Yer altı sularına koruma getirildi

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından, Elektrik Piyasası Müşteri Hizmetleri Yönetmeliği'nde değişiklikler yapıldı. Yapılan değişiklikler kapsamında elektrik dağıtım sistemine yeni bağlanaca

Bölgede Gündem 13.09.2012 23:49:00 0
Yer altı sularına koruma getirildi

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun, ''Elektrik Piyasası Müşteri Hizmetleri Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği'', 11 Eylül 2012 tarih ve 28408 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

 

MASRAFLAR DAĞITIM ŞİRKETİNE AİT

Yönetmeliğin ''tanımlar'' başlıklı 4'üncü maddesine ''Devlet Su işleri (DSİ), Otomatik Sayaç Okuma Sistemi (OSOS) ve Yeraltı Suyu Kullanma Belgesi'' tanımları eklenirken dağıtım sistemine yeni bağlanacak müşterinin sayacının temininin ve montajının, 31 Aralık 2013 tarihinden itibaren ilgili dağıtım lisansı sahibi tüzel kişi tarafından yapılacağı bildirildi.
 

BEDELLER EKİM AYINDA BİLDİRİLECEK

Dağıtım Sistemi OSOS kapsamında, yıllık tüketimi EPDK tarafından onaylanan limitin üzerinde olan, ancak teknik özelliklerinin uygun olmaması dolayısıyla değiştirilmesi gereken sayaçlar, sökülerek müşteriye teslim edilerek yerine OSOS teknik özelliklerine uygun yeni bir sayaç, dağıtım şirketi tarafından takılacak. Sayacın yerinden sökülmesi durumunda; sökülen sayacın yerine dağıtım lisansı sahibi tüzel kişi tarafından geçici olarak, asgari sökülen sayacın fonksiyonlarını yerine getirecek nitelikte bir sayaç takılacak. Ancak, geçici olan bu uygulama bir aydan fazla olamayacak. Sökülen sayacın yeniden kullanılamaz durumda olduğu tespit edildiği takdirde dağıtım şirketi tarafından yeni bir sayaç temin edilecek. Sayaç sökme, takma bedelleri her yılın Ekim ayı sonuna kadar dağıtım lisansı sahibi tüzel kişiler tarafından belirlenerek Kuruma önerilecek ve Kurul onayı ile yürürlüğe konulacak.
 

BELGE OLMADAN ELETRİK VERİLMEYECEK

Yönetmeliğin ''usulsüz elektrik enerjisi tüketimi'' başlıklı 14'üncü maddesine eklenen fıkraya göre, Devlet Su İşleri tarafından verilen Yeraltı Suyu Kullanma Belgesi'nde belirtilen, yeraltı suyundan çekilebilecek azami su için gerekli yıllık elektrik enerjisi tüketim miktarını aşan müşterinin elektrik enerjisi, DSİ'nin bildirimi üzerine dağıtım şirketi tarafından en geç 7 gün içerisinde kesilecek. Yeraltı suyundan çekilebilecek azami su için gerekli yıllık elektrik enerjisi tüketim miktarını gösterir Yeraltı suyu Kullanma Belgesi alınmadan elektrik enerjisi bağlanamayacak. Yönetmeliğin yeni sayaç takımıyla ilgili maddeleri 31 Aralık 2013 tarihinde yürürlüğe girecek.
 

Haber / Pınar KORKMAZ

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10