Eğitiminde ciddi sıkıntılar var

AK Parti Çerkezköy İlçe Yönetimi, İlköğretim haftası dolayısıyla İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal’ı makamında ziyaret etti. Ziyaretin sürpriz ismi Milli Eğitim Bakanlığ

Çerkezköy 19.09.2012 20:44:00 0
Eğitiminde ciddi sıkıntılar var

 AK Parti İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ beraberindeki kadın kolları başkan vekili Atike Güngör, ilçe gençlik kolları başkanı Mehmet Can Danyeli, yönetim kurulu üyeleri Nermin Özkaya, Mustafa Seçkin, Yusuf Farkın, Vahdet Akın ve Cihan Alözkan ile birlikte Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal’ı ziyaret etti. Ziyarette Çerkezköy’ün eğitimdeki sorunları konuşuldu.

 

DERSLİK AÇIĞIMIZ VAR

İlçe genelinde eğitimde ciddi sıkıntıların olduğunu ifade eden ilçe başkanı Alaettin Demirbağ, “Eğitimde sıkıntılarımız var. Bu konuda özellikle derslik açığımız ön planda. Karaağaç beldemizdeki lisenin yapımı için Ekim ayında Ankara’ya gideceğim. Eğitimdeki sorun ve sıkıntıların aşılması için önemli adımların atılması için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

 

İL ÖZEL İDARE HAREKETE GEÇİRİLMELİ

Bazı incelemelerde bulunmak üzere Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne gelen ve ziyarette sürpriz isim olarak ön plana çıkan Bakanlık müfettişi Muharrem Uzun ise, bölgede yaptığı araştırmalar ve çalışmalar neticesinde Çerkezköy’deki sıkıntıları yakından takip ettiğini söyledi. Müfettiş Uzun, “Derslik açığı konusunda İl Özel İdare’nin harekete geçirilmesi gerekiyor. Bu konuda somut adımların atılması lazım. Bizler denetim görevlileri olarak tuttuğumuz raporları gerekli mercilere ulaştırıyoruz. Çerkezköy’de iş adamlarımıza ve sanayicimize, hayırsever vatandaşlarımıza derslik açığının giderilmesi noktasında büyük görevler düşüyor” diye konuştu. 

 

HAYIRSEVERLER 314 DERSLİK YAPTIRDI

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal da yaptığı kısa açıklamasında, ilçe genelinde son iki yılda 318 dersliğin hayırsever vatandaşlar tarafından, 314 dersliğin ise devlet tarafından yaptırıldığını belirterek, bu yöndeki desteklerin arttırılması durumunda derslik açığının kısa sürede azaltılma imkanına sahip olunacağını söyledi.

 

Haber / Mustafa KOCABAŞCem BÜLBÜL

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10