“Dükkan kapısı hak kapısıdır”

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanlığında oluşan “Ahilik Kutlama Komitesi”ni heyetini Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya’yı ziyaret e

Tekirdağ 17.09.2012 20:49:00 0
“Dükkan kapısı hak kapısıdır”

 YERLİKAYA’YI ZİYARET ETTİLER

Vali Yerlikaya ziyarette yaptığı konuşmada “Anadolu'daki varlığı bin yıla dayanan Türk Milletinin, köklü geleneklerinden biri olarak bugünlere kadar ulaşan ve çalışma hayatımızın düzenleyicisi olan Ahilik Teşkilatı, toplumu akıl, ahlak, bilim ve çalışma prensipleri üzerine oturtarak, sevgi, kardeşlik ve karşılıklı dayanışma kuralları içerisinde yoğurup, Türk milletine has bir kültür hazinesi haline gelmiştir” dedi.

 

HERKESE EŞİT DAVRANMALIDIR

Esnaf ve Sanatkârların, herkesin kendisiyle rahat iletişim kurabildiği kişiler olduğunu ifade eden Yerlikaya, “Esnafımız herkese eşit davranmalıdır. Dükkân kapısı hak kapısıdır. Esnaf eliyle, diliyle davranışıyla, yaşam şekli ve kazancıyla, model olan insandır. Bu sebeple de esnaf karakteri düzgün kişidir” dedi. Yerlikaya tüm esnaf ve sanatkarların Ahilik haftasını kutladı.

 

İL AHİLERİNE BAŞARILI BELGELERİ VERİLDİ

Ziyarette Ahilik Komitesi’nce 2012 yılında yapılan İl Ahisi değerlendirmesinde yılın ahileri seçilen Çorlu Kahvehaneciler Odası Başkanı Metin Bak, oto tamircisi Sefer Başkır ve berber Birol Arsu’ya Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya tarafından teşekkür belgeleri takdim edildi. Vali Yerlikaya, Ahilik Heyetiyle günün anısına Valilik Binası önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

Haber / Türker ÖZKAN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10