Rüyadan erken uyandık

Tarihinde ilk defa Türkiye Kupası’na katılma şansı yakalayan Bölgesel Amatör Lig temsilcilerimizden Çerkezköyspor, bu şansı kendi sahasında karşı karşıya geldiği İstanbul temsilcisi Sancaktepe Bel

20.09.2012 17:18:00 0
Rüyadan erken uyandık

 Çerkezköy Haber - Mustafa Uğraş Stadı’nda dün saat 15.00’da başlayan karşılaşma Çerkezköyspor’un 1-0’lık mağlubiyeti ile sona erdi.

 

MAÇA KONUK EKİP BAŞLADI
Çerkezköyspor ile Sancaktepe Belediyespor arasında dün saat 15.00’da Mustafa Uğraş Stadı’nda oynanan karşılaşmayı İlker Güneş, Yunus Taşkın ve Selahattin Vulaş hakem üçlüsü yönetti. Çerkezköyspor karşılaşmaya 1- Muzaffer, 2- Oğuz, 3- Gökhan, 4- Hakan, 5- Atalay, 6- Bekir, 7- Mesut, 8- Aykut, 9- Emrah Pazar, 10- Fırat, 11- Emrah Çilingir on biri ile ile başlarken, konuk ekip Sancaktepe Belediyespor ise 16- Gökhan, 3- Uğur, 5- Hakan, 7- Seyithan, 8- Cemal, 17- Tuncay, 24- Yaşar, 44- Yusuf, 61- Ahmet, 67- Canberk ve 99- Alp Ertunga on biri ile mücadele etti. 
   
5 DAKİKADA 2 POZİSYON
Karşılaşmanın başlama vuruşunu İstanbul temsilcisi Sancaktepe Belediyespor yaparken, maça hızlı başlayan taraf ise ev sahibi Çerkezköyspor oldu. Temsilcimiz ilk 5 dakika içinde 2 net pozisyona girdi. Karşılaşmanın 4. dakikasında sağ kanattan topla birlikte ilerleyen Emrah Çilingir, topu Emrah Pazar ile buluşturdu. Müsait pozisyonda kaleci ile karşı karşıya kalan Emrah topu auta yolladı. Hemen ardından maçın 5. dakikasında ise kazanılan serbest vuruşta düzgün bir vuruş yapan Bekir’in şutunu kaleci  Gökhan son anda kornere çeldi.
 
SANCAKTEPE KONTRALARLA GOL ARADI
Karşılaşmada oyunun hâkimiyetini elinde tutan temsilcimiz dakikalar 18’i gösterdiğinde bir serbest vuruş daha kazandı. Bekir’in kullandığı frikikte kaleciden seken topu takip eden Mesut topu dışarı yolladı. Konuk ekibin kontra ataklarla kalemize gelmeye çalıştığı karşılaşmanın 21. dakikasında topu ceza sahasından uzaklaştırmaya çalışan Oğuz kısa süreli bir sakatlık geçirdi. Bu pozisyondan hemen 1 dakika sonra Oğuz’la kontra atağa çıkan Çerkezköyspor, rakip ceza sahası önünde topla fazla oynayınca rakip savunma yerini aldı. Fırat’ın sert şutu farklı bir şekilde auta gitti.
 
POZİSYONLARI DEĞERLENDİREMEDİK
Karşılaşmada bir türlü aradığı golü bulamayan temsilcimiz, maçın 31. dakikasında Bekir’le bir gol daha kaçırdı. Sağ kanattan hızla ilerleyen Emrah Çilingir, ceza yayı önünde Bekir’i gördü. Bekir’in uzaktan sert şutu az farkla auta çıktı. Karşılaşmanın 35. dakikasında Fırat’ın rakip ceza sahası içine yaptığı ortayı rakip defans oyuncuları uzaklaştırmaya çalıştı. Bu sırada topu önünde bulan Mesut’un sert şutu kaleci Gökhan’ın üzerine gitti ve Çerkezköyspor bir pozisyondan daha eli boş döndü.

