ÇTSO’daki beyler hanım ağaya dokunamıyor

Pazartesi günü meclis toplantısında yaşanan tartışma ve kavga olaylarının ardından Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu dün saat 10.00’da olağanüstü toplandı. Dursun Ali Tever baÅ?

Çerkezköy 19.09.2012 20:44:00 0
ÇTSO’daki beyler hanım ağaya dokunamıyor

 YÖNETİM KURULU OLAĞANÜSTÜ TOPLANDI

Basına kapalı gerçekleştirilen toplantıda, pazartesi günü meclis toplantısında yaşanan kavga olayının da gündeme geldiği belirtildi. Kavga olayına karışan oda personeli ve aynı zamanda genel Sekreter Selma Uğurlu’nun yeğeni olan Burak Cebeci’nin işine son verilirken, oy çokluğu ile alınan karara Ertan Selvili red oyu kullandı.

 

GENEL SEKRETER DEVAM

Toplantıda Genel Sekreter Selma Uğurlu’nun işten çıkartılması konusunun da gündeme geldiği ve Rahmi Yılmaz, Gürkan Kesim, Salih Yılmaz ve Kadir Uz’un Genel Sekreter Selma Uğurlu’nun işine son verilmesini önerdiği, bu önerinin 5’e 4 oy çokluğu ile reddedildiği öğrenildi.

 

HER ŞEY YOLUNA GİRECEK

Gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından Rahmi Yılmaz, Salih Yılmaz, Kadir Uz ve Gürkan Kesim toplantıdan ayrılırken; Mustafa Yardımcı, Dursun Ali Tever ve diğer 4 yönetim kurulu üyesi kendi aralarında basına kapalı toplantı yaptı. Yaklaşık 45 dakika süren toplantının ardından kısa bir açıklama yapan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Yardımcı “Bir şey yok. Her şey yoluna girecek” dedi

 

AÇIKLAMA YAPTI

Toplantının ardından TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Yardımcı odadan ayrılırken, Dursun Tever de Mustafa Asbaş, Tahsin Kırmızıgül ve İsmet Bilecen ile birlikte açıklama yaparak yaşanan olayları değerlendirdi. 

 

BURAK CEBECİ’NİN İŞİNE SON VERİLDİ

Toplantıda 2 gündem maddesi görüştüklerini ifade eden Tever “Mali müşavir ile ilgili fiyat teklifi aldık ve Pazartesi günü yaşanan olayla ilgili de Burak Cebeci ve Genel Sekreter Selma Uğurlu’nun savunmalarını istedik” diye konuştu. Burak Cebeci’nin iş akdinin feshedildiğini belirten Tever “Bizim konumuzun dışında istenmeyen bir olay oldu. 2 personelin savunmasını aldık. Meclisten bazı arkadaşlarımız istifa etti. Ama odada süreç devam edecek. Boşalan yerlere yedeklerden yeni üyeler gelecek” dedi.

 

ESKİLERİ BİZE İHALE EDİYORLAR

Seçilmiş bir üyeye yapılan bu saldırıyı tasvip etmediklerini ifade eden Tever “Yapılan yanlış. Selma Uğurlu’nun da savunmasını alınca konuyu yeniden değerlendireceğiz” dedi. Hep tarafsız kaldıklarını ifade eden Tever “Bakanlığın talimatlarını yapmak zorundayız. Faaliyet belgeleri ile ilgili üyelere yazı gönderdik. Eski yönetimden bizim dönemimize kadar olan olaylara bizi karıştırıyorlar. Ama raporlarda bizim dönemimizle ilgili sadece birkaç tane usul hatası var. Eskileri de bize ihale ediyorlar. Biz düzgün bir şekilde burayı yürütmek için çalışıyoruz. Ama bazı arkadaşlar parazitlik yaptı” ifadesini kullandı.

 

GEMİ SU ALDI

Geminin su aldığını söyleyen Tever “Ama biz bu gemiyi suda yüzdüreceğiz. Oluşturacağımız raporları bakanlığa teslim edeceğiz” diye konuştu. Yönetim olarak yaşanan bu olayda suçlarının olmadığını söyleyen Tever, istifa etmeyi de düşünmediklerini belirtti.

 

PARALARI KİMSE CEBİNE ATMADI

Bazı yönetim kurulu ve meclis üyelerinin, daha önce üyelerden alınan fazla paraların geri ödenmesini istediğini belirten Tever “Neden geri ödeyelim. Bu paraları kimse cebine atmadı. Toplanan paralarda ÇTSO’ya güzel bir bina yapıldı ve Çerkezköy’e bir okul kazandırıldı. Meydana çıkıp insanları suçlamak da doğru değil. Bakanlık müfettişlerinin raporların zimmete para geçirme gibi bir durum yok” dedi.

