Atatürk büstüne çirkin saldırı

Malkara’ya bağlı Çınarlıdere Köyü meydanında bulunan Atatürk büstü, önceki gece kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından yerinden sökülüp, bir aydınlatma direğine iple bağlanarak

Malkara 18.09.2012 19:58:00 0
Atatürk büstüne çirkin saldırı

 YERİNDEN SÖKTÜLER

Çirkin olay, önceki gece Malkara’ya bağlı 450 nüfuslu Çınarlıdere Köyü'nde meydana geldi. Çınarlıdere'de köy konağı önünde bulunan ve mermer kaidesinde 'Ne Mutlu Türk'üm Diyene K. Atatürk' yazılı Atatürk büstü, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce kırılarak yerinden söküldü. Daha sonra da meydandaki yaklaşık 15 metre yüksekliğindeki aydınlatma direğinin ortasına iple bağlanarak sarkıtıldı.

 

TEKRAR YERİNE KONULDU

Köy konağında bulunan parkın işletmecisi 51 yaşındaki Hüseyin Sevdar sabah 06.30 sıralarında işyerine geldiğinde büstün direkte asılı olduğunu görünce durumu jandarma ekiplerine bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen ekipler, Atatürk büstünün ipini kesip indirerek tekrar yerine koydu.

 

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDULAR

Atatürk büstünün yerinde olmadığını görünce çok şaşırdığını ifade eden Hüseyin Sevdar “Köy konağının parkını işletiyorum, sabah işyerini açmak için geldiğimde konak önündeki Atatürk büstünün yerinde olmadığını gördüm. Büstün olduğu mermerlerinde kırıldığını fark ettim. Daha sonra da büstü 50 metre uzaklıktaki aydınlatma direğinde asılı olarak gördüm ve muhtar ile jandarma ekiplerine haber verdim. Köyümüzde böyle bir şeyin olması bizi çok üzdü” dedi. Köy muhtarı Teoman Kesebir de olayın ardından hemen Malkara Savcılığı'na suç duyusunda bulunduklarını ifade ederek “Köyümüzde böyle bir şey olması bizi çok üzdü. Ben olayı öğrendikten sonra savcılığa dilekçe ile suç duyusunda bulundum” dedi.

 

'SORUŞTURMA AÇTIK, ŞİKAYETÇİYİZ'

Malkara Kaymakamı Mahmut Halal da, konuyla ilgili inceleme başlattıklarını belirterek “Olay şu an savcılıkta. Biz de kaymakamlık dilekçemizi hazırladık, şikayetçi olacağız” dedi.

 

Haber / Cem BÜLBÜL

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10