Tercih ve kayıtlarda son gün

Çerkezköy’de ilçe genelinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime hızlı bir şekilde başlanırken, lise ve dengi okulların bazılarında, eğitime aralıklarla başlandığı belirtildi.

Çerkezköy 20.09.2012 18:42:00 0
Tercih ve kayıtlarda son gün

 TERCİH EDİLEN DERSLER

Liselerde seçmeli derslerin tercih süreleri bugün sona erecek. Türkiye genelinde 18 seçmeli dersin bulunduğu yeni sistemli yeni eğitim yılında velilerin seçmeli derslerde çocuklarına en çok, Temel Dini Bilgiler, Girişimcilik, Sosyal Etkinlik, Kur-an’ı Kerim, Hz. Muhammed’in Hayatı, Sanat ve Tarih, Demokrasi ve İnsan Hakları, Proje ve İşletme gibi dersleri tercih ettirdikleri belirtildi. 

 

ÖĞRENCİ SAYISINDAKİ ARTIŞ ETKİLİYOR

Liselerde 9’uncu sınıflar öğrenci sayılarındaki artış nedeniyle ders kitaplarında yetersizlik sorunu yaşanıyor. Bu nedenle öğrenci nakil kayıtlarının devam ettiği ve kayıtlarda geçen yıla oranla artış olduğu belirtiliyor. Bunun en somut örneği Halit Narin Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde yaşanıyor. Lise 9’uncu sınıflarda yeni eğitim yılında 630 öğrencinin kayıt olduğu ve bu sayının artabileceği belirtildi.

 

EN AZ 10 ÖĞRENCİ

Yeni eğitim sisteminde tercih edilen bir ders için en az 10 öğrencinin eğitim alması gerekiyor. Belirtilen rakamın altında öğrenci sayısına o ders eğitimi verilemeyecek.   

 

DERS KİTAP SAYILARI BİLDİRİLDİ

Bazı yardımcı kitapların eksik olduğu okullarda, özellikle seçmeli derslerin kitaplarında eksiklik yaşanıyor. Ayrıca yine bazı liselerde Almanca-İngilizce ve Geometri ders kitaplarında yetersizlik olduğu, ihtiyaç duyulan ders kitaplarının bildirildiği ve önümüzdeki hafta içerisinde geleceği belirtildi.

 

NAKİL KAYITLARINDA SON GÜN

Diğer taraftan nakil yaptıran öğrencilerin kayıt işlemlerine de başlandığı öğrenildi. Daha önce de başvuru yaparak, formlarını dolduran nakil öğrencilerin kayıt işlemleri bugün sona erecek.

 

YETKİLİLERDEN AÇIKLAMA

Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri de tercih yapılan derslerin yardımcı kitaplarında eksikliğin bulunduğunu, bu eksikliklerin önümüzdeki hafta içerisinde tamamen giderileceğini belirtti. Yetkililer ayrıca okullarda eğitime hızlı bir şekilde başlandığını, yeni sistemle birlikte bazı aksamaların olduğunu bu aksaklıkların kısa sürede giderileceğini ifade etti.

 

Haber / Mustafa KOCABAŞ

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10