İtfaiyecilik eğitimini dereceyle tamamladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) işbirliği ile gerçekleştirilen temel itfaiyecilik eğitimlerinin 23’üncüsü düzenlenen programla tamamlandı. 7 il, 222 ilçe ve 6 ülked

Çerkezköy 24.09.2012 19:46:00 0
İtfaiyecilik eğitimini dereceyle tamamladı

 Çerkezköy Haber - Türkiye Belediyeler Birliği’nin (TBB) “Belediye Akademisi” kapsamında, her ay düzenli olarak yapılan itfaiye personeline yönelik uygulama ağırlıklı eğitim programına katılan Kapaklı Belediyesi İtfaiye Eri Selçuk Çağlı dereceye girerek ödüllendirildi.

 

GERÇEK YANGIN EĞİTİMİ

Eğitimlerin Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eğitim Merkezi'nin (KOBİTEM) Uluslararası Fuar Merkezi'ndeki uygulama platformunda gerçekleştirildiğini kaydeden Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı Adem Sekmen, “Gruba, İtfaiye Daire Başkanlığı'nın uzman personeli tarafından tam teçhizatla, yüksek ısı yayan alevler içinde eğitim verildi. Ekip, flashover simülatörü ve duman simülatöründe yangınla mücadele edildi. Flashover konteynerinde oluşturulan yüksek ve yarım yanma özelliği gösteren yoğun dumanın, oksijenin kontrollü bir şekilde verilmesiyle ani parlama ile tutuşturulması sağlandı. İtfaiyeciler, konteynerde oluşturulan 750 derece ısıda gerçek bir yangın ortamını gördü. Duman simülatörüne giren ekip, parfin sıvısı yakılarak elde edilen suni duman içinde eğitime katıldı. Görüş açısının sıfıra indirildiği simülatörde müdahale ekibine kapalı ve yoğun duman barındıran ortamlarda ilerleme teknikleri gösterildi. Dumanlı simülatörde yaralı arama kurtarma çalışmaları ile dar alanda çalışma yöntemleri öğretildi” dedi.

 

BAŞKAN YARDIMCISI PLAKET VERDİ

İtfaiye eğitiminde göstermiş olduğu başarıdan dolayı itfaiye eri Selçuk Çağlı’ya Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı Adem Sekmen tarafından bir plaket takdim edildi. Plaket törenin de kısa bir konuşma yapan Adem Sekmen “Öncelikle seni canı gönülden kutluyorum. Bizleri onurlandırdın. Gelişen ve büyüyen Kapaklımızda sizin gibi başarılı personellerin olması beldemiz adına büyük bir kazançtır. Başarılarının devamını dilerim” dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10