Kurallara de riayet ediyorlar

Belediye Meclis üyeleri ile birlikte 4 gün boyunca İspanya’nın Barselona ve Madrid şehirlerinde incelemelerde bulunan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, “İspanyollar bizden daha ahlaklı, bizden daha dürüs

Çerkezköy 24.09.2012 19:46:00 0
Kurallara de riayet ediyorlar

 Çerkezköy Haber- Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, 17–21 Eylül tarihleri arasında 12 Meclis Üyesi ile birlikte katıldığı İspanya gezisine dair izlenimlerini Çerkezköy Haber Gazetesi ile paylaştı.

 

ŞEHRİN PLANLAMASI 110 YIL ÖNCE YAPILMIŞ

İspanya gezisine Barselona şehrinden başladıklarını söyleyen Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, “Barselona’da 2 gün kaldık. Burada tarihi yerleri gezdik. Gözlemlediğimiz kadarıyla Barselona, gerek modern kentleşme anlamında gerekse planlama anlamında örnek alınması gereken bir şehir. Şehrin planlaması 110 yıl önce yapılmış. 1 milyon 600 bin nüfuslu şehrin caddeleri, yolları, kaldırımları oldukça geniş” ifadelerini kullandı. Gezinin devamında Madrid’e geçtiklerini kaydeden Ertem, “Burası Barselona’ya oranla tarihi yerlerin, kalelerin, katedrallerin daha yoğunlukta olduğu bir şehir” dedi.     

 

BİZDEN DAHA İYİ UYGULUYORLAR

Avrupa’nın genelinde olduğu gibi İspanya’da da insanların kurallara titiz bir şekilde riayet ettiklerini gözlemlediğini söyleyen Başkan Ertem, “İspanya’da insanların yanındakine, komşusuna karşı oldukça saygılı olduklarını gördük. Komşuya sevgi, saygı bizim dinimizin temel prensiplerinden olmasına rağmen, onlar bu prensibi bizden daha iyi uyguluyorlar” diye konuştu.

 

SOKAKTA POLİSE RASTLAMADIK

Barselona ve Madrid’de sokakta yürürken polise rastlamadıklarını ifade eden Ertem, “Hiç kimse yasak olan yerlere aracını park etmiyor. Hiçbir esnaf kaldırımları uygunsuz bir şekilde işgal etmiyor. Herkes kurallara saygılı bir şekilde yaşıyor. Tabiî ki belediye olarak yerine getirmek zorunda olduğumuz işler var. Fakat vatandaşın da sağlıklı bir toplum için mevcut kurallara riayet etmesi gerekiyor” dedi. 

 

TÜRKİYE 2 KRİZİ DE HASARSIZ ATLATTI

İspanyolların Türklerden daha ahlaklı olmadıklarını kaydeden Ali Ertem, “Bizden daha zeki ya da bizden daha dürüst de değiller. Fakat bizim insanımızda bir kural tanımazlık var” dedi. İspanya’nın ekonomi olarak Türkiye’den oldukça geri olduğunu gözlemlediklerini belirten Ertem, “Madrid Belediye Başkanı’nı ziyaret ettik. Kendisi bize, Türkiye’nin ekonomik durumunun İspanya’dan daha iyi durumda olduğunu, Türkiye’nin 2 krizi de hasarsız atlattığını ve bunun nasıl başarıldığını incelediklerini söyledi. Yabancı bir şehrin belediye başkanından Türkiye hakkında bu tür sözler duymak gururumuzu okşadı” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10