Kurucu müdür atanması bekleniyor

Veliköy Belediyesi tarafından yaptırılan ilköğretim okulu 2012-2013 eğitim öğretim yılında öğrencilerine kapılarını açacak. Önceki gün Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Halis İÅ

Çerkezköy 13.09.2012 23:59:00 0
Kurucu müdür atanması bekleniyor

 Çerkezköy Haber - Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir belediye çalışmaları hakkında bilgi vererek, halka en iyi hizmeti verebilmek adına ellerindeki tüm imkanları kullandıklarını kaydetti.

 

PROTOKOL AŞAMASINDA TIKANDIK

Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, belediye tarafından yaptırılan İlköğretim Okulu’nun geçici kabul sürecinde okulu incelemeye gelen komisyondaki bir mühendisin yıllık izinde olması nedeniyle açılamadığını belirterek, “Okulumuzun tüm eksikleri giderildiği halde protokol aşamasında yaşadığımız tıkanıklıklar yüzünden geçici kabul gerçekleştirilemedi. Pazartesi günü Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya’nın beldemizi ziyareti esnasında brifing verirken bu durumdan da bahsettik. Valimiz okulu bizzat gezerek, incelemelerde bulundu. Önceki gün Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler ile Vali Ali Yerlikaya’nın makamında bir araya geldik” dedi.
 

GECİKME OLABİLİR

Vali Yerlikaya’ya ve Müdür İşler’e okulla ilgili dosyaları ve raporları sunduğunu belirten Belindir, “Yapılan incelemeler sonunda okulun eğitim öğretime hazır durumda olduğu tespit edildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Veliköy İlköğretim Okulu’na ‘Kurucu Müdür Atama’ çalışmalarına başlandı. Atamanın yapılmasının ardından, okulumuzun öğretmen ihtiyacı giderilecek. Okulun tüm hazırlıklarını, eğitim öğretimin başlayacağı 17 Eylül’e yetiştirmeye çalışıyoruz. Hazırlıkların tamamlanamaması durumunda en kötü ihtimalle öğrencilerimize okulun kapılarını 1-2 hafta gecikmeli açacağız” ifadelerini kullandı.
 

HERKESE HAYIRLI OLSUN

Okulun açılmasıyla birlikte beldenin önemli bir eksiğinin daha giderileceğini ifade eden Başkan Belindir, “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın daha modern dersliklerde eğitim alabilmeleri için belediye olarak elimizdeki tüm imkanları kullanarak bu okulu yaptık. Yaptığımız toplantıda Vali Yerlikaya, halkın yararına olan tüm projeleri destekleyeceğini söyleyerek okulun açılması için herhangi bir engelin olmadığını kaydetti. Bu kapsamda İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile işlemlerin tamamlanması için çalışmaları hızlandırdık. Okulumuz tüm belde halkına hayırlı olsun” diye konuştu.
 

ASFALT İHALE AŞAMASINDA

Okulla alakalı sorunların aşılmasının ardından belediye olarak yeni bir çalışmaya başladıklarını ifade eden Hanifi Belindir, “Veliköy sınırları içerisinde bulunan sanayi bölgesinde 5 bin 200 metrekarelik asfalt çalışması yapılacak. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın onayı ile Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün görevlendirdiği ekip, beldemize gelip gerekli incelemeleri yaparak raporlarını hazırladı. Ödeneğini Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün karşılayacağı asfaltlama çalışmasında ihale aşamasına geldik. Sanayicilerimiz için iyi bir hizmet olacak” bilgisini verdi.
 

GERİ DÖNÜŞLER OLACAK

Vali Ali Yerlikaya’nın beldeye yaptığı ziyaret esnasında, Veliköy Islah OSB’ye üye olmayan sanayiciler için görüşmeler yapılması talimatının ardından çalışmalara başladıklarını söyleyen Belindir, “Önceki gün Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan ile 25’in üzerinde sanayicimizi ziyaret ederek Islah OSB’ye üye olmaları konusunda onlarla görüştük. Gittiğimiz yerlerde iyi karşılandık ve geri dönüşler olacağını düşünüyoruz. Tüm sanayicilerimiz üye olana kadar görüşmelerimize devam edeceğiz” dedi. 
 

VELİKÖY’E YAKIŞIR BİR YER OLACAK

Tüm bu çalışmaların yanında Namık Kemal Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu idari bina ve dersliklerinin yapılması için NKÜ ile imzalanan protokol ve hazırlanan projeleri Vali Yerlikaya’ya sunduklarını kaydeden Hanifi Belindir, verilecek onayın ardından projelerin ihalesinin yapılacağını belirtti. Yaklaşık 535 bin TL maliyeti olan ve Koza Yapı tarafından geçtiğimiz günlerde yapımına başlanan Hürriyet Meydanı Projesi hakkında da bilgi veren Başkan Hanifi Belindir, “Veliköy’e yakışır bir yer olacak. Meydanda cafe, oturma alanı, yürüyüş yolu, cami gibi vatandaşlara yararlanabilecekleri birçok imkan sağlanacak” dedi.
 
 

Haber / Pınar KORKMAZ

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10