“Projeyi getirmezse suç duyurusunda bulunacağım”

Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu, önceki gün saat 14.00’da parti teşkilatında yaptığı basın açıklamasında CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Metin Dönme

Çerkezköy 16.09.2012 18:00:00 0
“Projeyi getirmezse suç duyurusunda bulunacağım”

 CESARETİ YOKSA BİZ GEREKENİ YAPARIZ

CHP’nin Atatürk Caddesi ve Atatürk Viyadüğünü 2009 yerel seçimleri sürecinde sürekli falım sakızı gibi ağzına alıp çiğnediğini, viyadüğün ayağının çalındığını ve şartnameye uygun yapılmadığını iddia ettiğini söyleyen ordu “MHP’nin o dönem milletvekili olan Kemalettin Nalcı’nın bu köprünün müteahhitliğini yaptığını sürekli gündemde tuttular. Biz de böyle bir şey varsa, elinizdeki evrakları getirin, hukuka gidecek cesaretiniz yoksa biz gerekeni yaparız” dedik. Kendileri tekrar tekrar konuyu gündeme getirdiler” dedi.

 

25 EYLÜL’E KADAR SÜRE

CHP İlçe Başkanı Metin Dönmez’in 25 Eylül’e kadar kendi bilgilerini, projelerini, şartnameyi almasını isteyen Ordu “Kendilerinde yoksa belediyede temsilcileri var. Onlar vasıtasıyla projeye ve şartnameye ulaşsınlar. Ya tarafsız bir komisyona ya da Çerkezköy’deki inşaat mühendislerine projeyi inceletsinler. Eğer projeye uygun yapılmadığını tespit ederlerse suç duyurusunda bulunsunlar. Ama projeye uygun yapılmadığı iddialarını doğrulayamazlarsa ve projeyi 25 Eylül’e kadar bana getiremezse ben onun hakkında iftiradan suç duyurusunda bulunacağım” dedi.

 

ÖNCE KENDİ MECLİS ÜYELERİNE BAKSIN

Metin Dönmez ve meclis üyelerinin “Biz zaten hayır oyu vermiştik. Bizim hakkımızda neden suç duyurusunda bulundu” şeklindeki söylemlerine de cevap veren Ordu “Ben söylediğim 29 harfin de, her cümlenin noktasının ve virgülünün de arkasındayım. CHP’li Meclis Üyesi Aktaş Güler meclis üyesi olduktan sonra dükkanını 2 metre genişletti ve kaldırımı işgal etti. Diğer bir meclis üyesi Edip Bülent Uğraş da Atatürk Caddesi’nde daha fazla tüp satmak için arka sokağı imara açtırmadı. Arka bahçesini yola kadar uzattı. Metin Dönmez önce bunları düzeltsin, sonra rozetini takıp ilçe başkanı olarak Atatürk Caddesi’nde dolaşsın. Çiğnediği sakızın falında ne yazıyor diye bakıp bana cevap vereceğine önce bunları düzeltsin. Onun meclis üyeleri 2 tane tüp satayım diye, çiftliğimi koruyayım diye AK Parti iktidarına sessiz kalıyor. Önce bunları düzeltsin sonra şu vekil köprünün ayağını çaldı desin” diye konuştu. 

 

PROJEYE UYGUN YAPILDI

Metin Dönmez’in belgeleri 25 Eylül’e kadar getirmemesi halinde kendi elindeki projeler doğrultusunda açıklama yapacağını ve Dönmez hakkında suç duyurusunda bulunacağını ifade eden Ordu “Bizdeki projeye göre viyadük projesine uygun yapılmıştır” dedi.

 

Haber / Gülveren VATANSEVER

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10