten Kaya’nın sorunlarını ve sıkıntılarını dinledi. Çocuklarını okutmak istediğini fakat ekonomik sıkıntı yüzünden okutmakta güçlük çektiğini söyleyen Nurten Kaya, Vali Yerlikaya’dan yardım istedi. Ebrel ve Rüveyda isimli kızlarıyla Vali Ali Yerlikaya ile tanışma fırsatı bulan Nurten Kaya’ya yardım sözü veren Vali Ali Yerlikaya, Tekirdağ Valiliği Basın Müdürü Aysel Erkmen'e konuyla ilgili talimat verdi.

 

VALİ’DEN OĞLUNA KIZ BULMASINI İSTEDİ

Vatandaşlarla sohbetini sürdüren Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, bu kez 65 yaşındaki Cemil Bolat ile sohbet etti. “Sizin gibi yöneticiler istiyoruz” diyerek Vali Yerlikaya’ya memnuniyetini dile getiren Cemil Bolat, elindeki tespihini hediye etmek istedi. Cemil Bolat, biranda herkesi şok eden bir istekte bulunarak, Vali Ali Yerlikaya’dan 19 yaşındaki oğlu Ahmet için kız bulmasını ve evlendirmesini istedi.Herkesi şaşkına çeviren ve aynı zamanda güldüren Cemil Bolat’ın bu isteğine yanıt veren Vali Yerlikaya, “Bizler çocuklarımızın mutlu günlerinde şahitlik yaparız. Bu konuda belediye başkanımız size yardımcı olur. Gereken neyse yapılır” yanıtını verdi. Hediye tespihi kabul etmeyen Vali Yerlikaya, Cemil Bolat ve vatandaşlarla günün anısına fotoğraf çektirdi.

 

ENGELLİ BABASINA YARDIM ELİ UZATTI

Vatandaşlarla olan birlikteliğini ve sohbetlerini sürdüren Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, bu kez oğlu doğuştan engelli olan İlhan Han ile görüştü. Oğlunun doğuştan engelli olduğunu ve yatalak olduğunu söyleyen Baba İlhan Han’ın oğlu için yardım ve tekerlekli sandalye isteğine de olumlu yanıt veren Vali Yerlikaya, bu konuda da talimat vererek, bir vatandaşı daha mutlu etti.

 

ATATÜRK’Ü GÖREN ORHAN DEDE İLE TANIŞTI

Belediye önündeki alanda vatandaşlarla olan birlikteliğini çay sohbetiyle sürdüren Tekidağ Valisi Ali Yerlikaya, son olarak Atatürk’ü son görenlerden biri olan Çerkezköy sakinlerinden 84 yaşındaki Orhan Körük ile tanıştı. ‘Orhan Dede’ diye hitap ettiği Orhan Körük’e özel ilgi gösteren Vali Yerlikaya, ilgili görevlilere Orhan Körük’ün adresini ve telefonunu alınması talimatını verdi. Yerlikaya, son olarak kendisiyle tanışmak isteyen engelli bir vatandaşla bir süre sohbet ederek, ilçe merkezinden ayrıldı.

 

FEVZİPAŞA İLKÖĞRETİM OKULUNU İNCELEDİ

Vali Yerlikaya daha sonra beraberindekilerle birlikte Fevzipaşa İlköğretim Okulu’nu ziyaret etti. Burada İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, milli eğitim şube müdürleri ve Fevzipaşa İlköğretim Okulu Müdürü Musa Dinç tarafından karşılanan Yerlikaya, okul bahçesindeki velilerle ve çocuklarla da sohbet etti. Velilerin okul talebinde bulunması üzerine Vali Yerlikaya, “Buraya bir okul yapılması lazım. Onun için burayı ziyaret ederek yerinde incelemek istedim. Tekirdağ’da daha çocuklarımın okullarını bile ziyaret etmedim, ilk ziyaret ettiğim okul burası oldu. En kısa zamanda Fevzipaşa İlköğretim Okulu ile ilgili açıklama yapacağız. Olmuyorsa da neden yapılamayacağını açıklayacağız” dedi. Eğitim ve öğretimin çok önemli olduğunu vurgulayan Vali Yerlikaya, okuldaki Emir, Barış ve Emine ismindeki çocuklarla da yakından ilgilenerek onlarla sohbet etti. Eğitimde çıtayı daha da yükseltmek istediklerini ifade eden Yerlikaya, 2012-2013 eğitim öğretim yılının tüm öğrencilere, öğretmenlere ve velilere hayırlı olmasını temenni etti.

