“Şehit ve gazilerimiz büyük değerlerimizdir”

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri Gaziler Günü dolayısıyla Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilciliğini ziyaret etti.

Çerkezköy 19.09.2012 20:44:00 0
“Şehit ve gazilerimiz büyük değerlerimizdir”

 ŞEHİT VE GAZİLERİMİZ BÜYÜK DEĞERLERİMİZDİR

Cumhuriyet meydanında gerçekleşen kutlama törenine müteakip yapılan ziyarette kısa bir konuşma yapan AK Parti İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, “Ülkemizde gazilerimizin, şehitlerimizden sonra en büyük değerlerimiz olduğunu hepimiz biliyoruz. Şehitlerimiz ve gazilerimizin büyük fedakarlıklarıyla kazanılan ülkemizin değerlerine sahip çıkmak da bizlere düşüyor. Gazilik Unvanının tarihimize girdiği günden bugüne gelen Gaziler Gününün 91. yıldönümünü tebrik ediyorum” dedi.

 

ACI HABERLER DURDURULSUN

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, “Maalesef son günlerde her gün acı haberlerle üzülüyoruz. Bir an önce bu acı haberlerin durdurulmasını istiyoruz. Gerekirse bizler de terörle mücadeleye gideriz. Siyasilerimiz, hükümetimiz, devletimiz bu akan kanı durdurmalıdır” dedi.

 

MİLLET OLARAK ÜZÜLÜYORUZ

Yarlıgan’ın bu sözlerine karşılık konuşan AK Parti İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, “Bu işin içinde Suriye gibi birçok ülke de var. Bu sorun tamamen siyasi destekle çözülür. Millet olarak üzülüyoruz” dedi.

 

BÖLGE VEKİLLERİMİZE SESLENİYORUZ

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan ayrıca, gazilerin maaşlarının düşüklüğünden söz ederek, yöre milletvekillerinin bu konuyu meclis gündemine taşımalarını istedi. Yarlıgan, “Bölgemizin milletvekillerine buradan sesleniyorum. Sadece bizim bölgemiz için bunu istemiyoruz. Tüm ülke geneli için tüm gazilerimiz için bu konuyu gündeme getirmelerini istiyoruz” dedi. 

 

SADECE ONORE EDİLMEK İSTİYORUZ

Ayrıca dini bayramlarda gazilerin onore edilmesi anlamında kaymakamlık sosyal yardımlaşma vakfından verilen 200 – 250 TL’lik yardımların yapılmasını da isteyen Yarlıgan, “Bu konuyla ilgili Kaymakamımıza isteğimizi ilettik. Fakat kendisi böyle bir yardımın sistemde olmadığını ve yapılamayacağını söyledi” şeklinde konuştu. Yarlıgan, Çanakkale’de bulunan Pandorama’ya bir gezi düzenlenmesini istedi. AK Parti İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, gazilerin taleplerini dikkate alacağını belirterek, her iki konuyla ilgileneceğini söyledi. Ziyarete ilçe kadın kolları başkan vekili Atike Güngör, yönetim kurulu üyeleri Selda Yeşil, Nermin Özkaya, Mustafa Seçkin, Cihan Alözkan, Yusuf Farkın, Vahdet Akın, gençlik kolları başkanı Mehmet Can Danyeli de hazır bulundular.

 

Haber / Mustafa KOCABAŞCem BÜLBÜL

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10