6 dilde Barış Anıtı

Edirne Belediyesi, Birleşmiş Milletler Barış Elçisi olan 29 yaşındaki Japon Yuji Miyata'nın talebi üzerine Edirne'deki Barış Parkı'na Atatürk'ün 'Yurtta Sulh, Cihanda Sulh' sözünün 6 dilde yazılı ol

Bölgede Gündem 23.09.2012 17:16:00 0
6 dilde Barış Anıtı

 Çerkezköy Haber - Dünya barışına katkıda bulunmak isteyen Japon Yuji Miyata, 2007 yılında Japonya'dan yürüyerek yola çıktı ve Çin, Kore, Tayvan, Vietnam, Kamboçya, Tayland, Suriye ve Türkiye'yi gezdi. Ardından da Avrupa güzergahını kullanarak Londra olimpiyatlarına gitti. Yürüyüşü sırasında Edirne'de konaklayan Yuji Miyata, 2 hafta önce tekrar Edirne'ye geldi ve ziyaret ettiği Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu'na çok etkilendiği Atatürk'ün 'Yurtta Sulh, Cihanda Sulh' sözünü bir barış anıtında 6 farklı yazarak, bir anıt dikmek istediğini ifade etti.

 

AÇILIŞ TÖRENİ DÜZENLENDİ

Edirne Belediyesi Miyata'nın talebi üzerine, Mustafa Kemal Atatürk'ün Türkçe, Fransızca, Japonca, İngilizce, İspanyolca ve Arapça 'Yurtta Sulh, Cihanda Sulh' sözlerinin yazılı olduğu kaidenin üzerine dünya ve ağzında zeytin dalı taşıyan beyaz bir güvercin figürleri yaptırdı. Şükrüpaşa Mahallesi'ndeki Barış Parkı'na konulan anıtın açılışı için düzenlenen programa Edirne Vali Yardımcısı Abdullah Aslaner, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan ile öğrenciler katıldı.

 

3 BİN 50 AĞAÇ DİKTİ

Geçen yıl yürüyüşü sırasında anıtın dikildiği parka ağaç fidanları ektiğini belirten Yuji Miyata, “Barış anıtına en uygun ülkeyi Türkiye'ye olarak seçtim. Çin'den 5 yıl önce Birleşmiş Milletler barış elçisi olarak, başlattığım yürüyüşümü Temmuz ayında Londra'da sonlandırdım. Yürüyüş sırasında 12 bin 500 kilometre yol kat edip, yol boyunca 3 bin 50 ağaç diktim. Bir adım çok kısa bir mesafe gibi görülebilir. Ama adımlar büyük bir eyleme dönüşebilir. Şu anda yaşanan en büyük ve en ciddi sorunun Suriye olduğunu düşünüyorum. Bu zor günlerinde Türkiye, Suriye'ye elinden geldiğince yardım çabalarında bulundu. Türkiye aynı zamanda Avrupa, Asya ve Afrika'nın merkezinde ve Edirne'de Türkiye içindeki konumu itibariyle Avrupa'ya açılan bir kapı olduğu için burayı seçtim. Aklıma İsviçre ve Sırbistan, Hırvatistan vardı ancak Edirne'yi seçtim. Kendi tasarladığım barış anıtını, Edirne Belediyesi katkılarıyla Barış Parkı'na Dünya Barış Günü'nde diktik. Bu anıtı özellikle kalpleri çok saf ve temiz olan çocuklara armağan ediyorum” dedi.

 

BARIŞ HEMEN ŞİMDİ

Edirne Belediyesi Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu ise Yuji Miyata'yı Edirne'de görmekten mutlu olduklarını belirtti. Her zaman için dünyada barışın ve yurdumuzda barışın savunulması gerektiğini ifade eden Tanrıkulu “Savaşın bitmek tükenmek bilmediği Ortadoğu coğrafyasında, barış hemen şimdi demeliyiz” diye konuştu.

 

Haber / Gökhan TEKER


0282 726 91 91
0282 747 65 10