“Karaağaç’ta öğretmen ihtiyacı kalmadı”

AK Parti İlçe Başkanı Alaattin Demirbağ, AK Parti Karaağaç Belde Teşkilatı’nda Karaağaç İlkokulu ve Karaağaç Atatürk Ortaokul’unda geçtiğimiz senelerde yaşanan kadrolu öğretmen ihtiyacÄ?

Çerkezköy 10.09.2012 23:34:00 0
“Karaağaç’ta öğretmen ihtiyacı kalmadı”

 Çerkezköy Haber - Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaattin Demirbağ, önceki gün AK Parti Karaağaç Belde Teşkilatı’nda basın açıklaması yaparak Karaağaç’ta bulunan ilk ve ortaokullarda kadrolu öğretmen sıkıntısı kalmadığını açıkladı.

 

NORM KADRO DOLDU

Geçtiğimiz senelerde velilerin kadrolu öğretmen sıkıntısı nedeniyle çocuklarını Çerkezköy’deki okullara gönderdiklerini ifade eden AK Parti İlçe Başkanı Alaattin Demirbağ, Karaağaç’ta bulunan okullarda artık böyle bir sorun kalmadığını belirtti. Karaağaç İlkokul’una 10 tane sınıf öğretmeni ve devlet tarafından maaşı ödenen 1 hizmetli atandığını kaydeden Demirbağ “Karaağaç İlkokulu’nda norm kadro doldu ve öğretmen ihtiyacı artık kalmadı. Yalnızca 2 tane okul öncesi öğretmen ihtiyacı var. Ücretli olarak bu kadrolarda görevlendirilecek öğretmenlerde eğitim fakültesi ya da 4 yıllık fen edebiyat fakültelerinden mezun olma şartı aranacak ve bu konuda çok titiz davranılacak” ifadelerini kullandı.

 

ATAMALAR DEVAM EDECEK

Karaağaç Atatürk Ortaokulu’na ise 5 tane sınıf öğretmeni ve 1 tane matematik öğretmeni atandığını söyleyen Demirbağ, “Okulumuzun kadrolu öğretmen ihtiyacı minimuma düşürüldü. Önümüzdeki günlerde buraya atamalar yapılmaya devam edecek. Öğretmen atamaları dışında devlet tarafından 1 tane de hizmetli atanmasıyla okulumuzda maaşı devlet tarafından ödenen iki hizmetlimiz oldu. Veliler öğrencilerini gönül rahatlığıyla okullara göndersinler. Buradaki okulların öğretmen ihtiyacı diğer beldelerdeki öğretmen ihtiyacına oranla neredeyse hiç kalmadı” diye konuştu.

 

DIŞARIDAN İÇERİYE DOĞRU ATAMA YAPILIYOR

Milli Eğitim Bakanlığı politikasının ve kendi politikalarının, dışarıdan içeriye doğru atama yapmak olduğunu dile getiren İlçe Başkanı Demirbağ, “Atamalar artık taşradan merkeze doğru yapılacak. Aynı anda hem Çerkezköy, hem Karaağaç ya da başka bir beldede öğretmen ihtiyacı varsa öncelik taşradaki beldelere verilecek. Çünkü zaten öğretmenler gerek il içi atamalarla gerek özür grubu atamalarıyla merkeze gelmeye çalışıyorlar. Bizim öncelikli hedefimiz her zaman önce taşradaki ihtiyacı karşılamak. Bu kapsamda Karaağaç’taki eksiklerimizi giderdik. Artık buradaki öğrenciler Çerkezköy’e gitmek istemeyecek, Çerkezköy’deki öğrenciler Karaağaç’a gelmek isteyecek” dedi.

 

LİSE YAPILMASI İÇİN GÖRÜŞMELERE BAŞLAYACAĞIM

Karaağaç’taki en büyük eksiğin lise olduğunu kaydeden Başkan Demirbağ, “Meclis açılınca ilk işim merkeze giderek buraya bir lise yapılması için görüşmelere başlamak olacak. 2013 ya da 2014 yılları arasında zaten buraya lise yapılması için ödenek ayrılması planlanıyor. Fakat ben bu süreci hızlandırmak için elimden geleni yaparak 2013 yılında lisemizin temellerini atabilmek için ödenek ayırtmaya çalışacağım. Bu konuda şu anda da bakan yardımcımızla ikili görüşmeler yapıyorum” bilgisini verdi. Artık ilkokullarda bir sınıfta en fazla 35 öğrencinin olacağını dile getiren Alaattin Demirbağ, derslik sıkıntısı olan okullar için de çözüm yolları arayacaklarını ifade etti.

 

Haber / Pınar KORKMAZ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10