Bir hayat da siz kurtarın

Türk Kızılayı’na bağlı gezici kan bağışı tırı, dün Çerkezköy'e gelerek, Belediye hizmet binası önünde kan vermek isteyen vatandaşlardan kan aldı. Tekirdağ bölgesinde Çerkezköy v

Çerkezköy 21.09.2012 20:07:00 0
Bir hayat da siz kurtarın

 Çerkezköy Haber- Kızılay’a ait gezici kan bağışı tırı, dün saat 11.00-19.00 saatleri arasında Çerkezköy’e gelerek, Belediye hizmet binası önünde kan bağışlarını kabul etti.

 

HER CUMA ÇERKEZKÖY’DE

Çerkezköy Belediyesi hizmet binası önünde artık her Cuma günü, saat 11.00 ile 19.00 saatleri arasında kan bağışlarını kabul edeceklerini belirten Dr Ahmet Öztürk, “3 hemşerimiz ve bir personelimiz ile imkanlarımız el verdiği sürece her Cuma günü Belediye önünde kan bağışı yapmak isteyen vatandaşlardan kan alacağız. Havaların kötüleşmesi durumunda ise çalışma saatlerimizde oynamalar yapacağız” dedi.

 

ÇERKEZKÖY VE ÇORLU BAŞA BAŞ

Çerkezköy ve Çorlu’nun kan bağışında başa baş gittiğini ifade eden Dr Öztürk, “Tekirdağ bölgesinde en çok kan toplanan ilçeler Çerkezköy ve Çorlu. Vatandaşların kan bağışına karşı duyarlı olmaları bizi çok mutlu ediyor. Yapılan bağışlarla vatandaşlar, karşılık beklemeden tanımadıkları birçok insanın hayatını kurtarıyorlar. Personelim ve tüm hastalar adına kan bağışında bulunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

KAN BULMA ÇİLESİ SON BULACAK

Kan vermenin sağlık açısından çok önemli faydalar sağladığını, düzenli kan veren kişilerde kalp krizi geçirme riskinin azaldığını ve kan hücrelerinin yenilendiğini belirten Dr. Öztürk, “Kan vermek isteyen vatandaşlarımız ‘kanver.org’ sitesindeki ‘Kan Bağış Noktaları’ butonundan yaşadıkları şehri seçerek kendilerine en yakın kan bağış noktasını öğrenebilirler. Herkesin birbirine ihtiyacı var. Bu bağışlar ile hasta yakınlarının kan bulma çilesi sona erecek. Hem kendi sağlığımız için hem de hayat kurtarmak için herkesi kan bağışı yapmaya çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Pınar KORKMAZ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10