 

HER ŞEYE RED VEREBİLİRLER

Meclis Başkanı İsmail Akın, Meclis Başkan Yardımcısı Süleyman Kozuva, meclis üyeleri Ahmet Türker ve Ahmet Çetin’in istifalarını da değerlendiren ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Ali Tever, “Bizim yönetim olarak yaşanan olaylarda bir suçumuz yok. Bazı arkadaşlar gelire red veriyor, gidere evet diyor, mizana evet veriyor. Zaten gelir gider reddedilirse mizan tutmaz. Ağustos ayı toplantısında da gidere red verdiler. Her şeye red verebilirler. Kalemlerimizde paramız olduğu sürece harcama yaparız. Fuzuli harcamalar da yapmıyoruz. Bu sayede odamızın kasasında 1.5 milyon TL’ye yakın para birikti” diye konuştu. 

 

KAVGA ETMEYE GELMEDİK

İstifa etmeyi düşünmediğini belirten Tever “Seçimlere yaklaşık 5-6 ay gibi bir süre var. Odayı seçimlere götüreceğiz” dedi. Çerkezköy’ün menfaatlerini ön planda tutan bir düşünce tarzlarının olduğunu ifade eden Tever “Çerkezköy’e OSB geldi. OSB gelmese burası halen fakir bir Çerkezköy olacaktı. Çerkezköy güzel, yaşanabilir bir yer oldu. Veliköy ve Karaağaç Islah OSB’lerle birlikte buraya sanayici akını da olacak. Sanayi kuruluşları 800’ün üzerine çıkacak. Bunda ticaret erbabı kazanacak. Amacımız Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nı kalkındırmak. Yoksa biz buraya kavga etmeye gelmedik” dedi.

 

HEPSİNİ KUCAĞIMIZDA BULDUK

En kısa zamanda bir mali müşavir ile sözleşme yapacaklarını ve üyelerden fazla alınan paralar konusunu sonuçlandıracaklarını ifade eden Tever “Selma Uğurlu’nun maaşı ile ilgili hesaplamalar da yapılacak. Bizim dönemimizde maaşında sadece yüzde 12 iyileştirme yapıldı. Diğerleri bizden önceydi. Biz hepsini kucağımızda bulduk. Biz bunları aydınlatmak için çalışıyoruz” diye konuştu.

 

VERDİKLERİ SADAKA NİYETİNE GEÇSİN

Sanayicilere ve ticaret erbabına da seslenen Tever “Fazla alınan paraları zamanında verilmiş bir para diye düşünsünler. Biz listeleri askıya çıkaracağız. Ama hiç bakmasınlar. Verdikleri sadaka niyetine geçsin” dedi. Yaşanan olayın ardından yapılan bazı yorumlara üzüldüğünü söyleyen Tever “Yorum yapan arkadaşlar gelsinler, bir gün belirleyelim. Merak ettiklerini sorsunlar. Ben de basın karşısında cevap vereyim” dedi.

 

HEDEF GENEL SEKRETERDİ

Yönetim Kurulu üyesi Tahsin Kırmızıgül de pazartesi günü yaşanan kavga olayının hedefinin Genel Sekreter Selma Uğurlu olduğunu öne sürerek “Yönetimden yeminli mali müşavir ile ilgili kararımızı aldık. Eksik aidatlar ve genel sekreterin maaşıyla ilgili inceleme yapılacak” açıklamasını yaptı.

 

SU ALAN GEMİYİ TERK ETMEM

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmet Bilecen de yaşanan olayları tasvip etmediğini belirterek kamuoyundan özür diledi. 25 yıldır ticaretle uğraştığını söyleyen Bilecen “Biz buraya şan şöhret için gelmedik. İstifa etmeyi kesinlikle düşünmüyorum. Üyelerimiz bana bu görevi vermiş. Su alan gemiyi terk etmek benim hayat anlayışıma yakışmıyor. Biz bu gemiyi suda yüzdüreceğiz. Biz yönetim kurulunda görevimizi yapıyoruz, işimizi yapmaya çalışıyoruz” dedi. Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Asbaş da Rahmi Yılmaz’ın meclisi zor durumda bıraktığını öne sürdü.

 

BİR İSTİFA DAHA

Dün Meclis Başkanı İsmail Akın, meclis başkan yardımcısı Süleyman Kozuva ve meclis üyeleri Ahmet Türker ile Ahmet Çetin’in istifa ettiği Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nda bugün gazetemiz bakıya girdiği saatlerde Sebahattin Hasanoğlu da meclis üyeliği görevinden istifa etti.

 

BUGÜN İSTİFA ETMELERİ BEKLENİYOR

ÇTSO’ta istifaların devam edip etmeyeceği kamuoyunda merak konusu olurken, Mesut Görgün ve Dengiz Serin’in de bugün istifa etmeleri bekleniyor.




 

Haber / Gülveren VATANSEVERAhmet KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10