İşveren ve işsizlere “işbaşı”nda destek

İŞKUR, işsizlikle mücadelede yeni bir çalışma başlattı. “İşbaşı Eğitim Programları”nın kapsamı genişletildi. Yeni düzenlemeyle en az 2 çalışanı bulunan işyerleri de işbaÅ?

Tekirdağ 18.09.2012 19:58:00 0
İşveren ve işsizlere “işbaşı”nda destek

 İŞGÜCÜ PİYASASINA GİRİŞLERİ KOLAYLAŞACAK

İŞKUR Tekirdağ İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada İşsizlerin teorik eğitimden ziyade pratiğe dönük uygulamalarla meslek sahibi olmaları ve bu yolla mesleki tecrübe kazanmaları amacıyla İŞKUR tarafından işbaşı eğitim programları düzenlendiği belirtilerek “İşbaşı eğitim programları sayesinde hem işsizlerin işgücü piyasasına girişlerinin kolaylaştırılması ve mesleki tecrübe kazanmalarının sağlanması hem de işgücü piyasasının ara eleman ihtiyacının kaynağında karşılanması hedeflenmektedir. İşbaşı Eğitim Programları haftalık en fazla 45 saat, toplam ise 6 aya kadar düzenlenebilecektir. Program süresince katılımcılara; katıldığı her bir fiili gün için 25 TL kursiyer zaruri gideri ödenecektir. Bunun yanı sıra, Program süresince her bir katılımcı için iş kazası ve meslek hastalığı sigorta primi ile genel sağlık sigortası primi de İŞKUR tarafından karşılanacak” denildi.

 

ARANAN ŞARTLAR

Bu programlardan yararlanabilmek için; kişinin İŞKUR’a kayıtlı işsiz olması, öğrenci olmaması, 15 yaşını tamamlamış olması, işverenin birinci derecede yakını olmaması şartlarının arandığını belirten yetkililer “Ayrıca; katılımcıların, işbaşı eğitim programlarının başlamadan önceki 3 aylık dönemde işyerine ait prim ve hizmet belgelerinde kayıtlı sigortalılar dışında olması gerekmektedir. İşbaşı eğitim programlarından, en az 2 eleman istihdam eden işyerleri yararlanabilecektir. 2 - 10 işçi çalıştıran işyerlerinde 1 katılımcı işbaşı eğitim görebilecek. 10 + İstihdamlı işyerlerinde ise işçi sayısının 1/10 u (10’da biri) kadar katılımcı, işbaşı eğitim programından yararlanabilecektir. İşyerleri, katılımcıların işbaşı eğitimlerini mevcut çalışanları aracılığıyla işyerinde fiilen sağlamak zorunda olacak” açıklamasını yaptı.

 

Haber / Gökhan TEKER

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10