Eğitimin nimetlerinden faydalanalım

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi ile Beykent Üniversitesi arasında imzalanan Yüksek Lisans Protokolü’nün gerek sanayiciler gerekse Çerkezköy halkı için büyük fırsat olduğunu söyleyen ÇOSB Yö

Çerkezköy 11.09.2012 22:06:00 0
Eğitimin nimetlerinden faydalanalım

 Çerkezköy Haber - Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi ile Beykent Üniversitesi arasında dün saat 14.30’da Yüksek Lisans protokolü imzalandı.

 

FİKİR BABASI ÖMER DİNÇER’DİR

Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’nde gerçekleşen imza töreninde konuşan ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanvekili M. Gürdal Adal, “Yüksek Lisans programının fikir babası şuanki Milli Eğitim Bakanımız Ömer Dinçer’dir. Fakat o dönemde kurs merkezimizin fiziki durumu proje için müsait değildi. Bugün gecikmeli de olsa projeyi hayata geçirmiş olmanın haklı gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Çerkezköy’e ve tüm ülkeye hayırlı olsun” diye konuştu.

 

BÜYÜK FIRSAT

ÇOSB olarak Özel Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Anadolu Teknik Lisesi çalışmalarına da tüm hızıyla devam ettiklerini ifade eden Başkanvekili Adal, “Bu mastır çalışması şirket yöneticileri ve beyaz yaka çalışanları için büyük bir fırsat. Beykent Üniversitesi Rektörü M. Emin Karahan da bize elinden geldiğince yardımcı oluyor. Elbirliği ile bölgemiz için faydalı çalışmalar gerçekleştireceğiz. Hep birlikte eğitimin nimetlerinden faydalanacağız. Projenin bölgemize getireceği katkıları yine birlikte izleyeceğiz” dedi.  

 

1 YIL SÜRECEK

Projenin Çerkezköy’de Tezsiz İşletme Yüksek Lisans programı ile başlayacağını belirten Beykent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Emin Karahan, “1 yıl sürecek olan program, 30 kredi değerinde 10 ders ve dönem projelerinden oluşacak” dedi. Eğitimin hayatın her alanında gerekli olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Karahan, protokolün herkes için hayırlı olmasını temenni etti.

 

KAYIT ÜCRETİ 4 BİN 500 TL

Kayıt ücreti 4 bin 500 TL (KDV dahil) olarak belirlenen Yüksek Lisans Programına kayıt olacaklar maksimum 40 kişilik sınıflarda eğitim görecek. Talebin yoğun olması durumunda ek sınıflar açılacak. Dersler hafta sonları ya da hafta içi mesai saatleri dışında işlenecek. Programdan mezun olabilmek için ALES’ten (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı) 55 ve üzeri puan almış olunması gerekiyor. Kayıt için ise ALES şartı aranmıyor.   

 

KAMPÜS SÖZÜ İSTEDİ

İmza töreninde konuşan ÇOSB Yönetim Kurulu üyesi Saim Buyruk, Rektör M. Emin Karahan’dan bundan sonraki süreçte Çerkezköy için bir kampus sözü istedi. Rektör Karahan ise şartların uygun olması halinde Çerkezköy’de bir kampus olmasının kendileri için de mutluluk verici bir gelişme olacağını belirtti. İmza törenine ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanvekili M.Gürdal Adal, Beykent Üniversitesi’nden Rektör Prof. Dr. M. Emin Karahan, Beykent Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Cevat Gerni, Müdür Yardımcısı Yar. Doç. Dr. Sefer Gümüş, Öğretim Görevlisi Erkut Altındağ, ÇOSB Yönetim Kurulu üyeleri Saim Buyruk, Mustafa Alpagut ve Ahmet Temiroğlu ve ÇOSB Denetim Kurulu üyesi Muharrem Yamaç katıldı. 

  

Haber / Ahmet KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10