 

LİSE BÜYÜK İHTİYAÇ

Fevzipaşa İlköğretim Okulu ziyaretinin ardından Vali Yerlikaya Karaağaç Belediyesi’ni ziyaret etti. Belediye önünde Belediye Başkanı Özkan Yücel, meclis üyeleri ve belediye çalışanları tarafından karşılanan Yerlikaya, daha sonra başkanlık makamına geçti. Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel, Vali Yerlikaya’ya belde ile ilgili brifing verdi. Karaağaç Islah OSB’nin bakanlık tarafından onaylandığını ifade eden Başkan Yücel, Karaağaç’ın ihtiyaç duyduğu meslek lisesi için de belediye olarak bir tuğla bin umut yardım kampanyası başlattıklarını ve şartlı bağış hesabı açtıklarını ifade ederek, şuanda hesapta 226 bin TL’nin bulunduğunu söyledi. Yücel, beldede vatandaşların çoğunun asgari ücretle çalıştığını ve lisenin belde için büyük bir ihtiyaç olduğunu ifade etti.

 

VALİ YERLİKAYA’YA BRİFİNG VERDİ

Belediye başkanlığı döneminde 100 bin metrekare beton yol, 3 bin 500 metrekare su ve kanalizasyon çalışması yaptıklarını söyleyen Yücel, “Hızlı demiryolu ve gümrük alanının imar planı kesinleşti. Beldede sağlık birimi kurduk ve şuana kadar bu birimde yaklaşık 10 bin kişiye müdahale yapıldı” dedi. Beldede belediye olarak 150 çocuğu sünnet ettirdiklerini belirten Yücel, sünnet olan çocuklar için Cuma günü sünnet şöleni düzenleneceğini söyledi.

 

OKUL YERİNDE İNCELEME YAPTI

Özkan Yücel, beldeye jandarma noktası açtıklarını belirtirken, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Kazım Rıfkı Ayan da karakolun tamamlandığını ve jandarmanın kısa süre içerisinde karakolda hizmet vermeye başlayacağını söyledi. Karaağaç Belediyesi’ndeki ziyaretin ardından Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, beraberindekilerle birlikte Karaağaç’ta lise için tahsis edilen arazide incelemelerde bulundu. Perşembe günü eğitim yöneticileri buluşması yapacaklarını ifade eden Yerlikaya, toplantıda tüm bu konuların değerlendirileceğini belirtti. Tekirdağ Valisi Ali yerlikaya, ziyaretlerini Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi ile sürdürdü.

 

ÇOSB YETKİLİLERİ İLE TOPLANTI YAPTI

Turkuaz Restaurant önünde ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu, Yönetim Kurulu Başkan Vekili M.Gürdal Adal, ÇOSB Müdürü Mehmet Özdoğan ve kalabalık bir heyet tarafından karşılanan Yerlikaya, öğle yemeğinin ardından ÇOSB yetkilileri ile basına kapalı toplantı yaptı. ÇOSB ziyaretinin ardından Vali Yerlikaya, beraberindekilerle birlikte ÇOSB’de faaliyet gösteren Hunca Kozmetik Fabrikası’nı ziyaret etti. Fabrika Müdürü Talat Esa tarafından karşılanan Yerlikaya fabrikayı gezerek yetkililerden üretime ilişkin bilgiler aldı. Ziyaretlerini Uğurteks ile sürdüren Vali Yerlikaya’yı da burada Uğurteks Yönetim Kurulu Başkanı Natan Yakuppur karşıladı. Yerlikaya’ya fabrikanın boya terbiye, dokuma, büküm ve diğer bölümlerini gezdiren Yakuppur, fabrika ve üretimleri ile ilgili kapsamlı bilgiler verdi.

 

ARITMA TESİSİNİ İNCELEDİ

 

Fabrika ziyaretlerinin ardından Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nin arıtma tesisinde incelemelerde bulundu. İnceleme sırasında ÇOSB Çevre Yönetim Sistem Müdürü Servinaz Kuru Vali Yerlikaya’ya suyun arıtım aşamalarıyla ilgili bilgiler verdi.

 

Haber / Cem BÜLBÜL – Faik Onur KAYA – Ahmet KARDEŞ – Mustafa KOCABAŞ – Pınar KORKMAZ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10