Hallaçlı köyünde tarihi tören

İstanbul Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde bulunan 1251 nüfuslu Çatalca – Hallaçlı Köyünde dün tarihi bir gün yaşandı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İçişleri Eski B

Çerkezköy 19.09.2012 20:44:00 0
Hallaçlı köyünde tarihi tören

 Köy halkı, eski bakanın katılımına büyük sevgi gösterisiyle karşılık verirken, törene İstanbul 3. Bölge Milletvekilleri Tülay Kaynarca ve Gülay Dalyan, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran, Tekirdağ İl Müftüsü Mahmut Gürlen, Çatalca Kaymakamı Nevzat Taşdan ve Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara da katıldı. .

 

AKSU, TERÖR HAİNLERİNİ LANETLEDİ

Cami temel atma töreninde konuşan eski bakan ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, “Hayırlı bir iş için Hallaçlı Köyü’nde bulunmaktan dolayı son derece mutluyum. Maalesef bu hayırlı işlerin yanında bizleri üzen olaylar da yaşıyoruz. Evlatlarımızı kaybetmemin büyük üzüntüsü içindeyiz. Bu yüzden hainleri, canileri, katilleri nefretle kınıyorum. Katiller bir gün elbette hak ettikleri cezayı alacaklardır. Yeni eğitim yılının da ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Gaziler Gününü kutluyor ve bu güzel vatanı bizlere bırakan ve emanet eden tüm şehit ve gazilerimizi buradan bir kez daha minnet ve şükranla anıyorum” dedi.

 

CAMİLERİMİZDEN CEMAAT, MİNARELERDEN EZAN EKSİLMESİN

Camilerin sadece ibadet yerleri olmadığını belirten Milletvekili Abdülkadir Aksu, “Camilerimizde İslam öğretilir. Ecdatlarımız yıllar önce tarihte birçok konuları camilerde konuşmaya, görüşmeye gelirlerdi. Hallaçlı Köyümüze böylesine kutsal bir mekanın kazandırılmasında emeği geçen herkese, teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun. İnşallah en kısa sürede yapımı tamamlanır ve açılışını da birlikte yaparız. Rabbimizin bizlere emanet bıraktığı camilerimizde cemaatler, minarelerde ezanlarımız eksik olmasın” şeklinde konuştu.

 

YARDIMLARLA CAMİMİZİ YAPACAĞIZ

İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran, Tekirdağ İl Müftüsü Mahmut Gürlen, Çatalca Kaymakamı Nevzat Taştan ve Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’nın da kısa konuşmalar yaptığı temel atma töreninde konuşan Köy Muhtarı Nuri Sezer, yeni caminin yapımında beklenmedik yardımlar ve destekler aldıklarını söyledi. Caminin nasıl yapılacağı endişesi içinde olduğunu ve bu endişelerin geceleri rüyalarına girdiğini de belirten Köy Muhtarı Sezer, “Bu heyecan ve endişemi yapılan ve yapılacak yardımlarla aşacağız. Köyümüze gelerek törenimize katılan herkese teşekkür ediyorum. Köyümüz sakinlerinden 2 yıl önce vefat eden merhum Murat Kulaksızoğlu’nun eşi 66 yaşındaki Nazmiye Kulaksızoğlu ve oğlu Hüseyin Kulaksızoğlu da camimizin Şadırvan, Gasılhane ve Tuvaletlerini yapacağını söylediler. Bu da sevindirici bir gelişme oldu. Camimiz şimdiden hayırlı olsun” dedi.

 

NAMAZ ALANI 700 METRE KARE

70 metrekarelik eski caminin yıkılarak yerine yapılacak yeni Hallaçlı Köyü Merkez Camisi, bodrum, zemin ve Mahri (Kadınların namaz kılacağı yer) katları olmak üzere 3 kattan oluşacak. 380 metrekare alan içinde yapılacak olan camide 700 metrekare alanda namaz kılınacak.

 

NAKDİ PARA İLE KISA SÜREDE BİTECEK

Yaklaşık olarak 2 milyon TL’ye mal olacağı belirtilen Hallaçlı Köyü Merkez Camisinin inşaatının nakdi yardımlarla kısa sürede tamamlanması hedefleniyor. Projesi Silivri Eski Belediye Başkanı Hüseyin Turan ve kardeşi Hasan Turan tarafından çizilen caminin inşaatı yine köy sakinlerinden inşaat ustası Behçet Argın ve ekibi tarafından yapılacak. Hallaçlı Köyü Merkez Camisinin temel atma törenine milletvekilleri, il müftüleri, kaymakam ve belediye başkanının yanı sıra Çatalca AK Parti İlçe Başkanı Selim Gülbilmez, Çatalca Muhtarlar Derneği Başkanı Ayhan tütün, Çatalca Ziraat Odası Başkanı Ömer Engin, çok sayıda protokol mensubu, basın mensubu ve köy halkı katıldı.

 

Haber / Mustafa KOCABAŞCem BÜLBÜL

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10