BİR GELDİLER PİR GELDİLER
Çerkezköyspor maçın başından beri üstünlük sağladığı rakibi karşısında pozisyonları cömertçe harcarken karşılaşmanın 40. dakikasında korner kazanan Sancaktepe Belediyespor karşılaşmada 1-0 öne geçti. Canberk’in kullandığı köşe vuruşunda topa iyi yükselen Alp Ertunga yaptığı kafa vuruşu ile takımını öne geçirdi. Gelen şok golün ardından temsilcimiz kısa süreli oyun disiplininden koptu. İlk devre tamamlanmadan beraberlik için yüklenen temsilcimiz Çerkezköyspor istediğini bir türlü elde edemedi. Karşılaşmanın ilk yarısında başka gol sesi çıkmadı ve ilk 45 dakika 1-0 Sancaktepe Belediyespor’un üstünlüğü ile sona erdi.
 
İLK OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİ TEMSİLCİMİZDEN GELDİ
Temsilcimiz Çerkezköyspor karşılaşmanın ikinci devresine de aynı kadro ile başladı. Maçın 50. dakikasında Emrah Pazar ile Mesut’un hazırladığı pozisyonda meşin yuvalar Emrah Çilingir’in önünde kaldı. Çilingir’in sağ çaprazdan vurduğu sert şutu kaleci güçlükle çıkardı. Karşılaşmanın 53. dakikasında temsilcimiz oyuncu değişikliğine gitti. 10 numara ile Fırat oyundan çıkarken, oyuna Beşiktaş A2 Takımından transfer edilen Gökhan Şensoy dahil oldu. Temsilcimiz ilk yarıda olduğu gibi ikinci yarıda da üstünlüğü sağladı. Karşılaşmanın 57. dakikasında Oğuz’un sağ kanattan yaptığı ortayı iyi kontrol eden Emrah Pazar’ın şutu defanstan döndü.

KARŞILAŞMA 1-0 SONA ERDİ
Mücadelenin 73. dakikasında oyuna sonradan dahil olan Gökhan Şensoy sakatlanarak yerini 16 numaralı Mesut’a bıraktı. Karşılaşmanın 77. dakikasında rakibini arkadan çeken Aykut, karşılaşmanın ilk sarı kartını gördü. Bu pozisyondan 3 dakika sonra yan hakeme itirazlarda bulunan Emrah Çilingir’de karşılaşmanın orta hakemi tarafından sarı kartla cezalandırıldı. Temsilcimiz son oyuncu değişikliğini de Bekir’i çıkarıp, Fuat’ı oyuna alarak gerçekleştirdi. Fuat oyuna girer girmez yakaladığı pozisyondaki kafa vuruşu az farkla auta çıktı. Taraftarının müthiş desteği ile ataklarını sıklaştıran temsilcimiz istediği beraberlik golünü bir türlü bulamadı. Kalan dakikalarda Çerkezköyspor’un geliştirdiği ataklardan gol sesi çıkmayınca temsilcimiz tarihinde ilk kez katıldığı Türkiye Kupası’na erken havlu attı.
 
TARAFTAR İSYAN ETTİ
Maçın başından sonuna kadar takımını destekleyen Çerkezköyspor taraftarı, karşılaşmanın faturasını teknik direktör Hüsamettin Balcı’ya kesti. Karşılaşmada bir türlü istenileni veremeyen Emrah Pazar’a 90 dakika boyunca tahammül eden Balcı’nın Çerkezköyspor’un genç yeteneği Şafak’ı yedek soyundurmasına ve 90 dakika boyunca şans vermemesine büyük tepki veren taraftarlar teknik direktör Hüsamettin Balcı’ya ateş püskürdü.  
 
Haber / Ahmet KARDEŞ

0282 726 91 91
0282 747 65 10