Akıl ve ahlak ile çalışıp bizi geçen bizdendir

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Ahilik Haftası dolayısıyla mesaj yayınladı. Ahilik teşkilatındaki esnafların, kendi dışındaki diğer insanların da sorun ve sıkıntılarını dert edindiklerini ve onlara y

Tekirdağ 17.09.2012 20:49:00 0
Akıl ve ahlak ile çalışıp bizi geçen bizdendir

 AKIL, AHLAK VE BİLİM PRENSİPLERİ ÜZERİNE

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, esnafın sadece kendi çıkarlarını değil, etrafındaki insanların da dertlerini, menfaatlerini gözetmesi gerektiği ifade etti. Ahilik teşkilatının, Anadolu'daki varlığı bin yıla dayanan Türk Milletinin, köklü geleneklerinden biri olarak bugünlere kadar ulaştığını ve çalışma hayatımızın düzenleyicisi olduğunu belirten Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, “Ahi Evran-ı Veli; bu teşkilatı akıl, ahlak, bilim ve çalışma prensipleri üzerine oturtarak, sevgi, kardeşlik ve karşılıklı dayanışma kuralları içerisinde yoğurdu. Ahi Evran-ı Veli'nin Türk esnaf ve sanatkârlarına miras bıraktığı ticaret ahlakı ve çalışma disiplininin günümüzde de yaşatılmasının hem ekonomik gelişmemiz açısından hem de demokrasimizin yerleşmesi ve sosyal barışın yaygınlaşması açısından büyük önem taşıdığına inanıyorum” diye konuştu.

 

TOPLUMA KARŞI SORUMLULUKLARI VAR

Ahi Evren manzumesini iyi anlamak gerektiğini ifade eden Vali Yerlikaya, “Esnaf insan sadece helal yolda geçimini sağlayan insan değildir. Aynı zamanda komşusunun, akrabalarının da kendi geçimlerini sağlaması onun dilediği, dert edindiği meseleler arasındadır” dedi. “Bu düşünceye gönül vermiş esnaflar, diğer esnafların iyi ve kötü günlerinde onlarla birlikte hareket eder, yanlarında olur” diyen Vali Yerlikaya, esnafların böylece içinde bulundukları topluma karşı bir sorumluluk üstlendiğini kaydetti.

 

Haber / Pınar KORKMAZ

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10